1. Microsoft: ‘Series X first party-games kunnen nog uitkomen op Xbox One’

Microsoft: ‘Series X first party-games kunnen nog uitkomen op Xbox One’

Na onduidelijkheid bij Xbox Games Showcase

Xbox first party-games die tot nu toe alleen aangekondigd zijn voor de Xbox Series X kunnen nog uitkomen voor de Xbox One. Dat zegt Xbox-hoofd Aaron Greenberg op Twitter.

Eerder kondigde Microsoft aan dat voorlopig alle first-party games ook voor de Xbox One verschijnen. Tijdens de Xbox Games Showcase gisteren leken er echter ook games enkel voor de Series X te verschijnen. Dat zorgde voor verwarring onder fans Zo had de trailer in de showcase van Avowed alleen de Series X en pc als bevestigde platformen, maar niet de Xbox One terwijl die wel als platform op de website van de nieuwe Obsidian-rpg staat.

Marketinghoofd Aaron Greenberg heeft daar nu opheldering over gegeven. Volgens Greenberg worden sommige first party-games eerst voor de Xbox Series X gemaakt en later mogen de studio’s zelf beslissen of ze game ook nog op de Xbox One wordt uitgebracht.

Greenberg lijkt hiermee te zeggen dat de first party-games die tot nu alleen voor de Series X bevestigd zijn op een later moment kunnen uitkomen op de Xbox One, maar dus niet bevestigd zijn.

De Xbox Series X komt dit najaar uit. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Ben zo benieuwd of je ze wel kan streamen met xCloud naar je One of PC. Hopelijk komen ze snel met duidelijkheid daarover. De show van gisteren heeft me wel overtuigd om lekker een Gamepass Ultimate subscription te houden. Genoeg vette games om te spelen nu en in de toekomst!
 • Naar mijn mening was dit keer de communicatie vrij duidelijk, maar in de media vaak verkeerd neergezet. In januari werd gezegd:
  "As our content comes over the next one, two years, all of our games, similar to PCs, will be playable on both new and old consoles."

  Dus tot januari 2021 komen alle first party titels uit op beide generaties, en tot ongeveer januari 2022 zal een gedeelte van de titels op beide generaties uit komen.

  In deze tweet wordt gezegd dat er gekeken wordt of toekomstige Series X first party titels na ontwikkeling ook kunnen worden uitgebracht op de Xbox One, maar dat garanderen ze dus niet!

  De communicatie was duidelijk, maar de uitwerking van het "systeem" is wellicht dusdanig verwarrend dat dit vaak verkeerd begrepen wordt. Net als Smart Delivery wellicht klantvriendelijk, maar voor een grote groep lastig te begrijpen / uit te leggen.
 • Aaahaaaa, zouden ze gisteren de beelden van Halo Infinite op de One S hebben laten zien?
 • @gertjun
  Je zou 't bijna zeggen..
 • @Gaaiz

  Doodzonde, voor mij de killergame om voor de X-doos te gaan in plaats van de PS5 in eerste instantie. Wel positief verrast door de setting, meer richting Halo: Combat Evolved stijl, staat me wel aan. Maar echt heel negatief verrast op technisch gebied.
 • @gertjun

  Correct me if I’m wrong maar Halo was toch altijd meer groots door de simpele gameplay ipv technische hoogstandjes?

  Ik heb Halo iig nooit technisch en grafisch geweldig gevonden. De muziek en gameplay was vaak juist epic. Toch wel het belangrijkste.
 • @Ramirez
  Dat zeg je goed. Dat heb ik ook altijd gevonden. Maar mogelijk heeft t te maken dat dit de eerste next gen gameplay was van de xbox. Veel fans willen dan toch vooral de grafische stap zien. Die valt dan tegen vooral omdat andere games geen echte gameplay laten zien. Dat achteraf nu zou blijken dat t om een pc build gaan en er nog een en ander aan toegevoegd wordt is dan wat onhandig voorbereid achteraf. Of t was te vroeg.
 • @Ramirez
  Naar mijn weten was halo 1 een technisch hoogstandje in de tijd… Behalve de cutscenes, die waren altijd cut kwaliteit

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren