1. Activision en indiestudio ruziën om eigendom naam Warzone

Activision en indiestudio ruziën om eigendom naam Warzone

Warzone versus Call of Duty: Warzone

Ontwikkelaar Randy Ficker claimt dat hij recht heeft op de naam Warzone. Als reactie klaagt Activision de onafhankelijke ontwikkelaar nu aan.

Ficker lanceerde in 2017 zijn strategische browsergame Warzone, maar legde hier geen handelsmerk voor vast tot in oktober 2020. Activision Blizzard lanceerde in maart 2020 de populaire battle royale-game Call of Duty: Warzone, en legde het handelsmerk in juni 2020 vast.

Eind vorig jaar ontving Activision een sommatiebrief van Ficker. Hierin werd geëist dat Activision de naam van Call of Duty: Warzone zou veranderen en zou stoppen met het logo van Warzone te gebruiken. Via Warzone.com zou Ficker ook hebben gedreigd Actvision voor de rechter te slepen en veel schadevergoeding te eisen.

Nu heeft Activision laten weten een rechtszaak aan te spannen tegen Ficker. In een statement naar Polygon laat het bedrijf weten dat de persoon in kwestie "ongefundeerde bedreigingen uitspreekt richting het bedrijf. We maken geen inbreuk op zijn intellectuele eigendom. We starten deze rechtszaak zodat de rechter zijn lichtzinnige en onverantwoorde claims kan verwerpen."

Warzone.jpg

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren