1. Aanklachten dansjes Fortnite tijdelijk ingetrokken

Aanklachten dansjes Fortnite tijdelijk ingetrokken

Wegens een besluit van de Hoge Raad waren de aanklachten niet meer geldig

De vijf rechtszaken die liepen tegen Fortnite, vanwege de iconische dansjes, zijn stilgezet. Dit omdat er een nieuwe regelgeving is ingevoerd die de aanklachten ongeldig maken.

De rechtszaken tegen Fortnite werden aangespannen door Fresh Prince of Bel Air-acteur, Alfonso Ribeiro, een Fortnite-fan die alleen bekendstaat als Orange Shirt Kid, Russel Horning, en rappers Terrence Ferguson en James Baker. Alle vijf hebben een aanklacht ingediend, omdat Epic dansjes gebruikt in Fortnite waarvan zij vinden dat ze die hebben uitgevonden.

Fortnite Season 8 skins

Advocatenpraktijk Pierce Bainbridge heeft in een verklaring aangegeven dat ze de aanklacht hebben ingetrokken. Dit is omdat de hoge raad heeft besloten dat aanklagers eerst reactie moeten ontvangen van de US Copyright Office. De huidige aanklachten zijn dus ingetrokken, maar dat is tijdelijk. De aanklagers hebben nu namelijk even nodig om hun aanklacht te herschikken.

Pierce Bainbridge geeft aan dat hij succesvol de aanklachten van Orange Shirt Kid en Russel Horning heeft verwerkt. De aanklacht van Ribeiro is echter wel afgewezen. Dit is iets wat de advocatenpraktijk nog probeert te vechten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren