1. Al het nieuws van de E3-persconferentie van Ubisoft

Al het nieuws van de E3-persconferentie van Ubisoft

Met o.a. Beyond Good and Evil 2 en Assassin's Creed Odyssey

In dit artikel kun je alle belangrijke nieuwtjes van de E3-persconferentie van Ubisoft terugvinden. Onderin geven enkele IG-redacteuren ook nog kort hun mening over de presentatie.

ASSASSIN'S CREED: ODYSSEY VERSCHIJNT OP 5 OKTOBER 2018

Assassin's Creed: Odyssey komt op 5 oktober 2018 uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. Dit heeft Ubisoft bekendgemaakt tijdens de E3-persconferentie.

Het nieuwste deel in de Assassin's Creed-reeks speelt zich af in het oude Griekenland en geeft spelers de kans om de loop van de geschiedenis te veranderen. AC: Odyssey bevat meer rpg-elementen dan zijn voorganger en biedt, naast de keuze voor twee verschillende hoofdpersonages, bijvoorbeeld verschillende gespreksopties.

In Assassin's Creed: Odyssey keren zeeslagen terug en veldslagen bestaan uit grote aantallen krijgers. Het eigen schip kan verbeterd worden, net als wapens en uitrusting. Ubisoft belooft bovendien dat spelers 'het ware verhaal' achter de wezens uit de Griekse mythologie zullen leren.

EEN NIEUWE TRAILER VOOR BEYOND GOOD AND EVIL 2

Beyond Good & Evil 2 heeft drie kersverse trailers gekregen. Eén ervan is een nieuwe cinematische trailer.

Ook laat de uitgever weten dat het een samenwerking aan wil gaan met de community. Spelers kunnen betaald hun steentje bijdragen aan in-game kunst, muziek en meer via de website hitrecord.org.

Beyond Good & Evil 2 wordt een action-adventure die zowel alleen als in coöp is te spelen, maakte Ubisoft bekend. Wanneer de game uitkomt of op welke platforms is nog niet bekend.

RAIDS EN GRATIS UITBREIDINGEN KOMEN NAAR THE DIVISION 2

Er komen raids en gratis dlc naar The Division 2. Ook is er een nieuwe trailer uitgebracht.

Gisteren toonde Ubisoft al uitgebreid gameplay van de titel op de Microsoft-conferentie. Ubisoft heeft vandaag laten weten dat spelers één van drie specifieke specialisaties kunnen kiezen en daarmee unieke eigenschappen krijgen. Daarbij kunnen acht spelers het samen opnemen in raids. In de eerste The Division zaten geen raids.

In het eerste jaar na de lancering komen er drie uitbreidingen voor The Division 2 uit. Elk van de drie episodes heeft nieuwe verhaallijnen. Al deze uitbreidingen zijn geheel gratis.

The Division 2 verruilt New York voor Washington D.C., waar wetteloosheid heerst nadat een virus het merendeel van de bevolking heeft uitgeroeid. Corrupte elementen in de overheid dreigen een nieuwe burgeroorlog te ontketenen en de agenten van The Division moeten dit voorkomen.

De game komt op 15 maart 2019 uit voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

SKULL AND BONES HIJST DE ZEILEN IN 2019

Piratengame Skull & Bones komt in 2019 uit. Ook krijgt de game een bèta. Dat heeft Ubisoft laten weten tijdens de E3.

Spelers kunnen zich inschrijven voor de bèta via Ubisofts website. Spelers kunnen zich inschrijven voor de kans om Skull & Bones eerder te spelen. Het spel verschijnt op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

STARLINK KOMT IN OKTOBER, SWITCH-VERSIE KRIJGT STAR FOX-CONTENT

Vanaf 16 oktober kunnen PS4-, XOne- en Switch-gamers aan de slag met Starlink: Battle for Atlas.

De game werd vorige E3 aangekondigd en deze E3 is meer informatie gegeven, alsmede een nieuwe trailer en gameplaybeelden.

Daarbij krijgt de Switch-versie Star Fox-content. Spelers kunnen met het bekende schip uit Star Fox vliegen en Fox McCloud is de bestuurder.

Starlink: Battle for Atlas draait om het bevrijden van het Atlas-systeem van de Forgotten Legends, een ras van kwaadaardige robots. Spelers kunnen hun eigen ruimteschip aanpassen en de ruimte afspeuren naar nieuwe onderdelen. Dit ruimteschip kun je fysiek bevestigen aan controllers.

TRIALS RISING IN DE PLANNING VOOR FEBRUARI 2019

Trials Rising, een nieuw deel in de stuntracereeks, verschijnt in februari 2019 voor PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc.

Trials Rising wordt ontworpen door Ubisoft RedLynx en Ubisoft Kiev. De game bevat vernieuwde graphics en kent een grotere nadruk op de community. Nieuwe spelers kunnen geleidelijk de game leren, terwijl de locaties escaleren van de achtertuin naar grote stadions. Naarmate spelers vorderen als stuntrijder, kunnen ze sponsors binnenhalen met risicovolle stunts. Ook de Trials Track Editor keert terug in Trials Rising.

TRANSFERENCE DRINGT IN HET NAJAAR VAN 2018 JE GEEST BINNEN

Psychologische thriller Transference verschijnt in de herfst van dit jaar voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Dit heeft Ubisoft bekendgemaakt tijdens zijn E3-presentatie.

In de psychologische thriller is het mogelijk om het bewustzijn van een ander binnen te dringen. In Transference doorspit je de geesten van een gezin en bepaal je hun lot met de keuzes die je maakt. De game is een samenwerking tussen Ubisoft Montreal en SpectreVision, een ontwikkelstudio mede opgericht door acteur Elijah Wood.

En verder

For Honor is vanaf nu tot volgende maandag een week gratis verkrijgbaar op pc via U-Play. Het gaat om de starter edition van de game. For Honor krijgt daarnaast een 4v4-modus genaamd Breach. Hieronder is een trailer van de modus te zien.

Just Dance 2019 aangekondigd.

De meningen van de redactie

"Weinig echt nieuwe games bij Ubisoft dit jaar, maar de dingen die er getoond werden zagen er wat mij betreft goed uit. Er zijn eigenlijk geen andere third-parties die zo’n gevarieerd aanbod van games hebben. Ik had het eigenlijk niet verwacht, maar ik heb zowaar weer zin in een nieuwe Assassin’s Creed door Odyssey. Geef mij Griekse eilanden en ik ben om en dat terwijl ik voor mijn gevoel nog maar net klaar ben met Origins." - Thijs Barnhard

"Ubisoft had een leuke en goede show. Veel CGI-trailers en weinig echte verrassingen, maar ik heb van het begin tot het einde op het puntje van m'n bank zitten kijken. De games zien er stuk voor stuk goed uit en heb je het water gezien in alle Ubisoft-titels? Het water is eigenlijk de grote ster van alle games. Ik kan niet wachten om uren rond te dobberen in het kletsnatte water van Skull & Bones, om daarna over de golven te stuiteren in The Crew 2 en 'm dan af te sluiten met een plons in het water van Assassin's Creed: Odyssey. Maar waar was Splinter Cell? Hopelijk zien we die zo bij PlayStation." - Martin Verschoor

"Allereerst complimenten voor de persoon die de regie deed. Het aan laten staan van de mics nadat personen het podium verlieten zorgde voor een paar momenten van oprechte emotie (“We nailed it! We nailed it!”) tussen de normaliter strak geregisseerde shows op de E3. Sowieso barstte de Ubi-show van het plezier en de knulligheid, van de Trials-stunt en het muzikale Donkey Kong-intermezzo tot de Guillamoto-bromance en de awkward dansjes op de Elton John-beats aan het einde. De man-vrouw-verdeling was een verademing en de games mochten er ook best zijn. Ik heb van begin tot eind met een glimlach zitten kijken." - Arthur van Vliet

"De Ubisoft-persconferentie leek vooral een herhalingsoefening te zijn. Weinig verrassingen en een overvloed aan trailers van reeds bekende games. Het merendeel van de getoonde games waren in de aanloop naar en tijdens E3 al bekendgemaakt of gelekt. Het heeft wat mij betreft dan weinig nut om meer trailers te tonen van games die we bijvoorbeeld al op de Microsoft-persconferentie hebben gezien. Hoewel Assassin’s Creed: Odyssey de uitsmijter had moeten worden van de show hebben de recente lekken naar mijn mening roet in het eten gegooid. De grote afwezige was zonder meer Splinter Cell en ik acht de kans zeer klein dat Sam Fisher nog opduikt tijdens de Sony-persconferentie." - Brian Artiles Govita

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Het was prima, maar na de laatste jaren verwacht je meer dan prima van Ubisoft. Het miste een nieuwe uitsmijter die ze meestal toch wel hebben, ook door het lekken idd van Odyssey. Niet weggeblazen.
 • Machtig goede persco. Beste van de E3 tot nu toe.

  Geweldige games getoond met als kers op de taart Assassin's Creed Odyssey, die game zag er zo goed uit, het had wel wat akward dingetjes ( gezichtanimaties is er daar niet één van) maar op die paar dingen na zag het er heel goed uit.
 • @Meta_coola
  In tegenstelling tot de reveal van Origins had ik bij Odyssey een minder goed gevoel. Gezichtsanimaties klopten inderdaad niet, maar de dialogen kwamen ook heel geforceerd over. Het geluid van de stemmen was erg slecht, alsof in de badkamer stonden terwijl ze zich buiten begaven. De gameplay, en dan vooral het massale gevecht op 't strand, zag er wel indrukwekkend uit.
  De presentatie van Beyond Good and Evil 2 vond ik toch een stuk beter, al was wat meer gameplay wenselijk.

  Over je tweede zin kan ik je persoonlijk niet helemaal serieus nemen.
 • @Gaaiz

  Jammer dat je er zo over denkt, want ik ben namelijk in m'n gehele post bloedserieus
 • @Meta_coola

  Ik begin echt een beetje moe te worden van Meta_Coola. Alles van Ubisoft en AC is GEWELDIG en HET BESTE. Ja. ik vond het ook een prima presentatie, maar jij draaft altijd zo enorm door.

  Ben je soms een parodie op iets? Dat je alles en iedereen hier gewoon voor de gek houdt?
 • @buutvrijAtDeGroteEik

  Ik draaf niks door. Dit is gewoon hoe ik het zie en ervaar.


  Nogmaals ik ben gewoon serieus met m'n posts.
 • @Meta_coola

  Gewoon een degelijke presentatie coola, niks minder maar ook zeker niks meer. En AC in oktober dit jaar? Voorspelt weinig goeds.
 • @benjaminben
  Brotherhood kwam een jaar uit na deel 2 en deed alles beter dan deel 2. Black flag kwam een jaar na deel 3 en deed alles beter dan deel 3 imho.
  Dat het één jaar na het vorige deel uitkomt zegt niet zoveel. Daarbij hebben ze er niet jaar aangewerkt maar 3 jaar (gelijk na syndicate ) Origins had een Development tijd van 4 jaar (na Black flag zijn ze aan origins begonnen )
  Ze implementeren nieuwe dingen zoals grootschalige battlefields. Dus ze komen in in ieder geval met nieuwe gameplay mechanics.

  @BUUTVRIJATDEGROTEEIK

  Ik ben fan maar ook weer niet zo'n grote fan ;)
 • @Meta_coola

  In dat geval heb je lekker zitten masturberen tijdens de presentatie. Dat kan niet anders ;-) :-P
 • @buutvrijAtDeGroteEik
  Nou ik zeker wel super toffe presentatie en assassins creed zag er geweldig uit, van alle dingen die ik kut vond aan origins waren nu verandert dus ik ben huped net als meeta coola en laat die jongen tog blij wezen.
 • Mooi dat het wat meer voor de gamers lijkt te zijn en wat minder voor de portemonnee. Ook heel tof dat die story content van The Division 2 gratis wordt.
 • @Bert de Vries
  Ik moet zeggen dat het over het algemeen lijkt alsof er deels terug gegaan wordt naar 'gratis' dlc/uitbreidingen, niet alleen bij ubisoft.
  Fingers crossed dat uitgevers inzien dat betaalde uitbreidingen (voor online) vrijwel alleen maar voor een scheiding in de playerbase zorgt.
 • Begon erg goed, maar het tempo kakte erg in. Daarnaast nogal veel gekloot met microfoons welke wel/niet aan stonden. Soms grappig, maar voornamelijk irritant.
 • Wat een verschrikkelijke presco zeg. Naast dat er qua nieuwe releases niet echt iets bijzonders bijzat, was het enorm langdradig. Het geforceerde praatje na/voor iedere aankondiging blijf maar duren, waardoor mijn oogjes soms al een beetje dichtvielen.

  Skull en Bones ben ik blij verrast over. Zag er goed uit en zaten wat leuke gameplay elementen in. Ben wel benieuwd hoe lang het leuk blijft, want de customisation van je schepen leek wat schaars.
  AC (of eerder gezegd 300: the game doet het niet voor mij. Ik zag op het eerst gezicht 0 relatie met het principe van AC: stealth combat. Als je zo veel dingen anders doet breng het dan gewoon uit als nieuwe IP i.p.v. de stealth AC af te breken.

  En toen was het ineens klaar. Geen nieuwe IP of knallende afsluiter. Het was niet de slechtste presco hoor (laat dat maar aan EA over), maar het was nog steeds een ophoestpartij van titels die al bekend waren
 • AC weer jaarlijks? Dat kan de serie nooit ten goede komen..
 • @Piet S.
  Dat vond ik ook wel opvallend. Laatst had iemand geplaatst hoeveel AC games er uit zijn gekomen in een bepaalde tijd, en daar schrok ik toch wel een beetje van
 • @blue_blade_3
  Ja, inderdaad. Vooral omdat er laatst ook gezegd werd dat ze van dat jaarlijkse plan af zouden stappen o.i.d.

  De beelden zien er best goed uit, maar het lijkt tot nu toe op een Origins re-skin in de beta versie.
 • @Piet S. Ik vind het er eigenlijk op een betere versie van origins uitzien. Dat open varen met die grotere boten lijkt mij ook wel weer leuk als je daar net zoals bij black flag mee kan vechten.😁
 • @ert64
  Hmm… Ik nog niet (wat logisch is, aangezien de game natuurlijk nog niet af is). :-)
 • @Piet S.

  Mwah, het jaarlijkse releasen in nooit echt het probleem van de serie geweest. Het probleem was dat jaar in jaar uit niks echt werd vernieuwd. Black Flag (Wat ook een jaarlijkse release was) is de enige game in de serie die echt wat nieuws deed tot Origins uitkwam, en kijk hoe positief mensen over die game zijn.

  Zolang ze van game tot game genoeg echt vernieuwende dingen brengen zoals nu een dialoog systeem (Wat mits goed uitgewerkt enorm intressant kan zijn) zie ik het probleem niet echt. En dan misschien eens in de 3/4 jaar een pauze inlassen om weer een echt grote stap te zetten.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren