1. Al het nieuws van de E3-persconferentie van Nintendo

Al het nieuws van de E3-persconferentie van Nintendo

Met onder andere Super Smash Bros. Ultimate en Fortnite

In dit artikel kun je alle belangrijke nieuwtjes van de E3 Nintendo Direct terugvinden. Onderin geven enkele IG-redacteuren ook nog kort hun mening over de presentatie.

SWITCH KRIJGT SUPER SMASH BROS. ULTIMATE OP 7 DECEMBER

De nieuwe Smash voor de Switch is eindelijk onthuld: het spel heet Super Smash Bros. Ultimate en verschijnt 7 december. De game bevat 63 personages, alle vechters uit eerdere delen zijn van de partij.

Nieuwkomers zijn Inkling uit Splatoon en Ridley uit de Metroid-franchise. Veel personages hebben een revisie gehad: nieuwe vaardigheden, meerdere outfits en een nieuwe Final Smash. Nintendo laat ook weten dat deze speciale aanvallen korter duren in dit deel.

Nintendo weidt bovendien uit over aanpassingen en aanvullingen, zoals de optie om in de lucht een specifieke richting op te ontwijken, ladderaanvallen en meer schade bij duels. Daarnaast kondigt de uitgever een achtspelermodus aan, evenals compatibiliteit met de GameCube-controller en alle amiibo.

Nintendo laat ook weten dat Super Smash Bros. Ultimate nieuwe assist-trofeeën en voorwerpen krijgt. Verder zitten er nieuwe arena's in uit recente Nintendo-games als Breath of the Wild en Splatoon 2. De arena's hebben een gewone en een Omega-versie.

FORTNITE KOMT VANDAAG NAAR DE SWITCH ESHOP

Fortnite voor Switch is officieel aangekondigd en is vanaf later vandaag gratis via de eShop te downloaden.

FIRE EMBLEM: THREE HOUSES KOMT IN DE LENTE VAN 2019 NAAR DE SWITCH

Fire Emblem voor Nintendo Switch heeft nu een volledige naam, namelijk Fire Emblem: Three Houses.

De nieuwe Fire Emblem-game werd begin vorig jaar al aangekondigd. Nu is bekend dat het spel in de lente van 2019 verschijnt. Meer info heeft Nintendo nog niet bekendgemaakt, maar mogelijk wordt de game nog verder getoond tijdens de Treehouse-streams deze week.

Bekijk hieronder de eerste trailer.

MET DE POKÉ BALL PLUS VOOR POKÉMON: LET'S GO KRIJG JE MEW TOE

De Poké Ball Plus, de speciale controller voor Pokémon: Let's Go, is inclusief de pokémon Mew. Dit heeft Nintendo aangekondigd tijdens de Nintendo Direct.

De Poké Ball Plus is een speciale controller voor Pokémon: Let's Go. De knop om de Poké Ball mee te activeren dient ook als joystick, zodat de hele game met de controller gespeeld kan worden. Wanneer pokémon gevangen worden, trilt de bal echt.

De rpg's Pokémon Let's Go! Pikachu en Eevee verschijnen op 16 november op de Switch. De games nemen spelers mee naar de regio uit de eerste generatie Pokémon, Kanto. In de ene game vergezelt Pikachu spelers, in de andere game is dit Eevee.

Daarbij zijn er diverse elementen uit de mobiele titel Pokémon Go die hier terugkeren. Zo kunnen spelers met de Joy-Cons PokéBallen gooien. Ook kunnen de 151 Kanto-pokémon die gevangen zijn in Pokémon Go overgezet worden naar de Let's Go!-games. Er zit daarnaast één compleet nieuwe pokémon in de game.

Pokemon lets go!

XENOBLADE CHRONICLES 2-DLC AANGEKONDIGD, KOMT IN SEPTEMBER

Torna – The Golden Country is de nieuwe downloadbare content voor Xenoblade Chronicles 2.

De uitbreiding voor de Switch-game komt ergens in september uit en geeft meer achtergrond over Jin en zijn geboorteplaats Torna, ook wel bekend als 'the Golden Country'. Op die manier geeft de dlc meer info over hoe Jin een slechterik in de hoofdgame werd.

MECH-GAME DAEMON X MACHINA AANGEKONDIGD, VERSCHIJNT IN 2019 VOOR DE SWITCH

Nintendo heeft tijdens zijn E3-presentatie Daemon X Machina aangekondigd. De mech-game verschijnt in 2019 voor de Switch.

In de aankondigingstrailer is te zien hoe mechs het opnemen tegen reusachtige robots en over het slagveld vliegen. Kenichiro Tsukuda, een producer van de Armored Core-serie, werkt mee aan de game. Ken Awata en Ken Karube zitten samen op de Director-stoel en hebben respectievelijk gewerkt aan Monster Hunter: Stories en Panzer Dragoon Orta.

SUPER MARIO PARTY KOMT 5 OKTOBER NAAR DE SWITCH

Super Mario Party bouwt vanaf 5 oktober een feestje op de Nintendo Switch. In de onthullingstrailer is te zien dat de game meerdere Switch-consoles tegelijk ondersteunt.

Met meerdere Switch-consoles kunnen spelers teams vormen, waardoor split-screen niet langer nodig is, maar elke Switch iets anders weergeeft. Als alternatief kunnen de Switch-consoles samen één groot scherm vormen.

Ook kunnen spelers met één Joy-Con spelen, waardoor twee paar Joy-Cons genoeg is voor vier spelers.

HOLLOW KNIGHT KOMT VANDAAG UIT OP de SWITCH

Indiegame Hollow Knight heeft een releasedatum voor de Switch gekregen: de game verschijnt vandaag op de eShop.

De game werd al een tijd geleden aangekondigd voor Nintendo's console, maar een releasedatum was tot nu niet bekend.

Hollow Knight verscheen vorig jaar voor pc en is gefinancierd via Kickstarter. De Switch-versie bevat ook alle gratis uitgebrachte dlc, waaronder de Hidden Dreams-update en de Grimm Troupe-uitbreiding.

OVERCOOKED 2 OP 7 AUGUSTUS 2018 KLAAR OM TE SERVEREN

Ghost Town Games werkt aan Overcooked 2. De chaotische kookgame verschijnt 7 augustus 2018 voor Xbox One, PlayStation 4, Switch en pc. Dit heeft uitgever Team 17 laten weten met een trailer.

In Overcooked 2, ontwikkeld door Ghost Town Games, moeten spelers de Onion Kingdom beschermen tegen ondood brood, omdat de Onion King de fout heeft gemaakt om in de Necronomnomicon te lezen. Om het gevaar te bezweren kunnen maximaal vier spelers samenwerken om zo snel mogelijk gerechten te bereiden in chaotische keukens. Overcooked 2 bevat online multiplayer en de mogelijkheid om ingrediënten naar elkaar te gooien.

De meningen van de redactie

"Als je niets met Super Smash Bros. hebt was dit niet bepaald een sterke Nintendo Direct. Als groot liefhebber van die serie ben ik heel erg blij met de onredelijke vormen die Smash deze keer aanneemt. De titel Ultimate voelt heel erg gepast want ik kan mij niet voorstellen dat dit roster van vechters ooit nog overtroffen gaat worden. Who cares dat dit eigenlijk een compleet uit de hand gelopen port van Smash 4 is, ik kan echt niet wachten op deze game. Gelukkig komen er weer een heleboel vette indies waaronder Hollow Knight (vandaag al!) om het lange wachten op Smash dragelijk te maken." - Thijs Barnhard

"Ik heb alleen het laatste kwartier kunnen kijken van de conferentie, dus dat bestond hoofdzakelijk uit Super Smash Bros Ultimate. Er zijn een hoop (versies van) games uitgekomen die ‘Ultimate’ in de titel hebben, maar wat mij betreft is dit de enige die zich met recht zo mag noemen. Het is absurd hoeveel personages, stages, kostuums, moves en assist trophies in het spel zitten, allemaal gebaseerd op de nieuwste games van de series waar Super Smash zijn vechters vandaan haalt. Of juist niet, waardoor Super Smash Bros. Ultimate een soort interactieve encyclopedie is met daarin de gehele Nintendo-historie. Ik werd ook blij van het third party-overzicht, want het valt nu echt niet meer te ontkennen dat de banden tussen Nintendo en uitgevers weer loeiheet zijn." - Marcel Vroegrijk

"Het tempo zat er goed in. Van Indie-games tot de grote klappers. Nintendo liet het allemaal zien. Misschien lieten ze het zelfs iets te lang zien, want Smash duurde toch aardig lang. Persoonlijk geen probleem mee, maar assist trophy’s en stages hadden prima in Treehouse live uitgezonden kunnen worden. Desalniettemin ben ik super tevreden met Nintendo. Smash en Fire Emblem waren fantastisch en ik denk dat Killer Queen een belachelijk goeie move is van Nintendo. Volgend jaar weer knallen met Metroid en de volwaardige Pokémon RPG." - Wes Rijckaert

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Slechte show. Fortnite was het beste nieuws. Die mechanica game zag er goed uit. Smash was de focus en ook een tegenvaller. Bleh.

  Mist er een echte A-brand 3rd party topper op deze pagina ofzo? "Ik werd ook blij van het third party-overzicht, want het valt nu echt niet meer te ontkennen dat de banden tussen Nintendo en uitgevers weer loeiheet zijn." - Marcel Vroegrijk

  Misschien nog leuke surprises gedurende threehouse anders is het wel heel kaal met alleen (de voor mij interessante) Fortnite.
 • @Richh
  Ik snap ook echt niet dat je kunt zeggen dat de banden tussen Nintendo en andere uitgevers 'loeiheet' is. Tussen indies klopt dat misschien wel, maar als er één ding duidelijk is geworden deze E3, dan is dat dat alle grote third-party titels de Switch overslaan. Hier en daar wat kleinere titels als Fallout Shelter en dan nu het populaire Fortnite, maar de echte triple A-games komen niet, en dat zie ik in de toekomst ook niet snel gebeuren.
 • @mvoske

  De banden zijn zeker wel beter geworden, zeker als je je beseft dat op de Wii en WiiU bijna geen third party games te vinden waren.

  Nee grote games als Fallout 76, AC of Red Dead zul je er niet op een Switch vinden. Dat heeft alleen niks te maken met de relatie tussen Nintendo en Third partys, dat komt omdat een Switch deze games nooit zou kunnen draaien.

  Games die een Switch wel aankan brengen ze veel en veel meer naar de Switch.
 • @Shuckle de switch is ook weer niet zo zwak. Luiheid van devs en Nintendo, daar zit het probleem.
 • @Richh

  Ja zo zwak is de Switch vergeleken met de PS4/One wel. De Switch is bij lange na niet zo krachtig als de One, die met sommige games al geen 1080/60 kan halen. Dan vereist het wel een wonder om dat soort games draaiende te krijgen op een Switch.
 • @Shuckle 1080/60 is ook geen must. Daarbij komt streaming op. Kracht is geen reden.
 • @Richh
  Ik denk dat dit soort games vanzelf gaan komen, maar dat dit gewoon tijd kost. 'Niet krachtig genoeg' lijkt me geen goed excuus. Andere grote 3rd-party games draaien ook gewoon lekker op de Switch (en er zijn altijd andere wegen die naar Rome leiden, zoals RICHH aangeeft).

  Op dit moment is het denk ik nog terughoudendheid van sommige ontwikkelaars, o.i.d. :-)
 • @Richh
  Ik vind kracht anders vrij belangrijk, een beetje pracht en praal mag wel toch? Streaming zal altijd voor een vertraging blijven zorgen. Door voor "casual games" prima, maar voor bijvoorbeeld race games en shooters niet te doen.
  Alsnog kunnen sommige van bovenstaande games prima op 720p draaien. De textures zullen wellicht ook een downgrade krijgen, maar ik denk dat het wel werkend te krijgen is. Of het eindresultaat "mooi" is, is een ander verhaal.
 • @Gaaiz
  Als het resultaat (in verhouding) ala Skyim is, dan ben ik zeer tevreden.
 • @Piet S.
  Dan zou ik eerder de vergelijking maken met een "current gen" game, zoals Doom.
 • @Gaaiz
  Kan ook! :-)
 • @mvoske
  Kijk het verschil in 3rd-party games voor de Switch t.o.v. de Wii U. Dat is een wereld van verschil en ik snap dus wel Marcel bedoelt.
  Skyrim, Wolfstein, Doom, DBZ, Fortnite, Rocket League, FIFA, L.A. Noire, etc. zijn toch geen "kleine" games. ;-)
 • @Piet S.
  Daar ben ik het niet mee eens. De Wii U kreeg in zijn eerste jaren echt wel grote third-party party titels. Ik denk onder andere aan Assassins Creed, Call of Duty, Need for Speed, Batman Arkham, Darksiders, Rayman, ZombiU, Tekken, Splinter Cell, FIFA, Mass Effect, Ninja Gaiden,… Dus om nu te zeggen dat de third party support plots zo veel beter is, vind ik niet helemaal correct.
 • @mvoske
  Titels als Skyrim, DOOM, Wolfstein, Fortnite & Rocket League zijn toch veel belangrijker (qua userbase, bv.) voor een console, dan 90% van wat jij opnoemt..?
  (Ook zijn er van de door jou genoemde titels al enkele op de Switch verschenen en het apparaat is pas net iets meer dan een jaar uit.)

  En daarnaast stopte het 3rd-party support voor de Wii U ook echt na nog geen 2 jaar o.i.d. en dat zie ik nu echt niet gebeuren. Al helemaal niet omdat sommige studio's al een apart Switch department hebben en zien dat de Switch de Wii U nu al hard voorbij geschoten is qua verkopen.
  Ook is het zo dat het 'handheld' gedeelte geliefd is. Wie wil nou niet dat zijn/haar game OVERAL gespeeld kan worden?

  Er zit dus mee gedachte achter dan het lijkt. :-)
 • @Richh
  SMASH zag er zwaar dik uit, maar ze hebben de focus er VEEL TE VEEL opgelegd.
  10 min. was meer dan genoeg geweest, dus 30 min. slaat nergens op… We hebben de hele game nu al gezien en daarbij was de enige nieuwe game Super Mario Party…

  Ze hadden ze SMASH en Pokemon reveals moeten bewaren voor de E3, dan had je een lekkere E3 gehad.
 • Misschien ligt het aan de trailer, maar ligt het aan mij of is deze smash bros grafisch minder mooi dan die van de Wii U?

  Raar dat Metroid Prime 4 niet eens een teaser trailer heeft gekregen.
 • Echt een hele slechte Nintendo direct. Veel te kort en veel te weinige nieuwe games. En van games wat al aangekondigd zijn helemaal geen nieuw nieuws gewoon helemaal niks nada. Had toch stiekem gehoopt op een korte teaser van metriod. Maar dat we nog niet eens nieuwe Yoshi trailer kregen zegt voor mij genoeg. Pas op Nintendo ga niet weer de zelfde fouten maken als met de WIIU.
 • Ben nog steeds blij dat ik nog geen switch heb gekocht, wat een saaie console/handheld is het seg.
 • @CyberFl
  seg :-)
 • @CyberFl

  Slechte presentatie, maar naar mijn idee genoeg games erop nu om een koop te rechtvaardigen. Top dingetje seg

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren