1. Activision verbreekt banden met Call of Duty: Modern Warfare-acteur

Activision verbreekt banden met Call of Duty: Modern Warfare-acteur

Seksistische opmerkingen van Ghost-acteur onder de loep genomen

Activision heeft de banden met stemacteur Jeff Leach, bekend om zijn rol van het personage Simon 'Ghost' Riley, verbroken nadat is gebleken dat hij publiekelijk diverse seksistische opmerkingen heeft gemaakt.

Riley sprak de stem in van Ghost in het in 2019 verschenen Call of Duty: Modern Warfare. Onlangs werd op Twitter een montage van publieke uitlatingen van de acteur geplaatst. Zo maakt hij tijdens een livestream uit 2017 een opmerking over de Twitch-streamer The Zombi Unicorn. Hij zegt dat ze niet in de show verscheen omdat ze "dan wel vermakelijk moet zijn, ze kan niet alleen op haar vreselijke decolleté leunen".

In de montage op Twitter worden vervolgens meer recentere clips erbij gehaald waarin Leach Call of Duty streamt en een aantal seksuele opmerkingen maakt over vrouwelijke spelers.

Na het plaatsten van de montage heeft Call of Duty-nieuwssite Charlie Intel contact opgenomen met Activision. Het bedrijf liet daarop weten dat het niet meer samen gaat werken met Leach. "Seksisme heeft geen plaats in onze industrie, onze games of de samenleving. Activision werkt niet langer samen met Jeff Leach. We keuren deze opmerkingen af. We willen een leuke en veilige ervaring voor alle spelers leveren."

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren