1. Gameservice Apple Arcade verschijnt dit najaar

Gameservice Apple Arcade verschijnt dit najaar

Lanceert met meer dan honderd games

Ergens dit najaar lanceert Apple hun abonnementsservice Apple Arcade, waarbij er meer dan honderd games voor de lancering staan gepland.

De dienst, die beschikbaar komt op iPhone, iPad, Mac en Apple TV, krijgt een gecureerd aanbod aan spellen die spelers naar hun apparaat kunnen downloaden via de App Store. Daardoor zijn de games ook offline speelbaar. Games op deze service hebben geen advertenties of in-app aankopen. Een prijs voor de service is nog niet bekend, maar wel dat tot en met zes familieleden één abonnement kunnen delen.

Het bedrijf kondigde tijdens de presentatie eerder vandaag al diverse games aan, waaronder een vervolg op de sci-fi point 'n' click-game Beneath a Steel Sky, genaamd Beyond a Steel Sky. Deze game komt ook naar consoles en pc. Ook Klei Entertainment's Hot Lava, Mistwalker's Fantasian, Giant Squid's (Abzu) The Pathless, Lego Brawls, Sonic Racing, Simogo's Sayonara Wild Hearts, Little Oprheus van The Chinese Room, WayForward's Spidersaurs, Oceanhorn 2: Knights of the Lost Realm en Finji's Overland. Verder zouden onder andere Will Wright (De Sims) en Ustwo Games (van Monument Valley) aan exclusieve games werken.

Apple gaat samenwerken met diverse uitgevers en studio's om games exclusief naar Apple Arcade te brengen. Met exclusief bedoelt Apple hoogstwaarschijnlijk games die niet op Android verkrijgbaar zijn. Een lanceringsdatum voor de service is nog niet bekend, maar Apple Arcade moet ergens dit najaar in meer dan 150 landen lanceren. Het is niet bekend of Nederland daar onder valt.

Apple kondigde verder ook een betaalde streamingdienst genaamd Apple TV+ aan, waarop exclusieve programma's en films van onder andere Steve Carell, Steven Spielberg en Oprah Winfrey komen. Apple TV+ moet ook ergens deze herfst in honderd landen lanceren. Verder komt Apple met nieuwe AirPods met een draadloos doosje om ze op te laden, een nieuwe iPad Air en iPad Mini en een eigen creditcard genaamd de Apple Card.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Ik heb niets tegen Apple…., maar dit vind ik toch helemaal niks.
  • Dit lijkt in ieder geval te bevestigen dat Apple zich niet op het level van Google wil gaan bemoeien met de gaming industrie. Prima, vind ik.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren