1. Aansluitingen op Xbox Series X mogelijk bekend

Aansluitingen op Xbox Series X mogelijk bekend

Volgens insiders

Brad Sams, een journalist bij Thurrot, heeft informatie verkregen over de aansluitingen op de Xbox Series X door in gesprek te gaan met insiders.

Tijdens CES heeft AMD in een presentatie gebruik gemaakt van een door een fan gemaakte Xbox Series X-render waarop de aansluitingen te zien waren. Deze aansluitingen bleken echter niet correct te zijn. Journalist Brad Sams sprak met een aantal insiders over de daadwerkelijke aansluitingen van de Xbox Series X. Volgens Sams wijkt de render die AMD toonde tijdens de presentatie niet heel ver van de werkelijkheid af.

Fan-render

Volgens de insiders die Sams heeft benaderd, heeft de Series X aan de achterkant twee USB-A-aansluitingen, een ethernetaansluiting, één HDMI-port, optische audio-aansluiting en een aansluiting voor de voeding. Ook schijnt er nog een aansluiting te zijn die mogelijk gebruikt wordt voor debuggen, maar dit is niet geheel duidelijk. Alle aansluitingen zijn geplaatst aan achterzijde van de Series X, onderin. Ook heeft de achterzijde meerdere openingen voor ventilatie. Hij meldt wel dat de aansluitingen mogelijk nog kunnen veranderen.

Als deze berichten blijken te kloppen, betekent dit dat Microsoft mogelijk nog gaat werken met oudere USB-aansluitingen en dus geen USB-C op de console gaat gebruiken.

De Xbox Series X komt tijdens de feestdagen van 2020 uit.  

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • "Microsoft mogelijk nog gaat werken met oudere USB-aansluitingen en dus geen USB-C op de console gaat gebruiken."
  Zoals ik het ook graag zie, en waardoor je je huidige A naar C kabels kunt blijven gebruiken. Qua overdrachtstechniek maakt het niet uit, dat blijft USB 3.1.

  Wat ik een stuk interssanter vind is het laten zien van de processor:
  https://twitter.com/XboxP3/photo
  Met gelijk een analyse van Digital Foundry:
  https://www.youtube.com/watch?v=v2M01ph1VHM
 • @Gaaiz,  De processie van Echternach!  De USB C poorten volledig afschaffen, is het stomste wat ze kunnen doen.
 • @Don Carpaccio
  Wat bedoel je precies met USB-C volledig afschaffen? Het is toch al jaren "normaal" dat je aan je PC/Console kant een USB-A aansluiting hebt en aan de andere kant van je kabel (voor je telefoon/controller/externe HDD) een micro of USB-C aansluiting?
  Daarnaast heb ik aan de console kant sowieso liever de robuustere USB-A variant.
 • @Gaaiz

  Er zijn cases die voorzien zijn van een usb C poort, geplaatst aan de voorzijde. Daarnaast heb je uiteraard de bekende andere poorten.

  Dus volledig afschaffen is onnozel en qua toekomstbeeld enorm dom.
  Een combinatie is ideaal. Akkoord!

  -

  USB C is de toekomst en Microsoft moet in mijn ogen doorzetten met die poort.

  Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat ik die poort niet meer kan missen:

  Voor ik mijn USB C loze PC liet vervangen door een steviger type, had ik een Macbook Pro gekocht. Dat ding werd vierkant uitgelachen omdat ie alleen maar USB C poorten had.
  Ik heb eens goed terug gelachen naar die ouderwetse mensen en hun vaste gewoontes.

  Geen tweede pogingen meer nodig wanneer ik hem wel inpluggen. Oplader, usb stick, harde schijven kunnen in alle C poorten gestoken worden.

  Ook geen gehannes meer met adapters. Ik heb een tekentablet (Cintiq Pro) en voordat ik kennis maakte met de USB C moest ik een vervelende adapter gebruiken.
  Nu gebruik ik 1 USB-C male-male kabel en klaar!

  Voor VR en andere accessoires niet onbelangrijk mijn gedacht!
  Ik denk aan Flight Simulator VR.
 • @Don Carpaccio

  Ik vind usb-c wel een heel stuk prettiger werken. Het is kleiner en “past” altijd. Had graag gezien dat de interne usb3 poort van de Switch ook van het type C was. Dat werkt wat prettiger met een ethernet adapter.

  Van mij mag A dus wel verdwijnen. Aan de interne kant dan tenminste. Aan de voorzijde van het Dock is A juist wel handiger omdat het meer standaard is.
 • @Ramirez en @Gaaiz
  Ik vind USB-A ook prima, inderdaad een stuk robuuster en qua snelheid maakt het niet uit. Voor de looks hoef je het ook niet te doen gezien het aan de achterkant zit.
 • Niet dat usb c mijn aankoop beïnvloed, maar ben ik nu echt enige die Usb c meer robuust vind dan Usb a
 • @Meta_coola
  Geen idee of je de enige bent, maar de aansluiting is een stuk dunner dus de druk wordt over een kleiner oppervlak verdeeld. Ook zit USB-A voor mijn gevoel steviger in de hardware dan USB-C. Er zijn uiteraard vele meningen en verschillen, maar ook verschil tussen merk/kwaliteit bij beide types (zoals de verschrikkelijke kabel kwaliteit bij sommige telefoons). Uiteindelijk zal het persoonsafhankelijk zijn wat men beter vindt. USB-C in plaats van Micro-USB vind ik daarentegen een fantastische verbetering.
  Wat je steeds vaker ziet op apparatuur is bijvoorbeeld 2x USB-A en 1x USB-C, misschien is dat nog een mooie optie. USB-A zal echter voorlopig niet verdwijnen.
 • Zin In de nieuwe xbox one instand buy voor mij
 • Heb zelf de xbox one x en ps4 pro. Echter is het wel triest dat dolby atmos helemaal geen echte atmos sound is. In het menu is het al aan. Hoort pas op te lichten bij een film de echt atmos suport of een game. graag zie ik in de nieuwe generatie. dts x true hd, dts hd ma, en atmos sound. En dan echte atmos sound! Want geluid is gewoon gesimuleerd. Kan niet op tegen een film met echte atmos sound!
 • @kluivert80

  Ik heb ook een pro en dolby doet het alleen bij films ja. Al moet ik toegeven dat ik m'n pro direct op de bar heb aangesloten en op deze manier 7.1 heb als ik games speel… Resi 2 dts is echt wel bizar.

  De race van ready player one is echt bruut dan…
 • @san5324

  Voor games gebruik je LPCM. Voor films bitstream.

  Geen idee of Atmos goed gebruikt gaat worden in games. LPCM werkt tenminste exact zoals de game “het bedoelt heeft” en is dus altijd goed.
 • @san5324 ok nice man. resident evil 2 goede sound?
 • @kluivert80 Het is deels waar wat je zegt, ik heb een dolby atmos opstelling en volg al een tijd de voortgang op de xbox. Voorheen was het wel zo dat Atmos alleen oplicht bij native Atmos audio, maar het geluid viel regelmatig weg, na een aantal onsuccesvolle updates kwam er een update waarbij je de hele tijd Atmos ziet staan op je receiver, betekent echter nog wel dat Native Atmos ook echt Atmos geluid geeft, je moet alleen weten wat Atmos ondersteund, dit is bijv Netflix maar dan het duurste abonnement en games als Gears, Tomb Raider of Ac origins. Ik hoop dat ze het op de nieuwe console voor elkaar krijgen dat je niet constant Atmos ziet staan maar alleen als het echt Atmos is, tot die tijd is het vooral checken wat de source is, ik hoop ook op dts-x ondersteuning voor beide nieuwe consoles.
 • @Jason31 Nou het geluid is veel minder dan echte native atmos hoor. heb hans zimmer op atmos bluray en als ik dat vergelijk met gears 5 en rise of the tombraider is dat gewoon stuk minder helaas. komt wel goed hopelijk met nieuwe ps5 straks. nieuwe xbox haal ik toch niet.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren