1. Activision kondigt Spyro The Dragon: Reignited Trilogy officieel aan

Activision kondigt Spyro The Dragon: Reignited Trilogy officieel aan

Na vele geruchten eindelijk bevestigd

Na veel geruchten en lekken is de kogel eindelijk door de kerk: Spyro The Dragon: Reignited Trilogy is vanaf 21 september beschikbaar voor PS4 en Xbox One.

De originele drie games Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto's Rage! en Spyro: Year of the Dragon zijn inbegrepen in Spyro The Dragon: Reignited Trilogy. Een PlayStation Store-pagina is ook al verschenen. Hierin wordt duidelijk dat de game 39.99 euro gaat kosten.

Veranderingen zijn onder andere verbeterde omgevingen, controls, belichting en nieuwe cinematics. Tevens wordt de soundtrack van Stewart Copeland in een nieuw jasje gegoten.

De collectie met Spyro-remasters is vanaf 21 september beschikbaar voor PS4 en Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze intrigerende industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Reacties

 • Ik heb dit spel echt gemist zeg! Dit vind ik wel een leuke remaster. Flinke verschil in visuals
 • Kijk, dit soort remakes zijn nou tof.
 • Blij dat dit ook naar Xbox komt. Dit is nostalgie die ik nog wel een keer opnieuw wil beleven.
 • Weer niet gelijkertijd een Switch versie zucht
 • Misschien wachten ze eerst even af hoe het Crash zal vergaan op de Switch. Ik verwacht deze Spyro remakes eigenlijk ook wel op de Switch, al is een Switch versie mogelijk een bewerking. Ook bij "Crash Bandicoot N.Sane Trilogy" zullen ze het spel hebben geoptimaliseerd aan het systeem, om een zo goed mogelijke Switch versie neer te zetten.

  Daarnaast kán het een verkoopstrategie zijn (al hoeft dit niet zozeer zo te zijn). Bij Crash was de PS4 ronde 1, waarop het spel het uitstekend deed. De Switch en de andere platformen is ronde 2. Op PS4 is het spel wat ouder en wordt dus minder verkocht dan in het begin. Op o.a. de Switch is hij nieuw en voor mensen die eerst dachten hem nooit te spelen door exclusiviteit, is hij nu een populaire optie geworden. Ik verwacht dat Crash op de Switch nog best eens hoge ogen kan gooien en dat zou Activision mogelijk nog wel een keer willen, om zo ook de Spyro serie weer relevant te maken. Crash werd na een aantal zeer twijfelachtige games weer op de kaart gezet als icoon. Zelf wil ik dat spel ook graag op de Switch. Spyro ook, als die komt.

  Ik verwacht "Spryro the Dragon: Reignited Trilogy" vroeg of laat ook op de Switch. We zullen zien of dat klopt en of het waar is. Later is niet zo erg. De Switch is een wat ander apparaat dan de PS4 en Xbox One. Zou het erger vinden als hij helemaal niet komt. Games die wat later zijn, kunnen nog steeds tof zijn. :D
 • @MVG

  Heel mooi maar dan mag de switch consument hem weer voor meer euro's oppikken als die later komt.
 • @kaassouflee30
  Misschien is de trilogy al 2+ jaar in ontwikkeling en is de Switch versie pas later in beeld gekomen. Ook kan het inderdaad zo zijn dat ze eerst de resultaten van Crash op de Switch af willen wachten.
  Misschien dat we op de E3 (dus voor de release van de game) iets horen m.b.t. de Switch versie.
  Allemaal giswerk, maar ik heb het gevoel dat Spyro ook naar de Switch gaat komen.

  Al met al kan ik binnenkort Crash op m'n Switch en Spyro op m'n X1 spelen. Platformers komen weer helemaal terug! Mooie tijden! :D
  (En dubbel dippen voor Spyro op de Switch? O-JA-ZEKER!)


  O en de day 1 release prijs voor PS4 games en Switch games, zijn zowat gelijk. Jij bedoelt te zeggen dat, tegen de tijd dat de Switch versie uitkomt, de PS4/X1 versies met korting in de winkels liggen. Ik zie dat niet echt als probleem, doordat de Switch één hele (in mijn ogen) belangrijke functie toevoegt, namelijk: Portability! :)
  Als iemand dat wel een probleem vindt (wat natuurlijk niet erg is), dan kan diegene gewoon de PS4/X1 versie aanschaffen. Vrijheid, blijheid.
 • O man, wat tof dit! <3
 • Ik heb Spyro gemist. Dus als die iets is afgeprijsd met black Friday wil ik het eens kans geven. Wel hoop ik dat die beter werkt dan Crash want ondanks dat ik vlak voor het einde met deel 1 gestopt was. Vond ik het maar matig vergleken met de Nintendo platform games uit die tijd
 • @kaassouflee30
  Nintendo en platformers zijn inderdaad een goude combo!
  Niets kan op tegen een SM64, Banjo-Kazooie of Donkey Kong Country.
  Maar Crash en Spyro vind ik ook echt fantastisch!

  Platformers… <3
 • @kaassouflee30

  Meningen verschillen. Jij vond "Crash Bandicoot N.Sane Trilogy" niet leuk. Dat heb ik ook gelezen en in een video gezien en dat is prima. Ieder zijn mening.

  Dat jij een spel niet goed vindt wil echter niet zeggen dat het een slecht spel is. Zo vind ik bijvoorbeeld "Conker's Bad Fur Day" (ongeacht de versie) geen leuk spel, maar het is (volgens de algemene 'heersende meningen' op internet) geen slecht spel. In mijn ogen zouden er ook vrijwel geen goede racegames, sportgames of first person shooters bestaan, maar dat is natuurlijk flauwekul. Ik vind die games niet leuk, maar er zijn genoeg goede games in die genres. Mijn mening.

  Is maar goed dat we niet allemaal hetzelfde leuk vinden. Ik wil die "Crash Bandicoot N.Sane Trilogy" graag spelen. Is niet te ontkennen dat Crash daardoor weer terug is van weggeweest en hopelijk lukt dat met Spyro ook. Het is jammer als een oude favoriet ineens van zijn voetstuk valt (met groeten van Sonic, die door "Sonic Mania" ook weer wat steviger in zijn schoenen staat overigens).

  Die prijs zal niet veel verschillen met hoe hij op de PS4 wordt uitgebracht, bij de release. Kun je niet wachten: koop m' op PS4 of Xbox One, op dag 1. Ik heb geen PS4 of Xbox, dus ik koop Crash en hopelijk Spyro op de Switch. Mogelijk heb ik geduld. Dan wacht ik op een kortingsactie of afprijzing.
 • @MV
  Amen!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren