1. Al het nieuws van Microsoft's E3-persconferentie

Al het nieuws van Microsoft's E3-persconferentie

Een gloednieuwe console met Halo als launchgame

In dit artikel sommen we al het nieuws van Microsoft's E3-persconferentie op. Wel zo handig!

NIEUWE XBOX HEEFT CODENAAM SCARLETT EN VERSCHIJNT EIND 2020 GEBUNDELD MET HALO: INFINITE

De Xbox voor de volgende generatie lanceert eind 2020 en Halo: Infinite krijg je erbij. De nieuwe console die Microsoft tijdens zijn E3-presentatie onthulde gaat voorlopig door het leven als Project Scarlett.

Volgens Microsoft is de nieuwe Xbox een grote sprong voorwaarts als het gaat om technische mogelijkheden. Project Scarlett ondersteunt 120 frames per second, 8K-beelden, real-time raytracing en Variable Refresh Rate. Met de laatste techniek blijven beelden ook vloeiend bij lagere framerates.

Volgens Phil Spencer is Project Scarlett volledig ontworpen met het oog op games. Hiermee verwijst hij naar de reactie op de aankondiging van de Xbox One, die destijds meer werd gepresenteerd als een settopbox met de mogelijkheid games te spelen.

Naast de informatie over de nieuwe console heeft Microsoft nieuwe beelden laten zien van Halo: Infinite. De game zet de verhaallijn van Halo 5 voort en wordt ontwikkeld door 343 Industries. De shooter verschijnt gelijktijdig voor Project Scarlett en pc.

Lees het complete nieuwtje.

CHAOS EN MORPH-ATTACKS IN NIEUWE BEELDEN BATTLETOADS

De Battletoads slaan om zich heen in de eerste gameplaybeelden laten zien van Battletoads. De trailer tijdens de E3-presentatie van Microsoft geeft echter geen verschijningsdatum prijs.

Met de remake van de klassieke beat'em up mogen wederom drie spelers samen vanaf de bank de Melkweg onveilig maken. Rare ontwikkelde de originele Battletoads in 1991, maar de serie heeft al ruim twee decennia geen nieuw deel in de franchise gezien. De game wordt ditmaal ontwikkeld door Dlala Studios.

Het is nog onbekend wanneer Battletoads verschijnt.

Lees het complete nieuwtje hier.

CYBERPUNK 2077 VERSCHIJNT OP 16 APRIL 2020

CD Projekt Red kondigde tijdens Microsoft’s E3-persconferentie en releasedatum voor Cyberpunk 2077 aan: het spel komt op 16 april 2020 naar Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Tijdens Microsoft’s E3-persconferentie werden nieuwe beelden van Cyberpunk 2077 getoond. Acteur Keanu Reeves heeft een rol in de game en kwam op het podium van Microsoft's persconferentie om over het spel te praten.

Cyberpunk 2077 is de nieuwe game van CD Projekt Red, de ontwikkelaar van de The Witcher-games. Het spel biedt een open cyberpunkwereld waarin spelers in first person doorheen kunnen lopen.

Lees het complete nieuwtje hier.

ORI AND THE WILL OF THE WISPS VERSCHIJNT OP 11 FEBRUARI

Microsoft heeft tijdens zijn E3-persconferentie de verschijningsdatum van Ori and the Will of the Wisps onthuld. De game verschijnt op 11 februari 2020 op Xbox One en pc.

Het vervolg op de succesvolle 2D-platformer Ori and the Blind Forest laat spelers er op uittrekken om de mysteries buiten het bos van Nibel te ontdekken en Ori's ware lot te ontrafelen. De game is exclusief voor Xbox One en Windows 10, in 4K UHD op Xbox One X te spelen en een Xbox Play Anywhere-titel.

Eerder onthulde Microsoft al de Spirit Trials-modus, waarin spelers zo snel mogelijk het einde van een level moeten bereiken. Spelers moeten in Spirit Trials hun vrienden zien in te halen en de beste tijd neerzetten. Tijdens het doorlopen van een level ziet de speler ook drie personages van vrienden mee rennen om het wat uitdagender te maken.

Ori and the Will of the Wisps verschijnt op 11 februari 2020 op Xbox One en pc.

Lees het complete nieuwtje hier.

DYING LIGHT 2 IN DE LENTE VAN 2020 VERKRIJGBAAR

Dying Light 2 verschijnt in de lente van 2020. Dit maakt ontwikkelaar Techland via een trailer bekend tijdens de E3-persconferentie van Microsoft.

In de nieuwe trailer wordt de focus gelegd op het personage Aiden. Aiden wordt omschreven als een overlevende in een geïnfecteerde wereld. Met de trailer wordt benadrukt dat het lot van de wereld in de handen van de speler ligt.

Dying Light 2 verschijnt in de lente van 2020 en is beschikbaar op pc, PS4 en Xbox One.

Lees het complete nieuwtje hier.

NINJA THEORY TOONT NIEUWE GAME BLEEDING EDGE

Ninja Theory heeft voor het eerst hun nieuwe multiplayergame Bleeding Edge getoond.

Het gaat om een multiplayergame waarin twee teams van vier spelers het tegen elkaar opnemen in mêleegevechten. Een releasedatum is er nog niet, maar op 27 juni begint de alfatest van het Xbox One-spel. Ook is de officiële website gelanceerd.

Vlak voor E3 lekte de trailer van het spel al in lage kwaliteit uit. Ninja Theory is de ontwikkelaar van games als Hellblade, Enslaved en Heavenly Sword. De studio is tegenwoordig eigendom van Microsoft.

Lees het complete nieuwtje hier.

GEARBOX TOONT NIEUWE TRAILER VAN BORDERLANDS 3

Gearbox heeft een nieuwe trailer van Borderlands 3 uitgebracht.

De game lanceert op 13 september voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Op pc zal de game exclusief verkrijgbaar zijn in de Epic Games Store.

In het spel kan worden gespeeld als een van de vier nieuwe Vault Hunters. Moze, de schutter, heeft een persoonlijke mech om extra vuurkracht te brengen in een gevecht. Amara, de siren, is een vechter die haar krachten gebruikt om vijanden te verpletteren met haar vuisten. Fl4k, de beestentemmer, wordt gevolgd door zijn loyale beesten die hem helpen in de strijd. Zane, de agent, specialiseert zich in gadgets en is gericht op het creëren van chaos.

Lees het complete nieuwtje hier.

GEARS 5 VANAF 10 SEPTEMBER VERKRIJGBAAR

Gears 5 verschijnt op 10 september op Xbox One en pc.

Gears 5 draait om Kait Diaz, een Outsider die afstamt van de Locust. Kait moet samen met de speler achter de oorsprong van de Locust en haar familie komen. JD Fenix uit Gears of War 4 keert ook terug, samen met zijn vader Marcus Fenix en zijn vriend Delmont Walker. Op Microsoft's persconferentie werd een nieuwe modus genaamd Escape getoond, een co-op ervaring voor drie spelers.

Lees het complete nieuwtje hier.

STAR WARS JEDI: FALLEN ORDER-TRAILER BEVAT GENOEG FORCE

Een nieuwe trailer van Star Wars Jedi: Fallen Order is tijdens Microsoft's E3-persconferentie uitgebracht.

Gisteren werd tijdens EA Play de eerste gameplay van het spel onthuld. Star Wars Jedi: Fallen Order draait om het falen van de Jedi Order na Episode 3. Spelers nemen de rol aan van de beginnende Jedi Cal Kestis, die Order 66 overleeft en op de vlucht is voor The Empire. De game van Respawn Entertainment komt op 15 november uit op PlayStation 4, Xbox One en pc.

Lees het complete nieuwtje hier.

PHANTASY STAR ONLINE 2 IN LENTE 2020 NAAR HET WESTEN

Phantasy Star Online 2 verschijnt in de lente van 2020 in het Westen. Dit maakt Sega door middel van een nieuwe trailer bekend tijdens de E3-persconferentie van Microsoft.

Phantasy Star Online 2 is tot nu toe alleen verkrijgbaar in Japan op de PS4 en op de Nintendo Switch door middel van een cloudversie. Met de onthulling maakt Sega bekend dat spelers de rpg op zowel Xbox One als pc samen kunnen spelen.

Lees het complete nieuwtje hier.

DOUBLE FINE OPGEKOCHT DOOR MICROSOFT

De legendarische gameontwikkelaar Tim Schafer - onder andere bekend van de Monkey Island-reeks en Grim Fandango - kwam bij Microsoft op het podium om het nieuws zelf bekend te maken.

Naast het nieuws over de aankoop van Double Fine werd er ook een nieuwe trailer getoond van Pyschonauts 2. Deze game verschijnt op pc en Xbox One. De game is ook al aangekondigd voor de PlayStation 4. Het is op dit moment nog niet duidelijk welke games Double Fine voor Microsoft gaat ontwikkelen.

Lees het complete nieuwtje hier.

NIEUWE FROMSOFTWARE-GAME ELDEN RING ONTHULD

FromSoftware heeft op Microsoft's E3-persconferentie hun nieuwe game Elden Ring onthuld.

Het spel heeft een open spelwereld en spelers bezoeken verschillende koninkrijken. Daarbij is de game hevig geïnspireerd door Noorse mythologieën. A Song of Ice and Fire-schrijver George R.R. Martin heeft een adviserende rol bij de game. Het spel wordt uitgegeven door Bandai Namco en verschijnt op Xbox One, PlayStation 4 en Xbox One. Een releasedatum is er nog niet.

Er gingen al langer geruchten over een nieuwe FromSoftware-game. Eerder lekten de eerste details van het spel al uit, en ook liet George R.R. Martin in een blogpost weten betrokken te zijn geweest bij de ontwikkeling van een nog onaangekondigde game. Vlak voor E3 lekte de naam van het spel uit.

Lees het complete nieuwtje hier.

REIS NAAR THE OUTER WORLDS VANAF 25 OKTOBER

The Outer Worlds verschijnt 25 oktober 2019 voor pc, Xbox One en PlayStation 4. Dit heeft Microsoft bekend gemaakt tijdens zijn E3-presentatie.

The Outer Worlds is de nieuwe singleplayer sci-fi roleplaying-game van Obsidian Entertainment en Private Division. In het spel verkent de speler een ruimtekolonie en ontwikkelt het verhaal zich op basis van de keuzes die de speler maakt. De ontwikkelaar geeft naast het nieuws bovendien een verdere indruk van de game met een trailer.

Lees het complete nieuwtje hier.

BLAIR WITCH-GAME VANAF 30 AUGUSTUS VERKRIJGBAAR

Tijdens de E3-persconferentie van Microsoft zijn nieuwe beelden getoond van de horrorgame Blair Witch. De game verschijnt op 30 augustus voor Xbox One en pc.

In de nieuwe trailer worden angstaanjagende beelden getoond van de speler die met een camcorder door een bos rent. Net zoals in de film speelt deze camcorder een grote rol in de first-person gameplay. De game speelt zich af in 1996 en is gebaseerd op het verhaal van Blair Witch.

LEGO-UITBREIDING FORZA HORIZON 4 VERSCHIJNT OP 13 JUNI

Ontwikkelaar Playground Games heeft een Lego-uitbreiding aangekondigd voor Forza Horizon 4 en verschijnt op 13 juni. Dit maakt het bedrijf via een trailer bekend tijdens de E3-persconferentie van Microsoft.

Met de nieuwe uitbreiding, genaamd Lego Speed Champions, kunnen spelers door een Lego-wereld rijden in zowel normale auto’s als nieuwe raceauto’s. De uitbreiding biedt Lego-versies van bekende voertuigen, waaronder de McLaren Senna en de Ferrari F40 Competizione. Daarnaast krijgen spelers toegang tot speciale content, zoals het voltooien van Lego-uitdagingen en het verzamelen van verborgen kubussen. Ook kunnen spelers 31 nieuwe achievements behalen.

Lees het complete nieuwtje hier.

GRATIS BORDERLANDS 2-DLC IS NU BESCHIKBAAR

Vanaf nu kun je gratis de Borderlands 2-uitbreidingCommander Lilith & The Fight for Sanctuary downloaden.

De dlc kan tot 8 juli gratis gedownload worden, daarna kost het geld. De uitbreiding slaat een brug tussen het verhaal van Borderlands 2 en het aankomende Borderlands 3. De dlc is beschikbaar via PlayStation 4, Xbox One en Steam.

De uitbreiding speelt zich kort af na de gebeurtenissen uit Borderlands 2. Sanctuary ligt onder vuur, de Vault Map is gestolen en gif verspreid in Pandora. Spelers kruipen opnieuw in de schoenen van Vault Hunters Maya, Salvador, Axton, Zer0, Gaige en Krieg. Er zijn nieuwe gebieden, bazen en nieuwe loot, en een nieuwe tier die boven Legendary gaat.

Lees het complete nieuwtje hier.

HET BEVROREN COLORADO VAN WASTELAND 3 LAAT JE NIET KOUD

InXile Entertainment heeft nieuwe beelden van Wasteland 3 laten zien. Ondanks het ijzige landschap ontmoet je in deze trailer genoeg kleurrijke figuren.

De nieuwe post-apocalyptische game zal zich afspelen in een bevroren Colorado. Spelers kunnen voertuigen, natuurrampen en een nieuw, vloeiender actiesysteem verwachten. In Wasteland 3 start de speler als de enige overlevende van Team November, een van de Desert Ranger-teams bekend uit de vorige delen. In Colorado zijn de Desert Rangers echter niet bekend, dus er zal opnieuw reputatie opgebouwd moeten worden.

Lees het complete nieuwtje hier.

MINECRAFT DUNGEONS KOMT VOLGENDE LENTE UIT

In de lente van 2020 kunnen gamers aan de slag met Minecraft Dungeons op Xbox One en pc.

De game is door een klein intern team met een passie voor kerkers in games gemaakt. Spelers kunnen alleen of met drie anderen door allerlei mijnen, moerassen en andere gebieden lopen om vijanden te doden en loot te verzamelen.

Er werd tevens een nieuwe trailer van de game uitgegeven, die hieronder is te zien.

Lees het complete nieuwtje hier.

En verder aangekondigd en getoond...

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Echt een tussenjaar.
 • De aankondiging van vorig jaar m.b.t. de nieuw aangetrokken studio’s stemde me gelukkig, maar we zien er (zo goed als) niets van terug…

  Battletoads ziet er wel tof uit! Ori uitgesteld… Jammer… En Cuphead DLC.. Tunic?
 • @Piet S.

  Misschien naast Banjo in Smash bij Nintendo de nieuwe game bij Nintendo.
 • @Wonderboy32

  Banjo in Smash & meer X1 games op de Switch… Dat zouden mooie aankondigingen zijn tijdens de Nintendo Direct op de E3 ja!
 • Vrij zwakke presentatie hoor. Hoogtepuntje was Keanu Reeves op het podium wat maar weinigen verwacht hadden denk ik. Ik vond de aankondiging van Halo: Infinite bevoorbeeld ook niet eens zo slecht op zich. Is gewoon een goede game en een uitstekende 1 day release titel. De Xbox aankondiging aka Project Scarlett vond ik vrij vaag. Er zouden toch 2 consoles komen? 1 stream/cloud based en 1 fysieke die tig keer krachtiger is als de One X resp. codenamed Lockhart en Anaconda. Waar past dit in het verhaaal? Niet over gesproken en ook nog niet eens een naam. Dit komt nog???? Had er toch wel iets meer van verwacht dan dit. En ook nog niet eens een sneak peak van hoe de console eruit komt te zien…. Jammer hoor, gemiste kans overall…. Tevens maken ze volgens mij weer dezelfde fout want ik dacht nu echt dat er real Xbox-exclusives kwamen nu er studio'saangekocht zijn voor 1st party games. Er is er zelfs nog 1 bijgekomen. Maar nee hoor weer console exclusives want ze komen ook op pc. Wanneer leren ze het nu? Hier koop je geen xbox voor…. En dus zijn ze wederom gedoemd….
 • @HC-freak

  Wat Microsoft ook doet… ze snijden altijd in hun vingers als je ze vergelijkt met Nintendo en Sony. Hebben ze zelf gecreëerd.

  Daarom denk ik dat ze die Xbox Game Pass zo dikwijls hebben vernoemd op deze E3.
  Die service verhelpt het exclusiviteit probleem van de Xbox. Mensen vergeten het zelfs.

  Het is superslim van MS om met deze dienst mensen van Steam te lokken. Ik ben bijvoorbeeld aan het twijfelen om Halo niet op Steam te kopen, maar in de Microsoft Store. Waarom? Dankzij Xbox Play Anywhere koop ik indirect ook Xbox games. Twee vliegen in 1 klap.

  Xbox als console is imo al lang dood. Xbox als service is aan zijn gloriedagen bezig/begonnen.
 • @Don Carpaccio
  Je geeft al langer aan dat de Xbox console naar jouw mening dood is, maar waar baseer je dat op? Verwacht je dat iedereen over stapt op PC? Of dat iedereen gaat streamen? Dat Gamepass op PS4/Switch komt?
  Deze generatie liep t.o.v. de PS4 niet al te best (vooral door gebrek exclusives en verplichte Kinect) , maar het is niet alsof de verkopen op zichzelf zo slecht waren. Met diverse acties (Xbox Game Studios, OneX, Elite controller, Gamepass) heeft Xbox de zwakke release onder Don Mattrick flink goedgemaakt.

  Je geeft daarnaast aan dat je nu titels misschien wel gaat kopen voor de Microsoft store, zodat je ook de Xbox variant hebt. Zo dood is de console dan toch niet in jouw ogen?
 • @Gaaiz

  Mijn overdreven antwoord is gebaseerd op de stelling van HC-Freak. Xbox gaat nog altijd fantastisch verkopen, maar de ouderwetse redenen om hem binnen te halen zijn dood. Alleen PlayStation en Nintendo bieden aan wat HC-Freak verlangt van de Xbox.

  Moest ik geen PC meer hebben, kan ik nog altijd voor een Xbox gaan. Fantastische idee en overtuigend genoeg om de games bij hun te kopen. Ik sluit de Xbox console zeker niet uit.

  Ik hoop dat ik wat duidelijker ben geweest ;)!
 • @Don Carpaccio

  Wat jullie vergeten, is dat nieuwe generaties PC's maar onhandig vinden. Wij komen nu al zeker 10 jaar op deze website en zijn waarschijnlijk allemaal wat ouder ;-)

  Wij zijn opgegroeid met PC's en het in elkaar zetten van die krengen. Nieuwe generaties willen gemak. Hebben daarom allemaal een mooie Macbook en geen onhandige PC meer. Zelfs als ik naar mijn PC vrienden kijk, die hebben ook allemaal een console tegenwoordig (naast PC).

  Roepen dat de Xbox dood is omdat er ook veel van die games op de PC komen, is echt een beetje saai aan het worden. Het wordt al 5-10 jaar geroepen en toch komt er steeds een nieuwe Xbox ;-)
 • @buutvrijAtDeGroteEik

  Halo komt naar de PC, Forza Motorsport 7 is nog maar de eerste Forza Motorsport die op de PC te spelen is. Gears 4 is speelbaar op de PC.

  Op deze E3 hebben ze zelfs PC expliciet erbij gehaald. Ongezien.
  Er is toch wel iets nieuws aan de gang en dat ten koste van de ouderwetse gedachte dat je een console moet kopen voor exclusives. Die gedachte heeft Microsoft voorgoed begraven.

  Toekomst gericht dat wel!
 • Door de nostalgie ben ik ontzettend blij met de aankondigingen van Flight Simulator, Age of Empires II Defentitive Edition en LEGO Star Wars The Skywalker Saga.

  De Forza Horizon 4 komt als LEGO fan supergoed uit! Dit had ik nooit verwacht.

  Cyberpunk met Keanu Reeves was een geweldige verrassing!

  Ori zag er bloedmooi uit!
 • Redelijke pressco, maar niks speciaals en wat hoge ogen had kunnen gooien bleef vaag. (Nieuwe Xbox, gears 5 en halo)

  Ik vraag mij wel af hoeveel van deze grote games exclusive zijn. Overigens van de titels die er echt toedoen lieten ze bijna niets zien. Gears bijvoorbeeld komt met een paar maandjes uit maar geen gameplay? Slecht imo.

  Scarlett, ondanks dat ze niets lieten zien en alleen wat geneuzel hadden over de specs heb ik er qua hardware vertrouwen in. De volgende Xbox wordt gewoon de sterkste console next gen en waarschijnlijk/hopelijk ook nog voor een relatief zacht prijsje. Rond de 400 is perfect.

  Nu Nintendo nog en dan kunnen we de balans opmaken tussen de 3 consoles voor 2019.
 • @Ramirez
  De cijfers die ze noemen zijn anders tot nu toe gelijk aan die van Cerny voor PS5. Dus eerst maar eens even afwachten. Hoe dan ook maakt het allemaal niet zoveel uit, ze moeten met meer games komen.
 • @CerandoX.nl

  Nja ik verwacht ook wel dat ze erg dicht bijelkaar liggen onder de motorkap. Verwaarloosbaar verschil in ieder geval.
  Maar toch verwacht ik dat Microsoft Scarlett erg agressief in de markt zal zetten.

  Qua games kunnen ze zich niet meten met een PlayStation. Sony biedt meer en verschillende genres als exclusive, plus nog es de multiplatform games. Om dus competitief te blijven verwacht ik een agressief prijsniveau.
 • Ik loop er niet warm voor. Een release van de Xbox in 2019 had mij zeker doen kopen. Ik verwacht/hoop dat de PS5 in het voorjaar 2020 lanceert.
 • Ik vond het tegenvallen. Eigenlijk wilde ik 3 dingen: gamplay nieuwe halo, gameplay nieuwe gears, onthulling new xbox en eventueel nieuwe aaa game van een nieuwe studio. Enkel de onthulling van de nieuwe xbox werd heel lichtjes ingelost.
 • @Jowy
  Ik ben ook teleurgesteld door het gebrek van Halo en Gears gameplay. Had graag wat demonstraties van bijvoorbeeld de Slipspace engine gezien.
 • Persoonlijk vond ik dit de zwakste presentatie die Microsoft ooit op een e3 heeft gedaan. Zo dat is eruit. Het is mijn platform qua voorkeur tov de andere 2 maar als ik gewoon objectief kijk ben ik totaal niet aan mijn trekken gekomen. Het blijkt dus dat al de aangetrokken studio's ( wellicht zoals verwacht) gewoon met de nieuwe gen bezig gaan zijn of meer tijd nodig hebben. Had gehoopt op iig een mini teaser van een verhalende AAA game.

  Ik had ook gehoopt meer te zien van een nieuwe console want nu was dat vrijwel hetzelfde als vorig jaar. Gears 5 bleef nu bij een trailer zoals er eigenlijk geen enkele gameplay van welke game ook voorbij is gekomen.

  Nog iets anders, sommige mensen vonden de andere jaren overdreven mbt de manier van aankondigen met world premier first on xbox of console exlusive. Het was iig wel duidelijk. Nu deed men t op een manier dat als ik niet goed oplet ik niet door zou kunnen hebben dat we t over een exclusive hebben. En waarom AoE2 niet gewoon ook voor de console als Flight sim wel komt.

  Al met al zo hoog van de toren blazen terwijl Sony de sneue beslissing maakte niks te doen nu. Zeggen dat je nu dit jaar helemaal los gaat, dan was dit voor mij erg summier.
 • Meer gehyped door die ene trailer van death stranding dan deze hele pressconf.
 • @Jowy
  Daar begrijp ik overigens ook niks van. Het probleem van deze conf is dat ik niets zie en van death stranding kan ik ook steeds geen hype maken op basis van wat ik gezien heb. De legende van Kojima is de nog altijd de enige reden om hyped te zijn en dat is me wat opportuun.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren