1. Abonnementsdienst EA Access komt in juli naar PS4

Abonnementsdienst EA Access komt in juli naar PS4

De game-abonnementsdienst EA Access is vanaf juli beschikbaar op PS4. Met de dienst is het mogelijk om voor een maandelijks of jaarlijks bedrag gratis games te spelen.

Voor een bedrag van 3,99 euro per maand of 24,99 euro per jaar krijgen gamers dan toegang tot vaak wat oudere games uit de EA-collectie. Daarnaast krijgen ze toegang tot Play First-proefversies van nieuwe games, die dan 10 uur te spelen zijn. Ook krijgen leden korting van 10% op volledige games, uitbreidingen en in-game voorwerpen.

"We blijven investeren in digitale en abonnementsdiensten en het is een geweldige kans om onze games beschikbaar te maken voor nog meer mensen op beide consoles," aldus Matt Bilbey, Executive VP of strategic growth.

EA Access werd in 2014 nog afgeschoten door Sony. In een e-mail naar Gameinformer kwam naar voren dat Sony het concept had geëvalueerd en vond dat PlayStation Plus meer waarde biedt voor zijn geld. Een argument dat daarvoor werd aangehaald was de stijging van 200 procent in abonnementen op PlayStation Plus. Inmiddels heeft Sony dus zijn mening bijgeschaafd.

EA Access was al beschikbaar op Xbox One en pc. De exacte lanceringsdatum voor de PlayStation 4 is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dennis Mons Contentcoördinator/hoofdredactie voor InsideGamer.nl en een beetje van alles en nog wat bij de rest van die game-apies hier op de redactie. Dol op action/adventure, arcaderacers, turn based strategy, stealthgames en Tetris. Metalhead maar ook liefhebber van folk, klassiek en blues. En speel verdomd veel pool (9-ball & 8-ball).

Reacties

 • Op zich goed nieuws voor mensen die vooral de PS gebruiken. Vond de dienst altijd een mooie aanwinst voor op console (xbox) maar gezien EA mij minder en minder is gaan bevallen is de dienst t.o.v. de intro een stuk minder interessant geworden.
 • Kan iemand mij vertellen.
  Wat je allemaal voor het geld krijgt mensen met ervaring?
 • @Tepelstreeltje
  Vroege toegang tot games die je niet gekocht hoeft te hebben. Vaak paar dagen voor release. Meestal krijg je dan 8 tot 10 uur om te spelen en eventueel schaf je later aan. Met korting in de e-shop (wat een wassen neus is want fysiek goedkoper te krijgen).

  Daarnaast krijg je ala Gamepass van xbox een library van EA titels ter beschikking. Dit omvat een fors deel van vrijwel alle noemenswaardige titels die uitgebracht zijn en ouder zijn dan een maand of 8. Na een periode van een X aantal maanden na release worden steeds nieuwe games aan die library toegeveoegd. Zo kun je op EA acces dus gebruik maken en ongelimiteerd spelen met games als Battlefield 1, Star wars, UFc 2,3 NHL games, mass effect etc. maar ook games als Mirrors Edge, Unravel en de Sims.
 • @xevulutionxBedankt voor de info!

  Ben genoeg geïnformeerd

  Vindt er eingelijk geen zak aan de meeste games heb ik al allemaal in mijn bezit en meeste ervan vallen onder ''niet mijn interesse''
  Dacht meer dat het een service was waar je per maand of hele jaar een bedrag neer telde en je de nieuwste of aankomende EA games kon spelen maar dit is niet het geval.
 • Ik weet niet of playstation hier verstandig aan doet want je haalt een sluip-moordernaar voor PSNow binnen.
 • @darroox
  Niet echt. Beide diensten hebben andere games.
 • Mooi dat het eindelijk ook naar Playstation komt.
  Begrijp alleen niet waarom het zo lang heeft moeten duren.
 • Ik ga denk maar me disc van BFV verkopen. Kan altijd de game weer spelen in de toekomst met deze service voor 1 maandje.
 • Veel te duur voor EA kwaliteit games. Helemaal in vergelijking met PS plus of gamepass.

  Helaas gaat dit de toekomst worden van gaming. Iedere publisher wil dat je een abbo van hun afneemt om hun games te spelen.

  Voordat je het weet heb je 10 abonnementen lopen.
 • @Ramirez
  Daar ben ik ook erg bang voor. Je ziet het al gebeuren in filmindustrie. Disney, Netflix, HBO, straks Warner en ook Universal allemaal met hun eigen library. Voor de consument niet heel lekker.
 • @Ramirez
  Nee de psplus games gaan lekker de laatste maanden ? Man man man wat een kansloze games krijgen we voorgeschoteld van Sony.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren