1. Al het nieuws van de E3-persconferentie van Microsoft

Al het nieuws van de E3-persconferentie van Microsoft

Met o.a. een nieuwe Halo, Gears 5, The Division 2 en Cyberpunk 2077

In dit artikel kun je alle belangrijke nieuwtjes van de E3-persconferentie van Microsoft terugvinden. Onderin geven enkele IG-redacteuren ook nog kort hun mening over de presentatie.

HALO INFINITE ONTHULD VOOR XBOX ONE EN WINDOWS 10

Microsoft heeft Halo Infinite onthuld. De game verschijnt op Xbox One en Windows 10-pc's.

343 Industries ontwikkelt de nieuwe Halo-game. Deze studio staat sinds Halo 4 aan het roer in plaats van Bungie. Verder laat Microsoft weten dat Halo Infinite draait op de nieuwe Slipspace Engine en dat Master Chief de mensheid moet redden.

Wanneer de nieuwe Halo uitkomt is nog niet bekend, verdere details over de game ontbreken nog.

NIEUWE BEELDEN VAN FALLOUT 76 GETOOND

Op Microsoft's E3-conferentie toonde Bethesda een gloednieuwe trailer van Fallout 76.

Hoewel het nog altijd niet helemaal duidelijk is wat voor game Fallout 76 precies wordt, lieten de beelden een grote, open wereld zien. Volgens Bethesda is de spelwereld vier keer zo groot als Fallout 4 en speelt het spel zich af in West-Virginia.

Het is een prequel op de Fallout-reeks. Spelers komen als een van de eersten uit een vault en moeten de wereld opnieuw opbouwen. Meer informatie is er nog niet, behalve dan dat de game naar pc, Xbox One en PlayStation 4 komt. Mogelijk vertelt Bethesda meer op zijn persconferentie die vannacht om 03:30 wordt gehouden.

EINDELIJK NIEUWE BEELDEN VAN CYBERPUNK 2077

Na vijf jaar wachten hebben we eindelijk nieuwe beelden te zien gekregen van Cyberpunk 2077. Ontwikkelaar CD Projekt Red heeft deze laten zien op de valreep van de E3-presentatie van Microsoft.

De nieuwe beelden van Cyberpunk 2077 zijn de eerste sinds de teaser van vijf jaar geleden. In de trailer heet de huurmoordenaar V ons welkom in zijn thuisstad, waar criminaliteit de spuigaten uitloopt, maar er altijd wel een kans ligt om jezelf omhoog te werken.

Het is nog niet bekend wanneer Cyberpunk 2077 uitkomt, maar de game verschijnt voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

FROM SOFTWARE KONDIGT SEKIRO: SHADOWS DIE TWICE AAN

From Software werkt aan de actiegame Sekiro: Shadows Die Twice. Dit heeft de ontwikkelaar bekendgemaakt tijdens de E3-presentatie van Microsoft.

In Sekiro: Shadows Die Twice neemt de speler de rol of zich van een krijger met een mechanische arm. Deze arm komt van pas bij het overkomen van obstakels en het verslaan van grote monsters.

Sekiro: Shadows Die Twice wordt ontwikkeld door From Software, bekend van Dark Souls en Bloodborne, en uitgegeven door Activision. De game verschijnt in 2019 en komt naar PlayStation 4, Xbox One en pc.

PLAYGROUND GAMES WERKT AAN FORZA HORIZON 4

Ontwikkelaar Playground Games heeft tijdens de E3-presentatie van Microsoft Forza Horizon 4 aangekondigd.

In Forza Horizon 4 racen spelers in een nabootsing van een historisch Verenigd Koninkrijk. De racegame biedt een gedeelde spelwereld, waar spelers elkaar kunnen tegenkomen en uitdagen om een rondje te rijden. De trailer toont een brede selectie aan voertuigen, waaronder motoren en hovercrafts. Volgens de ontwikkelaar spelen seizoenen een grote rol in de game.

Forza Horizon 4 verschijnt 2 oktober dit jaar voor de Xbox One en pc. De game zal vanaf die datum ook toegankelijk zijn via de Microsoft Game Pass.

PRACHTIGE NIEUWE TRAILER VAN ORI AND THE WILL OF THE WISPS

Er is een nieuwe trailer van Ori and the Will of the Wisps verschenen. Deze werd op Microsoft's E3-conferentie getoond.

De game was eerder al aangekondigd. Het spel komt ergens in 2019 naar Xbox One en pc. Een precieze releasedatum is er nog niet.

Spelers trekken er op uit om "de mysteries buiten het bos van Nibel te ontdekken en Ori's ware lot te ontrafelen". De game is in 4K UHD op Xbox One X te spelen en een Xbox Play Anywhere-titel.

CRACKDOWN 3 KRIJGT NIEUWE GAMEPLAYTRAILER

Een virtuele Terry Crews presenteert een nieuwe gameplaytrailer voor Crackdown 3. Microsoft toonde de trailer tijdens zijn E3-persconferentie. De game verschijnt februari 2019 op Xbox One en pc.

THE DIVISION 2 KOMT UIT OP 15 MAART 2019

Tijdens de E3-presentatie van Microsoft heeft Ubisoft aangekondigd dat The Division 2 op 15 maart verschijnt voor Xbox One, PlayStation 4 en Windows.

The Division 2 verruilt New York voor Washington D.C., waar wetteloosheid heerst nadat een virus het merendeel van de bevolking heeft uitgeroeid. Corrupte elementen in de overheid dreigen een nieuwe burgeroorlog te ontketenen en de agenten van The Division moeten dit zien te voorkomen.

DYING LIGHT 2 IN ONTWIKKELING

Ontwikkelaar Techland werkt aan een vervolg op Dying Light. Dit heeft de studio onthuld tijdens de E3-persconferentie van Microsoft.

In Dying Light 2 is de infectie die mensen verandert in razende zombies verder gevorderd en hebben mensen zich opgedeeld in verschillend facties. Volgens Narrative Director Chris Avellone hebben de keuzes van spelers grote gevolgen voor de spelwereld en hij illustreert dit in een trailer aan de hand van een beslissing die de Peacekeeper-factie oppermachtig maakt. Dit betekent echter dat andere facties nu onderdrukt worden.

Techland heeft nog niets prijsgegeven over de verschijningsdatum van Dying Light 2.

DEVIL MAY CRY 5 KOMT LENTE 2019 UIT

Devil May Cry 5 verschijnt in de lente van 2019, heeft Microsoft aangekondigd. De game is een vervolg op Devil May Cry 4, laat ontwikkelaar Hideaki Itsuno weten.

In een trailer is te zien dat Nero weer terug is, dit keer met wat lijkt op een metalen arm. Ook is er een nieuw vrouwelijk personage. De gameplaytrailer laat enkele nieuwe vaardigheden van het hoofdpersonage zien, evenals een baasgevecht.

In een korte presentatie vertelt ontwikkelaar Hideaki Itsuno dat Devil May Cry 5 het vervolg op Devil May Cry 4 is waar fans om vroegen. De ontwikkelaar laat weten dat het strakke visuele elementen en besturing hoog in het vaandel heeft.

METRO: EXODUS KOMT OP 22 FEBRUARI 2019 UIT

Metro: Exodus heeft een releasedatum gekregen: het spel verschijnt op 22 februari 2019.

Dat heeft Microsoft tijdens zijn E3-persconferentie aangekondigd. De game kreeg tevens een nieuwe trailer. Het spel komt naar pc, Xbox One en PlayStation 4.

De game had oorspronkelijk in het derde kwartaal van dit jaar uit moeten komen. Metro: Exodus speelt zich na de gebeurtenissen in Metro 2033 en Metro: Last Light af en werd afgelopen E3 onthuld. De games zijn gebaseerd op de boeken van Dmitry Glukhovsky.

GEARS 5 AANGEKONDIGD, SAMEN MET TWEE SPIN-OFFS

Gears 5 is onthuld, de game verschijnt volgend jaar op Xbox One en Windows 10. Ook kondigde Microsoft twee spin-offs aan: strategiegame Gears Tactics en mobiele game Gears Pop.

The Coalition maakt Gears 5, dat niet langer Gears of War heet. Een uitgebreide trailer toont enkele personages, het verhaal en de gameplay van Gears 5. Het spel moet in 2019 uitkomen op Xbox One en Windows 10-pc's, laat Microsoft weten.

Gears Tactics is een turn-based strategy-game vergelijkbaar met XCOM. Een van de speerpunten is grote baasgevechten. Gears Pop is een mobiele game met cartoon-achtige versies van onder meer Marcus Fenix en de Locust.

SHADOW OF THE TOMB RAIDER BIJT VAN ZICH AF IN NIEUWE TRAILER

Er is een nieuwe trailer uitgekomen van Shadow of the Tomb Raider.

Het verhaal in Shadow of the Tomb Raider draait om het einde van de wereld en de avonturen van Lara Croft om dit tegen te gaan. Nieuw is dat het dit keer wellicht haar eigen schuld is. Ze grijpt namelijk een mythische dolk, ondanks waarschuwingen dat dit het einde der tijden zou veroorzaken. Wat volgt is een tsunami die een dorp compleet verwoest.

Vanaf 14 september is de game beschikbaar voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

SKATEGAME SESSION IS GEÏNSPIREERD DOOR SKATE-REEKS

De skategame Session komt naar Xbox One en pc.

De game stond vorig jaar al op Kickstarter en is bedoeld als een spirituele opvolger van de Skate-reeks. De game wordt ontwikkeld door Crea-ture Studios.

Spelers gebruiken de twee analoge sticks om beide voeten te besturen. Het spel bevat geen scoresysteem, maar wel een video editor waarmee spelers hun trucjes kunnen opnemen en die kunnen delen op social media.

Er is nog geen releasedatum voor de game.

En verder

Er komt een nieuwe Battletoads-game in 2019! Meer info is er nog niet...

Een gloednieuwe trailer van Kingdom Hearts 3

Microsoft heeft vier studio's opgekocht: Undead Labs (State of Decay), Playground Games (Forza), Ninja Theory (Hellblade) en Compulsion Games (We Happy Few). Daarnaast heeft het een nieuwe studio geopend, The Initiative, met aan het roer voormalig Crystal Dynamics-hoofd Darrell Gallagher.

De eerste trailer van Just Cause 4!

Een nieuwe trailer van het schattige Tunic, dat naar pc, Mac en Xbox One moet komen.

Cuphead krijgt later dit jaar nieuwe dlc in de vorm van The Delicious Last Course.

Bandai Namco komt met Jump Force, waarin Dragon Ball Z, Naruto en One Piece Crossover gecombineerd worden.

De meningen van de redactie

"Zo hoort een E3-persconferentie te zijn toch? Een aaneenschakeling van games, games en games. In totaal 50 titels en zeker ook geen misselijke. Maar ik vond misschien nog wel het meest opvallende dat Microsoft heeft geïnvesteerd in vijf studio's en dus ook wat meer focus gaan leggen op exclusieve titels. Een dikke show, alleen waar was de auto op het podium bij de onthulling van Forza Horizon 4?" - Martin Verschoor

"Wat mij betreft was dit een van de beste persconferenties ooit van Microsoft. Het tempo zat er goed in en er was een goede mix tussen games en mensen aan het praten over. DMC 5 kwam voor mij uit het niets (had dit bij Sony verwacht) en Cyberpunk 2077 ziet er enorm intrigerend uit (ik wil meer weten). Ja, dit zijn allemaal games die je ook op de PS4 / PC kan spelen. Maar het exclusiviteits argument gaat wat mij betreft niet op, omdat elke exclusive game toch verschijnt op de PC. Deze conferentie was wat mij betreft oogsten met third party games en hoop dat ze de aankomende jaren kunnen oogsten met het belangrijkste nieuws dat Microsoft vijf studios heeft overgenomen. De toekomst voor Xbox-spelers ziet er een stuk rooskleuriger uit." - Wes Rijckaert

"In tegenstelling tot voorgaande jaren heeft Microsoft dit jaar van begin tot eind een solide presentatie afgeleverd met een enorme hoeveelheid games. Hoewel er veelal exclusieve titels werden aangekondigd in bestaande franchises zagen ze er wederom fantastisch uit. De aankondiging dat Microsoft Studios maar liefst vijf ontwikkelaars heeft ingelijfd, waaronder Ninja Theory, betekent hopelijk dat Microsoft in de toekomst met meer gloednieuwe AAA-titels op de proppen zal komen."- Brian Artiles Govita

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hele vermakelijke gameshow !
  Een grote third party show het was echt top.
  Miste alleen helaas wat unieke exclusives.
 • Goede show. Het is eigenlijk ook een beetje armoe om je show met multiplatform games vol te gooien. Er word aardig wat geld gesmeten naar Japanse uitgevers, als de Xbox gamers ze nou is kochten was dat niet nodig geweest.

  Mooi dat Microsoft een paar studio's heeft gekocht, alleen nu nog goede games en daar is geen garantie op.
 • Mja. Ook leuk voor de PlayStation en PC bezitters en daar wringt het schoentje. Greatness Awaits.
 • Super vette show! Voor gamers, niet per se voor Xbox, want er is weinig exclusiefs. De nieuwe games uit hun grote 3 franchises zien er toch wel weer heel lekker uit, maar iets er mist toch de nieuwe IP.

  Het toont wel aan dat het first party probleem geen 'quick fix' heeft, daar is gewoon tijd voor nodig. Vind wel dat Microsoft hun toewijding heeft kunnen tonen met bijv. de nieuwe studio's en services. Komende tijd genoeg om naar uit te kijken
 • Gears of War 4 kondigde ze ook aan als Gears 4, uiteindelijk was de titel gewoon Gears of War 4. Daarnaast niet veel schokkends eigenlijk in deze presentatie.
 • Goede show!
 • Goede show en er wordt duidelijk geïnvesteerd in games (mocht tijd worden). Ik denk alleen dat het beter was om met "Halo 6" af te sluiten, dan te beginnen. De show mistte een grote exclusieve klapper om mee te eindigen, al waren de beelden van Cyberpunk natuurlijk ook fantastisch.
 • Cyberpunk is toch gewoon het rebelse broertje van Blade Runner. Niet daar iets mis mee is. Integendeel!

  Hele gave trailers gezien. Halo, Ori, Tunic, smaakt allemaal naar meer.

  Gelukkig was ik niet de enige die de auto miste van vorig jaar.
 • Ik miste wel een klapper, maar desondanks wel een goede show.
 • @MythicZ Wat had dan de klapper moeten zijn volgens jou?
 • @Rutgie ik had gehoopt op een nieuwe, grote (exclusive) game van het formaat van bv Horizon Zero Dawn. Geloof me, ik ben fan van Halo, Forza en Gears, maar iets nieuws zou geen kwaad kunnen
 • @MythicZ A ja, als je het zo bekijkt, kan ik je opmerking wel begrijpen.
 • Goede show! Genoeg te beleven nog op xbox komende tijd, alleen had ik stiekum nog gehoopt op een nieuwe fable, maar misschien word dat wel een launchgame voor de nieuwe xbox dat zou wel goed zijn voor de verkoopcijfers dan. Voor nu, maar weer wachten :(
 • Halo ziet er goed uit!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren