1. 'Advocaten willen groepsgeding tegen Cyberpunk 2077-studio aanspannen'

'Advocaten willen groepsgeding tegen Cyberpunk 2077-studio aanspannen'

Het einde van de rampzalige lancering is voor CD Projekt Red nog niet in zicht

Advocaten en investeerders in Warschau zouden een groepsgeding willen aanspannen tegen de Poolse studio CD Projekt Red na de release van Cyberpunk 2077.

Dat meldt de New York Times in een uitgebreid artikel over de veelbewogen lancering van de game. "Advocaten en investeerders in Warschau cirkelen rond en overwegen een groepsgeding tegen het bedrijf."

Zo zou Mikołaj Orzechowski, een investeerder in de ontwikkelaar, op dit moment onderzoeken of er een mogelijkheid is voor een rechtszaak. Ook het in New York gesitueerde Wolf Haldenstein Adler Freeman & Herz LLP zou op onderzoek zijn geslagen.

Volgens het artikel zouden de mogelijke rechtszaken gebaseerd kunnen worden op "een onjuiste voorstelling van zaken om financiële voordelen te verkrijgen". Cyberpunk 2077 wordt sinds release tien dagen geleden geplaagd door bugs en crashes. Daarbij oogt het spel op PlayStation 4 en Xbox One niet zoals beelden die voor release werden uitgegeven insinueerden. Spelers vragen dan ook massaal hun geld terug. Dit is op zowel PlayStation- als Xbox-consoles mogelijk. Sony besloot eerder deze week de game uit de PlayStation Store te halen.

Cyberpunk 2077

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik ben nu wel een beetje klaar met deze hype.. Ja, ze hebben fouten gemaakt en het was zeer smerig een PC versie te laten reviewed terwijl de console versies niet af zijn.

  Maar nu is het een grote mediahype geworden. Absurd hoe zelfs de reguliere media hier in mee gaat, terwijl het crashen (of zelfs defect raken) van complete consoles bij bijvoorbeeld Cold War amper aandacht kreeg. Heel Reddit stond er vol mee..

  Overigens lijkt patch 1.05 de prestaties op consoles flink te verbeteren en zijn er vrijwel geen game crashes meer. Ik wacht alsnog minimaal een half jaartje.
 • @Gaaiz, ben het met je eens over cold war. Dit spel schijnt hele console kapot te maken en daar word niks mee gedaan. Wordt tijd dat ze activision ook een keer gaan aanklagen.
 • @Grombeer
  Eens met jullie heren. Het is allemaal duidelijk dat de release een regelrechte ramp was. Ze zijn nu toch bezig met verbeteren denk ik dan. Daarnaast kan je je geld terug krijgen.
 • @Gaaiz

  Na patch 1.05 weer gespeeld op m'n PS5, binnen een half uur weer gecrashed.

  Ik hoef geen geld terug trouwens. Ik heb het vertrouwen dat CD Project Red alles binnen een maanden maanden heeft gladgestreken.
 • @Silverwolf

  Echt? Ik zit hem op mijn base ps4 te spelen en moet zeggen dat ik, na de 1.05 patch, stabiel hem kan spelen. Geen crashes, tot nu toe geen grote bugs, wel nog framedrops, renderissues op autos, vertraging bij wijzigen van auto-camera en een drift op joystick in de menus.
 • Het is denk ik mede een media hype geworden doordat deze artikelen veel gelezen worden. Hoe meer clicks, hoe meer inkomsten voor sites zoals dit.
  Dit is geen kritiek van mij, zo werkt het gewoon.
  Het uitmelk-gevaar zie je wel heel erg bij bepaalde voetbalnieuws sites.
 • Ik speel dit game al tijdje,
  Maar ik moet zeggen het is best wel complex en behoorlijk wat content erin zit, Dus dat er bugs/glitch erin zitten was wel te verwachten net als fallout 4 en andere groote open world games,

  Maar goed, zoals save limit dat is nogal apart, (kwa grote en corruptie) dat mag wel snel gemaakt worden als prioriteit 1, en als alles beetje stabiel is kunnen ze aantal dingen Re-worken zoals AI.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren