1. Al het nieuws van Bethesda's E3-persconferentie

Al het nieuws van Bethesda's E3-persconferentie

Van Doom Eternal tot Ghostwire Tokyo

In dit artikel sommen we al het nieuws van Bethesda's E3-persconferentie op. Wel zo handig!

DOOM ETERNAL VERSCHIJNT OP 22 NOVEMBER

Bethesda heeft op E3 aangekondigd dat Doom Eternal op 22 november op pc, PS4, Xbox One en Switch verschijnt.

Er komt tevens een collector's edition van de game uit waar de iconische Doom-helm bij geleverd wordt. Deze kunnen mensen echt opzetten.

De game werd uitgebreid getoond tijdens de persconferentie via een nieuwe trailer en gameplaybeelden. In het spel bezoeken spelers zowel de hemel als de hel. De game krijgt tevens een nieuwe multiplayerervaring genaamd Battlemode. Twee demonen die door spelers worden bestuurd nemen het op tegen één door een speler bestuurde marinier. De modus moet erg strategisch en competitief worden.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

RISE OF THE GHOSTS-UITBREIDING VOOR RAGE 2 AANGEKONDIGD

Rage 2 krijgt later dit jaar een nieuwe uitbreiding, genaamd Rise of the Ghosts.

Een precieze releasedatum voor de uitbreiding is er nog niet, maar Rise of the Ghosts komt naar pc, Xbox One en PlayStation 4. De uitbreiding bevat nieuwe voertuigen (waaronder een motor), een draagbare mech, cheat codes om het spel op andere manieren mee te spelen en nieuwe modi.

Rage 2 kwam een kleine maand geleden uit en speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. In het spel vergaren spelers speciale krachten om vijanden op spectaculaire wijze te doden. Ook het rondrijden en vliegen in voer- en vliegtuigen speelt een grote rol.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

NIEUWE GAME DEATHLOOP AANGEKONDIGD DOOR ARKANE LYON

Tijdens de E3-persconferentie van Bethesda is de nieuwe first-person actiegame Deathloop aangekondigd. Dit maakte Dishonored-ontwikkelaar Arkane Lyon bekend via een eerste trailer.

Arkane Lyon omschrijft Deathloop als ‘een game dat spelers transporteert naar een wetteloos eiland genaamd Blackreef en het verhaal volgt van twee uitzonderlijke sluipmoordenaars’. Spelers kunnen in Deathloop het eiland verkennen dat gevuld is met indrukwekkende omgevingen op de manier die zij wensen. Spelers krijgen de taak om doelwitten over het hele eiland uit te schakelen om uiteindelijk de cyclus, de Deathloop, te beëindigen.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

COMMANDER KEEN MAAKT COMEBACK OP SMARTPHONES

Bethesda brengt deze zomer nog een nieuwe Commander Keen uit. Het spel verschijnt op iOS en Android.

In dit nieuwe deel speel je als de zoon en dochter van de originele Commander Keen. Het duo treedt in de voetsporen van hun vader op een intergalactisch avontuur. Net als in het origineel is ook deze nieuwe Commander Keen een platformer. Daarnaast bevat het ook een PVP-element. Het spel heeft een nieuwe tekenfilmachtige grafische stijl.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

GHOSTWIRE TOKYO IS DE NIEUWE GAME VAN THE EVIL WITHIN-MAKERS

Ghostwire Tokyo is de nieuwe game van Tango Gameworks, de studio achter The Evil Within.

Het gaat om een actie-adventuregame. Mensen verdwijnen op mysterieuze wijze in Tokio en spelers moeten er achter komen hoe dat komt. Spelers verkennen de stad om zo de mensheid te redden. In de game nemen spelers het op tegen paranormale krachten. Een releasedatum voor het spel is er nog niet.

Er gingen al geruchten dat er een nieuwe game onthuld zou worden van Tango Gameworks op E3. Shinji Mikami, het hoofd van Tango Gameworks, liet een week geleden op Twitter weten dat hij op zakenreis ging naar Los Angeles. Mikami stond voorheen aan de wieg van de Resident Evil-reeks. Toen werkte hij nog bij Capcom.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

NIEUWE UPDATE EN BATTLE ROYALE-MODUS VOOR FALLOUT 76

Ontwikkelaar Bethesda brengt een nieuwe uitbreiding, genaamd Wastelanders, uit voor Fallout 76. Daarnaast voegt het een battle royale-modus met de naam Nuclear Winter toe aan de game. Dit meldt het bedrijf tijdens zijn E3-persconferentie.

Met de Wastelanders-uitbreiding wordt de focus gelegd op een nieuw verhaal in Fallout 76. De Wastelanders-update speelt zich een jaar later af na het openen van Vault 76 en zijn er mensen die zijn teruggekeerd naar Appalachia. Verschillende groepen Settlers en Raiders plannen om over de wereld te heersen en proberen een verborgen schat te claimen. De uitbreiding bevat een nieuwe reeks aan quests waarmee de keuzes verschillende gevolgen kan hebben.

Bethesda maakte ook bekend een battle royale-modus toe te voegen aan Fallout 76, genaamd Nuclear Winter. Deze nieuwe modus wordt gespeeld met 52 spelers en daagt de speler uit om te strijden voor de rol van opzichter van Vault 51.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

THE ELDER SCROLLS BLADES VERSCHIJNT EIND DIT JAAR OP SWITCH

Het gratis te spelen The Elder Scrolls Blades komt dit najaar naar de Nintendo Switch. Ook op de console van Nintendo hoef je niets te betalen om de game te kunnen spelen.

Het wordt ook mogelijk om je voortgang uit de smartphone-versie van de game mee te nemen naar de Switch-versie.

The Elder Scrolls Blades krijgt daarnaast vandaag een grote update met daarin arenagevechten, een nieuw jewel-systeem en een questline over draken.

The Elder Scrolls Blades verscheen eerder dit jaar in early access op mobiele apparaten.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

BEKIJK DE NIEUWE TRAILER VAN WOLFENSTEIN: YOUNGBLOOD

Op Bethesda's E3-persconferentie heeft het bedrijf nieuwe beelden getoond van Wolfenstein: Youngblood.

Wolfenstein: Youngblood werd op E3 2018 onthuld. Het spel speelt zich af in Parijs in de jaren '80, in een alternatieve tijdlijn waar Nazi-Duitsland de Tweede Wereldoorlog heeft gewonnen. Spelers besturen Jess of Soph, de tweelingdochters van BJ Blazkowicz, het voormalige hoofdpersonage van de Wolfenstein-games. Daarnaast kan de game ook in co-op gespeeld worden.

Wolfenstein: Youngblood komt op 26 juli uit voor pc, PlayStation 4, Xbox One en Switch. Bethesda werkt ook aan de vr-game Wolfenstein: Cyberpilot. Die game komt ook op 26 juli uit voor pc en PlayStation VR.

Lees het complete nieuwsbericht hier.

ORION MAAKT GAMESTREAMING MET SLECHT INTERNET MOGELIJK

Met Orion hoopt Bethesda gamestreaming beter toegankelijk te maken voor spelers die geen geweldig internet hebben.

De techniek zou op meerdere game-streamingdiensten toegepast kunnen worden om de prestaties van Bethesda-games te verbeteren. Tijdens de persconferentie van Bethesda werd Doom (2016) in 4K en 60fps gespeeld op een smarthphone met behulp van deze technologie. Eind dit jaar wordt er een beta test gestart voor een beperkt aantal spelers om Orion uit te proberen.

Door je in te schrijven voor de Slayers Club is het mogelijk om aan de test van de streamingtest deel te nemen.

Lees het complete nieuwsbericht hier.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Keen…. Wtf hebben ze met je gedaan arme jongen…
  • Doom, Deadloop en GhostWire gaan zeker in mijn collectie komen.
    Ik had een beetje gehoopt op Evil Within 3 (ookal vond ik Evil Within 2 nog maar een schaduw van het origineel). Ik hoop dat ze de franchise niet stoppen, zeker niet met het open einde van deel 2.
  • @BadAsh

    Deel 2 was een ander soort game. Toch heb ik er minstens zo van genoten als deel 1. Deel 1 was technisch een veel brakkere game en had meer recht aan recht toe gameplay, deel 2 bood heel wat meer diepgang en strategie met zich mee. Het eerste deel voelde dan ook aan als een B-film terwijl deel 2 wat meer een Hollywood productie was. Maar zeker, een deel 3 was meer dan welkom geweest.
  • Matige persconferentie

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren