1. Aandelen Sony flink gedaald sinds 2015

Aandelen Sony flink gedaald sinds 2015

Slechte verkoop van PS4 grotendeels de oorzaak

Sony kampt met de grootste waardedaling van de aandelen sinds 2015. Deze zijn met acht procent gedaald, nadat ze afgelopen vrijdag hun omzetverwachting moesten verlagen.

Vooral de afdeling waar ook de PS4 onder valt heeft het slecht gedaan, met een daling in verkoop van veertien procent, meldt techologiesite Bloomberg. Van een verkoop van negen miljoen consoles in het laatste kwartaal van 2017 is het aantal gedaald naar 8.1 miljoen in het laatste kwartaal van 2018.

De PS4 nadert de ‘honderd miljoen verkochte consoles’ mijlpaal. Dit zorgt ervoor dat de PS4 behoort tot een van de best verkochte consoles ooit. De goede gameline-up van 2018 heeft daar ook aan bijgedragen, zoals Red Dead Redemption 2, Spider-man en God of War. De verkoop kon echter niet op tegen de hoge marketingkosten.

De line-up van komend jaar helpt de consoleverkoop waarschijnlijk minder dan in 2018. Bovendien gaat de PS4 nu richting zijn zesde jaar. De voorman van Sony, Tsuyoshi Kodera, meldde eerder dat de opvolger van de PS4 misschien pas in 2021 uitkomt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Zowel Sony als nintendo zijn laatste maanden hard gedaald. Beide imo veels te ver door investors met te weinig kennis over de industrie.

  Als iemand aandelen wilt kopen in Sony of nintendo is NU imo het ideale moment. Beide zijn onderprijsd en beide hebben iets bijzonders in de nabije toekomst.

  Sony met zijn PS5 die eraan komt (natuurlijk krijg je daardoor dalende PS4 verkopen!!!).

  Nintendo met Mario Kart Tour (De eerste echte mobile game die flink kan $) en het verwachte goedkopere Switch model die betaalbaar is voor iedereen met Pokemon en animal crossing releases.

  Zelf bezit ik (al jaren met succes) Nintendo aandelen en heb begin dit jaar wat extra bijgekocht toen het al wat (te ver) was gedaald vanaf de top.
 • @Newgamessuck ok kanjer!
 • @TimboxNL

  Waarom nu weer zo een sarcastisch en zielig antwoord zeg. Mijn god. Dat heet gewoon slim op bepaalde zaken inspelen.
 • @san5324

  Ik denk serieus niet dat hij het “lullig” bedoelt hoor… :-P
 • @Piet S.

  O… Lol zo kwam het wel over :-)
 • Dus niet alleen Nintendo heeft de verwachtingen moeten verlagen. Al met al: geen goede ontwikkeling.
 • Nice.. We gaan even aandelen in Sony inkopen zie ik alweer. Komt de investering die ik met de switches gekregen heb goed van past.
 • Ik vind dat de verkopen van 8.1 miljoen t.o.v. 9 miljoen het jaar daarvoor eigenlijk helemaal niet zo vreemd is. Vrijwel iedereen die een PS4 in huis wilde of kon halen heeft 'm al. De console is gigantisch veel verkocht… En alle speculaties over een PS5 zijn volop begonnen.
  Dan is het toch niet gek dat je iets minder verkoopt? Men reageert alsof de verkopen zijn gehalveerd..
 • @Gaaiz
  Jep eens. Al vind ik de berichtgeving in de titel ook niet helemaal correct. De daling is wellicht de grootste op 1 dag sinds 2015 maar het aandeel staat nog altijd zo'n 50% hoger dan destijds ( toen gemiddeld rond de 26-27 dollar). Het aandeel zit nu weer op hetzelfde niveau als eind 2017 rond de 45-46 dollar.
  Dat het afgelopen jaar even de 60 dollar heeft aangetikt en dan nu weer even terugloopt is niks nieuws. Zou willen dat ik t aandeel in 2014 gekocht had voor 17-18 dollar per stuk, dan ben je nu nog steeds spekkoper. Maar dat is achteraf makkelijk praten van mij.
 • PS4 is end of life. Dus dat de verkoop daalt is logisch. Sony is er bij gebaat om de PS5 z.s.m. te lanceren, om zo nieuw momentum te creëren.
 • @CerandoX.nl dat is ook volkomen logisch en we hebben het nieuws ook plat en feitelijk bericht. Feit blijft dat de verkopen dalen en dat is, hoe logisch dan ook, wel nieuws omdat het ook het tijdperk van PlayStation 5 inluidt.
 • En met een officiële bevestiging van de Ps5 schieten ze weer omhoog. Meeste mensen met aandelen hebben volgens mij geen idee waar ze in investeren. Zoals eerder aan gegeven in deze topic wordt de ps4 markt langzamerhand verzadigd en worden er ook minder verkocht. Dat is toch heel normaal? Als alle aandeelhouder van Sony nu allemaal 2 ps4 consoles kopen schieten de aandelen ook weer omhoog en kunnen ze cashen. :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren