1. Microsoft houdt XO18-evenement met Xbox One-aankondigingen

Microsoft houdt XO18-evenement met Xbox One-aankondigingen

Van first- en third-party games

Het Xbox One-evenement XO wordt dit jaar weer gehouden. Dit jaar vindt het op 10 november plaats in Mexico City.

Het evenement werd al eerder gehouden door Microsoft, maar toch komt de terugkeer van XO als een verrassing. Het lijkt een soortgelijke ervaring te bieden als de PlayStation Experience, waar fans kunnen genieten van de Xbox One en de beschikbare games en er nieuwe aankondigingen op stapel staan.

Tijdens XO18 wordt er een Inside Xbox-show live gehouden op het evenement. Deze show duurt twee uur en Microsoft's Phil Spencer meldt dat kijkers nieuwe aankondigingen van first- en third-party ontwikkelaars kunnen verwachten. De presentatie wordt ook online uitgezonden.

XO18

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Hopelijk echt 80% first party en niet zoals bij E3 80% third party.
 • @ShadowhunterrX

  Laten we het hopen!
 • @ShadowhunterrX Maak dat voor jou persoonlijk iets uit? Je kunt ze toch beide spelen.
 • @Robskeee

  Tuurlijk maakt dat iets uit. Waarom zou je anders een Xbox kopen als grootste gedeelte ook op andere platforms uitkomt. Denk je de volgende keer echt wel 2 keer na voor als je een console koopt.
 • @ShadowhunterrX Ik snap dat het voor het merk Xbox uitmaakt. Ik vraag dan ook of dat voor jou ‘persoonlijk’ iets uitmaakt. Want ik neem aan dat je een Xbox al in bezit hebt.
 • @Robskeee ik zit wel echt te wachten tot betere games voordat ik besluit om mijn Xbox One te upgraden naar de X. Tot nu toe koop ik alleen RDR2(die niet eens exlusive is) voor de Xbox One en voor de rest is er voor mij geen reden om achter mijn Xbox te gaan ipv PC. Het mag wel wat betere games hebben
 • @mightybundy Als je een PC hebt en niet de behoefte hebt om op de bank te liggen met een console in je hand snap ik sowieso de meerwaarde niet van de Xbox ten opzichte van PC. Is alles van de Xbox ook niet op de PC te spelen?
 • @Robskeee klopt, vooral de laatste tijd kun je de meeste games van Xbox op de PC spelen. Vandaar dat mijn Xbox ook nu stof zit te happen helaas. RDR blaast er nu weer even leven in tot er een PC versie uit komt(ooit misschien). Ik gebruik wel de joysticks van de Xbox voor mijn PC dus dat is wel een voordeelXD
 • @Robskeee

  Ik had een xbox. Nu niet meer omdat het totaal geen meerwaarde had om er 1 te hebben om de reden die ik gaf. Xbox360 heb ik nog wel.
 • @ShadowhunterrX
  Als je ook een pc hebt sowieso zeer goed te begrijpen. En anders is het een smaak kwestie al zullen weinigen ontkennen dat MS nog wat in te halen heeft op Sony. Zelf nog wel altijd blij met de One X waar ik dan iig de meest ideale 3rd party beleving heb (geen pc aanwezig in huis). Daarnaast zijn er nog wel wat andere zaken die mijn voorkeur genieten op het xbox platform. Dat ik een sucker ben voor de Forzaserie, gears en halo en ook Ori fantastisch vind zorgt er voor dat ik mn pro nauwelijks aan heb. Dit jaar haalde alleen God of War me er even vandaan en straks na shadow of the tr wellicht Spider-Man. Al ligt de drempel door de grafherrie die de pro maakt bij de wat hefterige games ook hoger om m aan te slingeren. Gelukkig liggen de temperaturen nu wat lager.

  Maar als ik iemand moet adviseren die slechts 1 console kan halen heeft MS eigenlijk meer nodig om nu te roepen dat diegene een One zou moeten halen. Gelukkig werkt men er schijnbaar aan
 • @ShadowhunterrX

  Microsoft heeft niet bepaald de studio's om nu met allerlei nieuwe games te komen.
  Ze zijn dit aan het oplossen door studio's te kopen en nieuwe te maken, maar dat betekent dat je wel minstens een jaar moet wachten op nieuwe games.
 • @Ardyn

  Gewoon even geduld hebben. Zelf kan ik niet wachten op Ori2 en kijk ik stiekem ook uit naar Battletoads! :-)
  (Halo, Forza en Gears doen mij (helaas) weinig.)
 • @ShadowhunterrX Met de karrevracht aan games die op E3 werden getoond zou ook Sony of Nintendo niet aan 80 % first party geraken.
  Bovendien kan je er van uit gaan dat deze gen een verloren zaak is voor MS en dat de nieuwe studio's zich op cross gen of next gen gaan richten.
  Komt er ook nog es bij dat het eigenlijk te snel is om iets concreet te tonen voor de nieuwe studio's, tenzij je weer 3 of 4 jaar wil wachten na aankondiging dat het game daadwerkelijk uitkomt.

  Persoonlijk ben 'k wel wat benieuwd of we iets gaan horen van het gehinte open world game waar de tweede studio van Playground aan bezig is, en of Ninja Theory of The Initiative al toonbare projecten hebben.

  P.S. Ik heb m'n X1 Scorpio omdat 'k altijd liever met de xbox-controller speel als 'k kan en ik het netwerk beter vind. Leuk voordeel is dat 'k in tegenstelling tot met de gewone X1, nu WEL telkens de beste consoleversie heb van multiplatform-games.
  PS4 is net zoals PS3 ervoor het exclusives-toestel hier. Voor mij hebben beiden dus een goeie bestaansreden, en al zeker omdat 'k voor de prijs van de Scorpio geen even competente gaming laptop kon hebben (ik speel persoonlijk trouwens niet zo graag op pc algemeen gesproken).
 • @Mr.Happy Same. Heb mijn ps4 puur voor die paar singeplayer games die ik uitspeel en vervolgens op zolder leg. Xbox is ook mijn main console vanwege de Gamepass, Backward compatibity, Controller, en Halo.
 • @Robskeee op zich vind 'k daar totaal niks raar aan, maar als je zoiets toegeeft word je algemeen als halfgaar bekeken door veel mensen.

  True, qua exclusives is het deze gen veel te laat. MS heeft veel te laat gesnapt dat ze het met 2nd parties er bij niet zouden trekken. Zeker als daar dan games bijzitten zoals Scalebound die gecancelled worden.

  Phil Spencer bleek daar uiteindelijk de juiste man op de juiste plaats, en de aankoop/oprichting van 5 nieuwe interne studio's is de kers op de taart die er moet voor zorgen dat ze terug competitief worden.

  Ook voor bvb de typisch japanse games zie je een shift het laatste jaar. Voor Spencer had je nooit hoeven hopen op titels zoals Nier, Valkyria Chronicles, Shining Resonance, Digimon of Jump Force. Vooral Sega en Namco Bandai laten al terug wat liefde zien, en als je hem zelf mag geloven is hij nog altijd in onderhandeling met behoorlijk wat japanse devs.

  Uiteindelijk zou het voor gamers algemeen goed zijn dat MS terug de powerhouse van vorige gen wordt, zo houden ze Sony tenminste op de toppen van hun tenen en wordt de kwaliteit gewaarborgd (niet dat Sony dat deze gen slecht gedaan heeft, kudo's daarvoor).
 • @Mr.Happy

  Phil Spencer is juist niet de geknipte man. Hij heeft eigenlijk amper iets verwezenlijkt. Sunset Overdrive aankondigen was zijn hoogtepunt, de canceling van Scalebound was zijn dieptepunt.

  Ik zie nog geen verbeteringen op exclusief vlak, alleen veel tamtam.
 • Het MXO event in Mexico. I see what you did there …
 • Ook al interessante aankondigingen geweest over de uitrol van nieuwe avatars en mouse en keyboard ondersteuning in oktober!
 • @That Mr Awesome

  Inderdaad. Dat nieuws is wel te vinden op Gamer.nl (zustersite), maar gek genoeg niet hier.
 • @barton
  Forza Horizon 4 review ontbreekt hier ook nog. Misschien niet zo interessant allemaal.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren