1. 'Aanzienlijke discussie' over nieuwe gameplay-elementen Pokémon Let's Go

'Aanzienlijke discussie' over nieuwe gameplay-elementen Pokémon Let's Go

Game Freak houdt feedback in de gaten voor toekomstige games

In een uitgebreid interview met het Japanse tijdschrift Famitsu heeft Pokémon Let's Go Pikachu en Eevee-regisseur Masuda laten weten dat de nieuwe vangmechaniek leidde tot discussie binnen de studio.

"Er was een aanzienlijk debat binnen het team betreffende de afwezigheid van gevechten met wilde pokémon. Tot voor deze games heb ik de oorspronkelijke mechaniek verdedigd als regisseur, maar ditmaal vond ik dat het tijd was om dingen te veranderen."

Masuda vergelijkt het nieuwe systeem met het vangen van insecten, wat beter past bij de oorspronkelijke visie van Red & Blue. Het traditionele systeem voelt naar zijn mening meer aan als vissen door de willekeurige ontmoetingen met pokémon.

Pokemon lets go!

Hoewel Let's Go Pikachu en Eevee de beste elementen van beide games nemen, staat de regisseur altijd open voor feedback voor de toekomstige games:

"Uiteraard zal niet iedereen tevreden zijn met de veranderingen, maar het idee achter de game is om het voor iedereen leuk te maken. Uitgaande van die filosofie zal ik mijn best doen dat toekomstige games de feedback reflecteren die we krijgen, zowel goed als kwaad."

Pokémon Let's Go Eevee en Pikachu verschijnen op 16 november voor Nintendo Switch. Lees hier onze E3-preview.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

  • Ik had ook veel liever de oude formule maar hé, we gaan het zien.
  • En je moet bepaalde typen pokemon hebben om bepaalde gyms te kunnen betreden. Dit is wel een heel casual spel, zonde.

    Deze overslaan en wachten op de echte pokemon voor switch.
  • @Richh
    Jup. Hopen op een nieuwe regio met een nieuwe gen. "Beste van beide games" ben ik het niet mee eens.
  • Vind het nieuwe systeem er leuk uitzien (kun je gelijk zien wat er rondloopt), atm is er niet veel aan. Indien ze teruggaan naar het originele systeem voor de nieuwe pokemon rpg van 2019 hoop ik dat ze op z'n minst dat tooltje van ORAS terug erin brengen (of iets gelijkaardigs). Zo zie je tenminste of je alle pokemon op de route gevangen hebt of niet.

    Sws mag de game wat uitdagender worden, gaat tegenwoordig allemaal veel te makkelijk. Maar goed, ik moet maar ff verder aan de slag op UM, net toegekomen op het tweede eiland.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren