1. Amerikaanse oorlogsmisdaad verdraaid in Call of Duty: Modern Warfare

Amerikaanse oorlogsmisdaad verdraaid in Call of Duty: Modern Warfare

Russen krijgen de schuld

Activision geeft een andere draai aan een oorlogsmisdaad in Call of Duty: Modern Warfare. De echte daad was uitgevoerd door de Verenigde Staten, maar in de game is dit omgedraaid en krijgt Rusland de schuld.

Het gaat om het conflict die later de naam The Highway of Death kreeg. De misdaad vond plaats in Koeweit op Highway 80 en Highway 8. Het Amerikaanse leger vuurde daar op de terugtrekkende Iraakse troepen tijdens de Golfoorlog.

Waarom het uiteindelijk een oorlogsmisdaad is benoemd heeft te maken met het feit dat de Irakese soldaten zich terugtrokken en geen wapens hadden. Ruim 350 soldaten zijn uiteindelijk om het leven gekomen en bepaalde rapportages van het incident stellen dat ook vrouwen en kinderen om het leven zijn gekomen.

In Call of Duty: Modern Warfare speelt een ander gevecht zich af op The Highway of Death, waarbij Russische soldaten burgers aanvallen, “De Russen hebben het tijdens de invasie gebombardeerd en doodden daarmee de inwoners die probeerden te ontsnappen,” aldus een van de personages in de game.

Eerder was al bekendgemaaktdat Modern Warfare niet verkocht ging worden in de PSN Store in Rusland, mogelijk door deze gebeurtenissen.

Later deze week lees je onze review van Call of Duty: Modern Warfare.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Bizar, maar speelt Modern Warfare zich niet af in een fictief land in het Midden Oosten?
 • @Erik07

  Urkistan.
 • Het is een game.
 • De users scores waren dan ook vernietigend. Al kwamen die vooral uit Russia.

  Amerikaanse propaganda is in alle soorten entertainment zichtbaar. Van Marvel/DC comics, films tot in computerspelletjes. Ik vind het meestal lachwekkend. Zo vond ik in (spoiler alert!) Batman vs Superman: Dawn of Justice het lachwekkend hoe de dood van Superman werd geëerd met kanonnen waarop USA army stond. Wapperende Amerikaanse vlag over het graf van de alien. Hoe chauvinistisch, nationalistisch en patriottisch kun je niet zijn?

  Maar waar blijft de tegenreactie? Wanneer gaan we eens Russische helden zien, ontworpen door Russen. Wanneer komen de Russen eens af met een Modern Warfare tegenhanger? Er bestaan al Siberische producties, maar die komen nog niet tot aan de enkels van de kwaliteit uit Hollywood.

  Ik ben ergens wel blij dat dit wordt aangepakt omdat we hier tenminste de kans krijgen tot klagen en zagen.
  Het probleem is dat andere naties, die ook aan propaganda doen, zelfkritiek niet dulden.
  Hoe smerig de Amerikaan, politiek gezien, ook is… Je hebt nog steeds “de vrijheid” om te protesteren.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren