1. Activision Blizzard-baas levert helft van salaris in

Activision Blizzard-baas levert helft van salaris in

Ook zijn jaarlijkse bonus gaat met de helft omlaag

Bobby Kotick, de CEO van Activision Blizzard, is akkoord gegaan met een loonsverlaging van vijftig procent.

Dat blijkt uit recente communicatie naar investeerders. Kotick verdiende 1,75 miljoen dollar per jaar als basissalaris, maar gaat nu naar 875.000 dollar.

Kotick krijgt echter ook jaarlijks een bonus. Die gaat ook met vijftig procent omlaag - waardoor hij in potentie 1,75 miljoen dollar minder krijgt in de fiscale jaren 2021 en 2022. Dat betekent dat hij bovenop zijn salaris nog steeds maximaal 1,75 miljoen dollar per jaar aan bonussen kan ontvangen.

De verandering in het salaris van Kotick reflecteert volgens het bedrijf "feedback van aandeelhouders, de correcte praktijken en verbindt betalingen direct met prestaties."

Activision is dit jaar alle uitgeversvestigingen in Europa aan het sluiten als onderdeel van een reorganisatie. Een centraal kantoor in het Verenigd Koninkrijk neemt alle taken over. Hierdoor kunnen diverse mensen aan de uitgeverskant van het bedrijf ontslagen worden. Dit heeft voor zover geen invloed op de ontwikkeling van games - het bedrijf is van plan dit jaar ongeveer 3000 mensen aan te nemen die voornamelijk in productie en ontwikkeling zullen komen te werken.

Activision Blizzard is het bedrijf achter gamefranchises als Call of Duty, Diablo, World of Warcraft, Tony Hawk's Pro Skater en Crash Bandicoot.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren