1. Activision denkt na over een battle royale-game

Activision denkt na over een battle royale-game

Volg de hype, vind het geld

Ook Activision overweegt een battle royale-game of -modus te maken in de toekomst.

Op Twitter meldt Sarah Needleman dat Activision Blizzard verwacht meer geld te verdienen. Dit komt onder andere door twee aankomende mobiele games en het verkopen van rechten aan Overwatch-teams om zich aan te sluiten bij de Overwatch League. Meest opvallend, echter, is een opmerking over het battle royale-genre.

"Het investeringsfirma (Oppenheimer) meldt dat Activision zich er bewust van is dat andere game-publishers de laatste tijd veel winst maken met titels in het populaire 'battle royale'-genre,'" zo meldt Needleman. "Management reminded investors that the company is a fast follower," vertelt Oppenheimer.

Of het een toevoeging wordt in een bestaande game (en zo ja, welke), of dat het juist een op zichzelf staande game wordt is niet vermeld. Sarah Needleman lijkt echter te denken dat het eerste het geval gaat zijn. Mogelijk wordt een dergelijke modus geïntroduceerd in Call of Duty WWII of Destiny 2, of misschien wel in de aankomende Call of Duty Black Ops 4.

Het battle royale-genre is inderdaad erg populair op dit moment. Voor nu is PUBG de koploper maar Fortnite: Battle Royale volgt op de voet met regelmatige updates en evenementen. Andere ontwikkelaars pakken deze hype op en maken bijvoorbeeld The Darwin Project. Nu wil Activision Blizzard dus ook een stukje van deze waardevolle taart.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

  • Als Ubisoft slim is maken ze een battle royal mode voor gehost Recon Wildlands. Dan ben ik meteen van de partij.
  • Het lijkt me al leuk om een free for all met alleen 1 leven in call of duty te zien. Waarom bestaat dat nog niet in codww2.
  • @iRayneNL
    Omdat er al genoeg campers zijn in CoD games;)
  • Zou vet zijn als Activision de rechten krijgt over 'Turok', kunnen ze daar een droom game mee gaan maken. Het liefst een Battle Royal mode tegen dino AI Bots. Solo offline dan wel heh ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren