1. Aankomende gameverfilmingen in 2019

Aankomende gameverfilmingen in 2019

Weinig, maar genoeg om naar uit te kijken

In 2018 zaten we veel in de bioscoop voor superheldenfilms, maar eigenlijk maar weinig voor gameflicks. Alleen Tomb Raider in maart en Rampage in april, hoewel Jumanji ook erg game-achtig is. Ralph Breaks the Internet is natuurlijk één grote verwijzing naar games en online cultuur, maar echte gameverfilmingen waren er weinig. In 2019 belooft dat niet veel anders te worden.
Wreck it Ralph breaks the internet

Pokémon Detective Pikachu

Het mag dan geen goedgevuld gameverfilmingsjaar worden, er komt een film aan waar enorm naar wordt toegeleefd. Pokémon Detective Pikachu is de filmvariant van de game Detective Pikachu, die op 3DS verscheen in maart 2018. Het is een liveactionfilm met daarin een cgi-variant van het boegbeeld van de Pokémon-franchise. Alleen zegt Pikachu, die zijn Pokémonwerkzaamheden tijdelijk aan de wilgen hangt om de detective uit te hangen, niet alleen maar Pika Pika Chuuuu, hij kan gewoon praten.

Hoofdrollen zijn voor Justice Smith (The Get Down), Kathryn Newton (Big Little Lies) en Ken Watanabe (The Last Samurai), maar de belangrijkste rol is weggelegd voor Ryan Reynolds (Deadpool), hij is namelijk de stem van Detective Pikachu. Rob Letterman, bekend van Goosebumps, regisseert de film. Zoals je waarschijnlijk al verwacht is Pokémon Detective Pikachu een komedie voor het hele gezin. Er schijnt zelfs al een tweede deel op stapel te staan. Deze eerste film wordt verwacht in mei.

The Angry Birds Movie 2

Ondanks de weinig originele titel wordt dit waarschijnlijk een grote kaskraker, als we uit mogen gaan van het succes van de eerste Angry Birds-film, die met productiekosten 73 miljoen dollar 347 miljoen dollar binnensleepte. Erg logisch dus dat Rovio Entertainment met een tweede komt.

Bijzonder is dat debutant Thurop van Orman de productie regisseert, na eerder aan Powerpuff Girls en The Marvelous Misadventures of Flapjack te hebben gewerkt. Net als in de eerste Angry Birds-film spreken ondere andere Jason Sudeikis, Peter Dinklage, Danny McBride, Josh Gad en Bill Hader de stemmen in van de animatievogels. De film wordt in augustus verwacht.

Angry Birds

Sonic the Hedgehog

Tijdens de prijsuitreiking van de Golden Globes werd Jim Carrey (The Mask) gepest met het feit dat hij een stem heeft in de aankomende verfilming van Sonic the Hedgehog. Carrey is de slechterik, Dr. Robotnik, en Ben Schwartz (Parks & Recreation) vertolkt Sonic. James Marsden (Westworld) is in de film te zien als sheriff. En hij is daadwerkelijk te zien, want Sonic the Hedgehog is net als Detective Pikachu een liveactionfilm die wordt aangevuld met CGI.

Een van de bekendste omgevingen uit de games, Green Hills, is nagemaakt voor de film en het belooft een ware nostalgietrip te worden. Sonic was al te zien in Wreck-It Ralph, maar nu krijgt hij dus een volledig eigen film. Dit is de eerste film die Jeff Fowler regisseert sinds zijn korte film Gopher Broke, uit 2004… dat wordt spannend dus. In Nederland kunnen we naar Sonic the Hedgehog in de feestdagenperiode; de film wordt in december verwacht.

Dat zijn vooralsnog alle gamefilms die dit jaar naar het witte doek komen. Er zijn er nog veel meer in ontwikkeling, maar of die het jaar (of het überhaupt) halen, is nog onbekend. Naar welke kijken jullie uit?

Dit artikel delen

Over de auteur

Laura Kempenaar Roots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en tech. Schattige dierenplaatjes zijn altijd welkom.

Reacties

  • Detective Pikachu zal ik nog wel gaan kijken waarschijnlijk, maar de andere 2 sla ik lekker over.
  • Is er eigenlijk ooit een officiële statement gekomen of Warcraft een tweede film gaat krijgen?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren