1. Al het nieuws van de E3-persconferentie van Sony PlayStation

Al het nieuws van de E3-persconferentie van Sony PlayStation

Met o.a. Death Stranding, Nioh 2, Spider-Man en The Last of Us Part 2

In dit artikel kun je alle belangrijke nieuwtjes van de E3-persconferentie van Sony PlayStation terugvinden. Onderin geven enkele IG-redacteuren ook nog kort hun mening over de presentatie.

DE ALLEREERSTE GAMEPLAY VAN THE LAST OF US PART 2

The Last of Us Part 2 werd uitgebreid getoond op Sony's E3-persconferentie. De video toont de eerste gameplay van het spel.

In de video die Sony toonde, is een wat oudere Ellie, een van de hoofdpersonages uit de eerste game, te zien. Er is te zien dat ze op een feestje in een kerk danst met een andere dame, waarna ze kussen.

Daarna schakelt de video over naar gameplay, waarin Ellie rond sluipt door een moeras. Daar neemt ze het op tegen een stel criminelen. Er volgen onder andere (vuur)gevechten en achtervolgingen.

Er is vooralsnog geen releasedatum voor de Naughty Dog-game bekend. The Last of Us Part 2 is exclusief voor PlayStation 4 in ontwikkeling.

SONY TOONT EERSTE GAMEPLAYBEELDEN VAN SAMOERAI-GAME GHOST OF TSUSHIMA

Sony heeft de eerste gameplaybeelden van Ghost of Tsushima laten zien. Dit deed de uitgever tijdens zijn E3-persconferentie.

Ghost of Tsushima speelt zich af ten tijde van de eerste Mongoolse invasie van Japan. Als een van de laatst overgebleven samoerai, Jin Sakai, moet de speler het land beschermen tegen de aanvaller. In de trailer is te zien hoe de krijger meerdere Mongoolse rovers uitschakelt en in conflict raakt met zijn metgezel.

Ghost of Tsushima wordt ontwikkeld door Sucker Punch Studios, bekend van de Infamous-serie. Het is nog niet bekend wanneer de game zal verschijnen.

NIEUWE GAMEPLAYBEELDEN VAN DEATH STRANDING GETOOND

Kojima Productions heeft tijdens de E3-presentatie van Sony nieuwe beelden van Death Stranding laten zien.

In de trailer is te zien hoe Sam Ridges, gespeeld door Norman Reedus, door een verlaten landschap trekt en de regen ontwijkt. Als hij omsingeld wordt door onzichtbare monsters, gebruikt Sam een baby, die een machine lijkt aan te drijven om de monsters zichtbaar te maken.

Death Stranding wordt ontwikkeld door Kojima Productions en verschijnt voor de PlayStation 4. Een verschijningsdatum is nog onbekend.

RESIDENT EVIL 2-REMAKE ONTHULD

Capcom heeft tijdens Sony's E3-conferentie een remake van Resident Evil 2 onthuld.

De remake van de game werd al in 2015 aangekondigd. Nu werd de eerste trailer getoond, die grafisch nog maar weinig wegheeft van het origineel, welke zo'n twintig jaar geleden uitkwam.

Resident Evil 2 komt op 25 januari 2019 uit. In ieder geval voor PlayStation 4, maar mogelijk ook voor andere systemen.

SPIDER-MAN SPINT NIEUWE GAMEPLAYTRAILER

Een nieuwe gameplaytrailer van Spider-Man laat gevechten, cutscenes en quick-time events zien. Peter Parker neemt het op tegen vier van zijn rivalen, waaronder Electro.

Insomniac Games ontwikkelt Spider-Man exclusief voor PlayStation 4. De game komt 7 september uit.

CONTROL IS REMEDY'S VOLGENDE GAME

'Control' is de titel van Remedy's nieuwe game. Het spel moet in 2019 uitkomen op pc, PS4 en Xbox One, wordt duidelijk in een korte trailer.

De trailer toont een vrouwelijk hoofdpersonage met telekinese. Net als in Quantum Break maakt de speler afwisselend gebruik van krachten en geschut. De hoofdpersoon is de nieuwe directeur van een geheimzinnig bureau dat geïnfiltreerd is door iets buitenaards, aan haar de taak om de macht weer in handen te krijgen.

Remedy beschrijft Control als volgt op haar website:

"Een cinematische third person actiespel in een nieuw universum van Remedy's hand. P7 heeft een intrigerend verhaal met onvergetelijke personages. De structuur van het spel biedt een langdurige, verhaalgedreven gameplayervaring en de diepste spelmechanieken ooit in een Remedy-game. P7 is een multiplatformtitel uitgegeven door 505 Games."

SONY KONDIGT NIOH 2 AAN

Tijdens Sony's persconferentie op E3 werd Nioh 2 aangekondigd en getoond.

Het bedrijf toonde een korte trailer van het spel. Deze trailer is vooralsnog het enige dat bekend is over de game. Voor zover bekend komt hij in ieder geval naar PlayStation 4; het origineel was in ieder geval ook voor pc beschikbaar.

Er is nog geen releasedatum of verdere informatie bekend van de actiegame.

RICK AND MORTY-BEDENKER KOMT MET NIEUWE GAME VOOR PS4 EN PS VR

Justin Roiland, bekend van zijn tekenfilm Rick and Morty, komt met de PS4- en PS VR-game Trover Saves the World.

Het spel is ook op PS4 zonder PlayStation VR speelbaar en wordt ontwikkeld door Roiland's studio Squanch Games.

Meer informatie over de game is niet bekend, maar onderstaande teaser werd wel tijdens Sony's E3-persconferentie getoond.

NEW GAME PLUS-MODUS VOOR GOD OF WAR IN DE MAAK

God of War-spelers kunnen een update met een New Game Plus-modus verwachten.

Dat werd door Sony op de E3-persconferentie aangekondigd. Sony's Shawn Layden bevestigde dit. Ontwikkelaar Sony Santa Monica werkt aan de modus, waarmee spelers na het uitspelen van de game door kunnen spelen, nadat veel fans er om vroegen.

Meer details volgen nog, aldus Sony. Het is nog niet bekend wanneer de modus verschijnt.

God of War

CALL OF DUTY: BLACK OPS 3 TIJDELIJK GRATIS VOOR PS PLUS-LEDEN

Call of Duty: Black Ops 3 kan vanaf nu een maand lang gratis binnengehaald wordt op PlayStation 4 wanneer men een PlayStation Plus-abonnement heeft.

Dat werd op Sony's E3-persconferentie aangekondigd. Black Ops 3 verscheen in 2015 op consoles en pc.

Later dit jaar verschijnt Call of Duty: Black Ops 4 voor pc, Xbox One en PlayStation 4. De game komt op 12 oktober uit en bevat een battle royale-modus.

Call of Duty Black Ops 3

De meningen van de redactie

"Conferentie wise vond ik Sony met name in het begin heel stroef. Ik snap dat de kerkachtige ruimte een verwijzing is naar The Last of Us, maar de “pauze” tussendoor werkte niet. Daarbuiten was het tof om al deze games te zien. De 4 grote klappers waren fantastisch (holy shit The Last of Us!) en de aankondigingen daarbuiten wisten mij te pakken. Toch mistte het voor mij een laatste klapper om deze conferentie boven de rest uit te laten steken." - Wes Rijckaert

"Wow, dat was even een vreemde conferentie! Niets dan respect dat Sony het eens anders aanpakt, al mag het volgend jaar allemaal wel wat soepeler verlopen. Ook de grote exclusives zagen er prachtig uit. Maar, en dit zeg ik wel vaker bij Sony, er was een grondig gebrek aan duidelijke releasedata. Dat vind ik eigenlijk wel het grootste probleem. Het was een unieke conferentie en hij gaat mij nog lang bijblijven, maar dat gebrek aan releasedata, daar moet het bedrijf echt eens aan gaan werken." - Michel Musters

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wat een waanzinnige show!
  Iedereen op het verkeerde been zetten en dan zo herpakken.
  En wat zagen de games er ontzettend goed uit !
 • @Mr. Grand
  Wat bedoel je met 'Iedereen op het verkeerde been zetten'?
 • @Piet S. Kijk de show eens terug in de plaats van samenvattingen lezen.
 • @Mr. Grand waanzinnig zaaddodende show ja..
 • Tlou2,.. als ik iets geleerd hebt in al die jaren E3. Dit is té goed om waar te zijn. Ziet er wel vet uit, ooit zal gamen echt zo zijn.

  TLOU was een pareltje. Deze komt er zeker in.
 • Om maar even verder te zagen en te herhalen, maar:

  Exclusives doen het gewoon nog altijd. Zij vormen het DNA van het merk. Er waren twee shows waar ik naar uitkeek (eentje moet nog komen). Nintendo en PlayStation. Net deze twee hebben vorig jaar te veel gelost imo. Metroid Prime, Ghost of …, Pokémon, etc.

  Gelukkig hebben deze twee voornamelijk CGI beelden of zelfs alleen maar het logo getoond. Zo kregen we toch nog een soort van verrassing. Sterker nog: een hoop aangename verrassingen.

  Benieuwd naar Nintendo.
 • Hoopte wakker te worden met iets meer 'wauw'-aankondigingen. Maar als ik de eerste dingen zo terug lees en kijk, brengen ze ontegenzeggelijk weer kwaliteit.

  Die Sucker Punch game ziet er bloedmooi uit. Nioh 2 heel interessant, vooral omdat FromSoft iets vergelijkbaars doet.

  Control lijkt rechtstreeks uit het Quantum Break universum. Vond dat een heerlijke game, dus wel benieuwd naar.

  In de loop van de dag alles nog even op m'n gemaakt terug kijken, maar lijkt me weer een sterke persco. M'n gevoel zegt dat Microsoft misschien wel de beste show had, maar door het gebrek aan first party kan je ze moeilijk echt de winnaar van de show noemen. Wel veel goodwill denk ik, maar Sony heeft meer vernieuwing in exclusives. Nu nog overal releasedata aan plakken ;)
 • @That Mr Awesome
  Halo 6 is anders toch (niet speciaal voor mij) een hele dikke nieuwe aankondiging. Dat geldt btw ook voor Forza.
  Een nieuwe aankondiging van dat kaliber zie ik hierboven niet terug (ik heb het nu niet over nieuwe trailers, etc.).

  Qua aankondigingen staat Bethesda toch echt (nog) op 1 voor mij.
 • @Piet S.

  Absoluut, al had ik meer het idee van een tech demo dan een echte game reveal. Maar was schitterend. Forza en ook Gears zagen er erg goed uit, maar zijn the usual suspects. Ga zeker van die games genieten, want ik vind het nog altijd vette franchises.

  Bethesda games heb ik dan weer helemaal niks mee persoonlijk, eigenlijk alleen Dishonored spreekt me aan uit hun portfolio. Vond de teasers ook wel erg summier daar. Maar als je goed gaat op die Bethesda titels, droppen ze nu wel de grote jongens ja
 • @That Mr Awesome
  Ik zal het je een sterker vertellen.. Zowel Halo als Forza als GoW spreken mij persoonlijk niet eens echt aan. ;P Zelf vond ik de Battletoads reveal het leukste/opvallendste!
  (De Ori trailer was mijn toppunt van de show! *kwijl kwijl…* Maar dat even daargelaten.)

  Ik kijk echter wel naar wat de gemiddelde gamer vet vindt qua aankondigingen en op basis daarvan kan ik zeggen dat MS het heel goed heeft gedaan qua nieuw onthullingen, etc.

  En sinds ik al jaren aangespoord werd door een vriend om Skyrim te spelen en daar op de Switch dan ook eindelijk aan begonnen ben, kijk ik ERG uit naar TES6 en is dat dus voor mij tot nu toe dus de vetste aankondiging/reveal!
 • @Piet S.

  Dit vind ik toch speciaal. De grote 3 van Xbox spreken jouw niet aan. PlayStation is duidelijk niet interessant genoeg. Misschien teveel een anti zij kopiëren van Nintendo fan?

  Vervolgens brengt Sony nieuwe beelden uit van nieuwe of nog geen uitgemolken franchises van ontzettende goede studio’s en bekende gezichten. Dan kan Halo, die steeds meer een cultgame aan het worden is en op verkleedbeurzen door dikke dertigers wordt in ere gehouden echt geen grote aankondiging meer genoemd worden. Blijven wel topgames, daar niet van, maar de tijden van Halo 3 zijn voorbij.

  Maar smaken verschillen natuurlijk.
 • @Don Carpaccio
  Dat is niet zo speciaal hoor. Ik speel games als Ori, Killer Instinct, Rare Replay, Sea Of Thieves, Lucky, Cuphead, etc. op de X1 (toevallig allemaal (console) exclusives), dus genoeg vette games voor mij! :-)

  En de enige PS games die mij aanspreken zijn Horizon & GoW. Verder eigenlijk niets.

  En ik doel hier puur op nieuwe aankondigingen van games. In dat opzicht heeft MS het gewoon een stuk beter gedaan.
  (Dat neemt dus niet weg dat de nieuwe trailers van reeds aangekondigde PS games vet zijn, btw.)

  Qua onthullingen staat TES6 op 1 en qua nieuwe beelden staat Ori (stip) op 1 voor mij.

  Ik hoop dat Nintendo een hoop vette nieuwe dingen (aankondigingen en trailers) laat zien vanavond, maar ik durf m'n hand er niet voor in het vuur te steken. :-)
 • @Piet S.
  Hoef je niet daar te laten hoor, Ori staat voor mij ook op een! Zag er wederom oogverblindend uit. Zo veel emotionele binding in een platformer combineren met deze gameplay en wereld exploratie… ongeëvenaard.
 • @That Mr Awesome
  Echt bizar hoe vet en mooi ja! :-D
 • @Piet S.

  Ik snap je Xbox keuze wel. Was van mij niet echt nodig om ke daarop aan te spreken. Mijn excuses ;-).

  Ik ben er wel van overtuigd dat een al aangekondigde game nog steeds kan verrassen. Sony heeft het nu geflikt. Dankzij de voorafgaande meldingen dat er niet veel nieuws ging komen. Maar dingen die al aangekondigd zijn, kunnen nog altijd nieuws brengen. Kijk maar naar Red Dead Redemption 2.

  Nintendo kan dit ook flikken met Metroid, Mario en Pokémon. Nintendo is zelfs heel voorspelbaar en toch kunnen zij itt Xbox en Halo de mensen wel gek maken/houden.

  Imo.
 • @Don Carpaccio
  Haha, geen probleem man. Voelde me niet aangevallen ofzo! ;P

  Dat ben ik inderdaad wel met je eens.
  Hopelijk verrast Nintendo vanavond ook met een hele dikke MP4 trailer inderdaad! Daarnaast zou ik graag en nieuwe 2D Mario game, DKC game en Zelda game o.i.d. (remake) willen zien (natuurlijk blijf ik realistisch en weet ik dat dat niet allemaal aangekondigd zal worden, haha).

  Ik kijk uit naar vanavond, maar (zoals ik eerder al zei) durf ik er m'n hand niet voor in het vuur te steken.. ;P
 • Al eens over nagedacht dat het niet geven van release data de developers mogelijk de tijd geeft om de game af te maken op het tempo wat ze zelf nodig vinden om de juiste kwaliteit te behalen?
 • Lange gameplaybeelden, dus de ontwikkeling gaat goed. Deze games heb je echt niet sneller dan 2 jaar af. Kwalitatieve top games komen er aan, hoewel zonder release data zal het niet extra ps's verkopen.
 • Wellicht dat er meer release data bekend worden op Playstation Experience later dit jaar.

  Uitstekende conferentie en ik vond de kerk setting die rechtstreeks verwees naar The Last of Us Part II erg leuk! Weinig nieuwe dingen, dus wat dat betreft staat Bethesda wel op één en was wat mij betreft ook de beste conferentie. Maar van wat ik zag werd ik heel blij. Ghost of the Samurai ziet er goed uit, erg benieuwd naar de RE2 remake en ook erg benieuwd naar Control. Death Stranding ook geweldig

  Al met al een puike conferentie van Sony !
 • Je zou er maar voor zijn opgebleven, hier in Europa. De zwakste conferentie dit jaar. Mooie beelden van the Last of Us 2 en Spider-Man gezien, maar verder… geen vuurwerk dit jaar en dat is ook niet erg, ze bouwen vast aan iets groters.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren