1. Gerucht: Microsoft gaat Obsidian kopen

Gerucht: Microsoft gaat Obsidian kopen

Deal zou bijna rond zijn

Microsoft zou de rpg-studio Obsidian Entertainment kopen en de deal zou bijna rond zijn, zo melden geruchten.

Kotaku zegt dit te hebben vernomen van meerdere anonieme bronnen te hebben vernomen. Het zou geen kwestie van of, maar van wanneer zijn. Microsoft laat weten dat het niet op geruchten reageert.

Microsoft heeft de afgelopen tijd meer studio's opgekocht. Tijdens E3 kondigde het aan vier bestaande studio's te hebben aangeschaft en eerder bleek al dat Microsoft nog altijd op zoek was naar meer studio's om te kopen.

Obsidian, vooral bekend vanwege games als Star Wars: Knights of the Old Republic 2 en Fallout: New Vegas, heeft de Xbox-rpg Stormlands moeten annuleren en laat tegenwoordig zijn meeste games via crowdfunding financieren. Een van de bekendste voorbeelden hiervan is de succesvolle Pillars of Eternity-reeks.

Obsidian CEO Feargus Urquhart liet in een interview met Games Industry eerder al weten dat hij geen bezwaar heeft tegen het verliezen van zijn onafhankelijkheid. "Ik had verwacht dat we nu al wel opgekocht zouden zijn. Ik vind het prima om al dertien jaar onafhankelijk te zijn. Maar ik zou er niets op tegen hebben om opgekocht te worden."

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Goede studio. Ik zeg doen.
 • Goede RPG makers, dat kan Microsoft wel gebruiken!
 • Microsoft zou vooral een goede studio kunnen gebruiken die gespecialiseerd is in 3d platformers zou ook graag zien dat ze insomiac over kopen voor Banjo en Conker. Want een kleurrijke 3d platformers is wat zowel Sony als Microsoft missen in hun line up
 • @kaassoufleeisback

  Haha. Microsoft kan Banjo en Conker beter terug verkopen aan Nintendo. Ze hebben een fantastische franchise gewoon de nek om gedraaid. Platformers zijn gewoon niet zo in trek bij de Xbox gamers.

  De xbox doelgroep bestaat voornamelijk uit Amerikanen. Die willen gewoon shooters en sportgames. Ze kunnen zich beter richten op een nieuwe Halo en Gears. Daar zit hun doelgroep.
 • @Ramirez

  Dit dus, het overgrote deel van de platform liefhebbers zit al bij Nintendo, die gaan niet opeens Nintendo links laten liggen omdat Sony of MS opeens een nieuwe First Party platformer uitbrengt. Dan ben je dus al aan het proberen die groep te overtuigen jou als 2de console binnen te halen. Dit kan net zo goed met een heel ander type games natuurlijk.
 • @Ramirez & @Shuckle

  Het allerbeste zou natuurlijk zijn als de Banjo & Conker IP's verkocht worden aan Nintendo, want daar zitten inderdaad de meeste Platformer fans, maar als MS zelf met een nieuwe BK game (of Conker game) komt, dan hoor je mij ZEKER NIET klagen.

  Daar zou ik (in het geval van een nieuwe BK game) zelfs heeeeel erg blij mee zijn (geen N&B taferelen a.u.b., ook al was dat een prima game)! :-D
 • @Ramirez

  Als je geen poging onderneemt weet je t nooit
 • @kaassoufleeisback
  Sony heeft er met Ratchet & Clank wel een aantal.
 • @kaassoufleeisback

  Insomniac is vrij onmogelijk, voor Microsoft de kans zou krijgen legt Sony al een deal op tafel.
  Insomniac is een tweede partij, natuurlijk…maar de banden met Sony zijn zo groot dat ze tot een paar jaar terug in hetzelfde gebouw zaten als Naughty Dog.
 • @Ardyn

  Microsoft heeft veel meer geld dan Sony dus Microsoft kan een bedrag bieden wat Insomniac nooit zou kunnen weigeren
 • @Ardyn
  Toch was Sunset Overdrive een exclusive. Helaas weinig gespeeld door het wanbeleid bij de start van de Xbox One, maar laat ook zien dat ze overal voor open staan.
 • Ik zou dit wel fijn vinden, hierdoor krijgt Obsidian een lekkere zak met geld om de game te maken, 'gratis' marketing en gewoonweg meer vrijheid.
  Zelfde geld voor Ninja Theory, wat al is opgekocht door Microsoft.

  Deze studio's zijn top, maar hebben in het verleden wat financiële problemen gehad dat ze niet aan grote projecten konden werken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren