1. Activision daagt Reddit voor de rechter vanwege Call of Duty-lek

Activision daagt Reddit voor de rechter vanwege Call of Duty-lek

Uitgever eist dat Reddit de verantwoordelijke identificeert

Activision daagt Reddit voor de rechter vanwege de Call of Duty Warzone-lek. De uitgever eist de persoonlijke gegevens van gebruiker die de modus lekte.

Daarmee doelt Activision op de afbeelding van battle-royale-modus Warzone die lekte op Reddit. Activision beroept zich op deDigital Millennium Copyright Act (DMCA):

"Reddit is de dienstverlener voor de gedagvaardigde Reddit-gebruikerAssyrian2410, die inbreukmakende Activision-inhoud heeft geplaatst", zo luidt de aanklacht,die op 14 februari werd ingediend. "De inhoud maakt inbreuk op Activisions op kopierecht beruste exclusieve rechten. Specifiek maakt het inbreuk op Activisions rechten voor de populaire videogame Call of Duty: Modern Warfare."

Eenmaal geïdentificeerd wil Activision verdere gerechtelijke stappen ondernemen tegen de Reddit-gebruiker. Ondertussen zijn verschillende afbeeldingen op Reddit en social media offline gehaald met de melding dat de afbeelding inbreuk maakt op Activisions kopierecht van "aankomende videogame Call of Duty: Warzone".

Reddit heeft momenteel nog niet gereageerd op de aanklacht. Wel blijkt dat het account van de gebruiker is gedeactiveerd. Het is daarnaast de vraag of Reddit de informatie prijsgeeft, omdat de kern van de DMCA bestaat uit het neerhalen van inbreukmakend materiaal.

Warzone is al op verschillende plekken gelekt. De battle-royale-game zou 200 spelers ondersteunen, verschillende bekende maps bevatten en binnenkort verschijnen. Er gaan zelfs geruchten dat de modus free-to-play wordt. De modus is echter nog niet officieel aangekondigd.

Warzone

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ja, dat gaat dus niet gebeuren.. Sowieso lijkt het mij vreemd als de gebruiker veel persoonlijke gegevens heeft ingevuld, en hebben ze niet veel meer dan een ip adres waarmee ze weer ergens anders aan moeten kloppen.
  Als Reddit toch gegevens (moet) delen, zal dit ook een flinke klap geven op het aantal gebruikers.
 • Online nobody lekt info dat naar hem moet zijn toegespeeld. Terecht dat ze er achter aan gaan maar…

  Activision kan zich beter zorgen maken waar het lek in hun eigen organisatie zit. Iemand moet het naar buiten toe lekken. Ze hebben een rat in hun keuken. Lol
 • @Ramirez

  Ik wilde het net zeggen, zou maar eens in hun eigen keuken kijken 😂
 • Maar daar hebben meer bedrijven last van. Ze moeten er gewoon keiharde straffen opzetten. Want door dit soort gasten zijn de surprises compleet verdwenen.
 • @smaakmaker

  Maar vervolgens wel gebruik maken van de gratis reclame. En in dit geval ook nog positief. Gewoon hypocriet. Wat hierboven al word aangegeven ga achter de lekker aan in je eigen bedrijf.
 • Ik snap de frustratie, maar ze kunnen zoals hier al wordt gezegd inderdaad hun tijd beter besteden aan het vinden van hun in house leaker. (nog beter zou zijn als hun tijd in de game zouden stoppen)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren