1. Al het nieuws van Nintendo's Direct

Al het nieuws van Nintendo's Direct

Al het nieuws van Nintendo's Direct

In dit artikel sommen we al het nieuws van de Nintendo Direct gedurende deze E3 op. Wel zo handig!

ZELDA: BREATH OF THE WILD KRIJGT EEN VERVOLG

Er wordt door Nintendo aan een vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild gewerkt.

Meer is er nog niet bekend over de titel. Wel liet Nintendo de eerste beelden zien. Hierin is te zien hoe Link en Zelda een grot verkennen, maar een monster tegen het lijf lopen en een vreemde gloed tegenkomen. Wat volgt is en vergezicht van Hyrule Castle dat trilt en opstijgt.

De trailer lijkt een iets duisterder uitstraling te hebben dan Breath of the Wild. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe Zelda-game verschijnt.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

THE WITCHER 3: WILD HUNT KRIJGT DIT JAAR SWITCH-VERSIE

Ergens dit jaar verschijnt de Complete Edition van The Witcher 3: Wild Hunt voor de Switch.

Dat werd tijdens de Nintendo Direct-uitzending aangekondigd. De Complete Edition bevat de basisgame en de diverse uitbreidingen die voor het spel zijn verschenen.

Er gingen al maanden geruchten over een Switch-versie van The Witcher 3. De game verscheen oorspronkelijk in 2016 op pc, PlayStation 4 en Xbox One en is een van de meest geprezen openwereldgames van deze generatie. In het spel verkennen spelers met Geralt of Rivia een fantasievolle, middeleeuwse spelwereld. Elementen zoals de net genoemde spelwereld en de goed uitgewerkte verhaallijnen in quests worden vaak genoeg als pluspunten van het spel. De game is ontwikkeld door CD Projekt Red, de studio die op dit moment aan Cyberpunk 2077 werkt.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

LUIGI’S MANSION 3 KOMT DIT JAAR NOG UIT

Luigi’s Mansion 3 voor de Switch komt in 2019 uit.

Het spel speelt zich af in een groot hotel met allerlei personages uit het Mario-universum, zoals Princess Peach, Toad en Mario. De Poltergeist-stofzuiger heeft daarnaast een update gekregen. Spelers kunnen onder andere een slam-functie uitvoeren op de grond voor meer schade, een ‘suction shot’ met een ontstopper en een ‘burst jump’ die een schock afvuurt. De game is ook in co-op te spelen. De tweede speler krijgt dan de controle over Gooigi

De game krijgt ook een lokale en online multiplayer genaamd Scarescraper. Hierin doorlopen spelers levels die random gegenereerd worden.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

BANJO EN KAZOOIE VOOR SUPER SMASH BROS. ULTIMATE ONTHULD

Banjo en Kazooie komen naar Super Smash Bros. Ultimate op de Switch.

Ze zijn na Joker uit Persona en het hoofdpersonage uit Dragon Quest 11 het derde speelbare personage dat als dlc naar de Switch-game komt. De toevoeging van de beer en de vogel valt op, omdat zij eigendom zijn van Rare, een studio die inmiddels onderdeel is van Microsoft. De Banjo-Kazooie-platformers verschenen oorspronkelijk echter wel op de Nintendo 64.

Banjo en Kazooie komen in de herfst van 2019 beschikbaar voor seizoenpashouders van Super Smash Bros. Ultimate.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

ZELDA: LINK’S AWAKENING-REMAKE KOMT OP 20 SEPTEMBER UIT

Vanaf 20 september kunnen Switch-gamers aan de slag met deSwitch-remake van The Legend of Zelda: Link’s Awakening.

Dat werd in de Nintendo Direct vandaag aangekondigd. De game bevat tevens een modus waarin spelers hun eigen kerkers kunnen maken. Het is niet duidelijk of deze levels ook online gedeeld kunnen worden.

De oorspronkelijke game verscheen meer dan 25 jaar geleden op de Game Boy. De remake komt naar de Switch en krijgt daarbij een gloednieuwe grafische stijl. De moderne versie laat spelers wederom naar het mysterieuze eiland Koholint reizen met Link. De Zelda-franchise is een van de langstlopende en populairste franchises van Nintendo. Er zijn diverse 2D- en 3D-games in de serie beschikbaar.

Lees het nieuwsbericht hier.

ANIMAL CROSSING: NEW HORIZONS VANAF 20 MAART 2020 UIT

Animal Crossing: New Horizons is volledig onthuld tijdens de Nintendo Direct. Het spel komt op 20 maart 2020 uit op de Switch.

In het spel bezoeken spelers een verlaten eiland. Spelers kunnen allerlei meubels en andere items craften via een werkbank. Ook kan er over water gesprongen worden met een stok. Natuurlijk verzamelen spelers weer allerlei items. Het doel is om een eigen kamp op te zetten, inclusief tent, tuintje en kampvuur.

Animal Crossing: New Horizons zou oorspronkelijk dit jaar uitkomen. Het spel is uitgesteld zodat de game "zo goed mogelijk" kan worden.

Lees het complete nieuwsbericht hier.

PLATINUMGAMES-TITEL ASTRAL CHAIN KRIJGT NIEUWE TRAILER

Tijdens de Nintendo Direct toonde Nintendo nieuwe beelden van het PlatinumGames-spel Astral Chain.

Mensen die aan games als Bayonetta en Nier: Automata werkten - waaronder Hideki Kamiya en Takahisa Taura - ontwikkelen het spel, dat op 30 augustus exclusief op Switch verschijnt. De game draait om een speciale politie-eenheid in een multiculturele, futuristische stad die samenwerken met een speciaal wapen, genaamd de Legion. Het lijkt er op dat dit resulteert in diverse combo's in gevechten met allerlei monsters

Lees hier het complete nieuwsbericht.

NINTENDO TOONT BEELDEN FIRE EMBLEM: THREE HOUSES

Tijdens de E3 Direct heeft Nintendo een nieuwe trailer uitgebracht van de Switch-game Fire Emblem: Three Houses.

Het verhaal draait deze keer om de Black Eagles, Blue Lions en Golden Deer. De drie huizen maken onderdeel uit van de Officer's Academy, een elite academie waar studenten magie, wapens en speciale vaardigheden leren te gebruiken.

Fire Emblem: Three Houses werd tijdens de Direct-uitzending van Nintendo op E3 2018 voor het eerst getoond, maar het spel werd begin 2017 al aangekondigd. Het is het nieuwste deel in de strategische Fire Emblem-reeks waarvan eerdere delen zowel op handhelds als consoles van Nintendo zijn verschenen. De game verschijnt op 26 juli.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

NO MORE HEROES 3 DUIKT OP, VERSCHIJNT IN 2020

Na Travis Strikes Again werkt Suda51 aan No More Heroes 3, zo werd onthuld tijdens de Nintendo Direct vanavond.

Het vervolg op de vorige twee games en spin-off Travis Strikes Again verschijnt ergens in 2020 op de Switch. In het langverwachte vervolg moet Travis Touchdown de wereld redden. Dat is een nieuwe klus voor de voormalige huurmoordenaar.

Vlak voor de release van Travis Strikes Again liet Suda51 al weten bezig te zijn met een concept voor No More Heroes 3. "Niets is nog zeker", zo vertelde hij, "en het ligt natuurlijk ook aan het succes van Travis Strikes Again, maar ik werkt al aan een concept voor No More Heroes 3 - een echt vervolg op de serie, en het krijgt een duidelijke verbintenis met Travis Strikes Again. In No More Heroes 3 neemt Travis het op tegen nog gekkere tegenstanders. Het wordt bloederiger en nog intenser en wordt een beetje zoals The Avengers - vijanden van het niveau van Thanos."

Lees hier het complete nieuwsbericht.

PANZER DRAGOON KRIJGT EEN REMAKE OP SWITCH

Er wordt voor de Switch een remake van de eerste Panzer Dragoon-game ontwikkeld.

De game moet ergens deze winter verschijnen. De remake wordt gemaakt door Forever Entertainment. Het spel krijgt verbeterde graphics en besturing. Veel meer is er nog niet bekend. De releasedatum is ergens deze winter.

Panzer Dragoon is een franchise van Sega. Het eerste deel van de on-rails shooter waarin spelers op draken vliegen kwam in de jaren 90 op de Saturn uit. Het spel speelt zich af duizenden jaren na de oorlog tussen de mensheid en de door hen zelf gemaakte half biologische, half cybernetische wapens. Na het origineel verschenen er diverse delen. De laatste game was Panzer Dragoon Orta en verscheen op de eerste Xbox.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

CADENCE OF HYRULE VANAF 13 JUNI VERKRIJGBAAR OP SWITCH

De eerder aangekondigde Crypt of the Necrodancer spin-off met The Legend of Zelda personages is vanaf donderdag verkrijgbaar in de Switch eShop.

Cadence of Hyrule, dat de ritmische roguelike Crypt of the Necrodancer combineert met The Legend of Zelda, werd in maart aangekondigd tijdens de Nindies-presentatie van Nintendo.

Link en Zelda moeten door middel van ritmische bewegingen onder andere rupees verzamelen en vechten tegen bekende vijanden. Cadence of Hyrule wordt ontwikkeld door Brace Yourself Games en kan met maximaal twee spelers worden gespeeld. De game gaat 24,99 Euro kosten.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

LUMINARY VAN DRAGON QUEST 11 KOMT NAAR SMASH ULTIMATE

Nintendo heeft tijdens de Direct-presentatie het tweede dlc-personage bekend gemaakt voor Super Smash Bros. Ultimate. Luminary van Dragon Quest 11: Echoes of an Elusive Age wordt binnenkort verkrijgbaar voor de game.

Het personage komt deze zomer naar de Switch-game en is beschikbaar voor mensen die de seizoenspas hebben gekocht. Hij heeft een zwaard, schild en diverse speciale aanvallen met vuur. Ook de Slimes uit Dragon Quest 11 zijn aanwezig. Zijn aanvallen selecteert hij uit een menu, net zoals in de Dragon Quest-games. Het eerste dlc-personage, Joker uit Persona, is sinds april beschikbaar in de vechtgame.

Naast Luminary kunnen andere personages uit de Dragon Quest-franchise gekozen worden als alternatieve vechters naast Luminary, ook wel bekend als echo-vechters.

De rpg Dragon Quest 11: Echoes of an Elusive Age komt, zoals eerder al aangekondigd, ook naar Switch. De Switch-versie van de rpg verschijnt op 27 september.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

SUPER LUCKY'S TALE, SPYRO EN ALIEN ISOLATION NAAR SWITCH

Er komen diverse third party-games naar Switch, zo blijkt uit een sizzle reel in de Direct-uitzending.

Zo werd de 3D-platformer Super Lucky's Tale getoond, dat voorheen alleen op pc en Xbox One beschikbaar was. Het spel verschijnt deze herfst op de Switch.

Ook de horrorgame Alien Isolation, waarin spelers moeten zien te overleven op een ruimteschip met een Xenomorph, komt naar de console. De game moet ergens dit jaar beschikbaar komen op de Switch.

Spyro: Reignited Trilogy komt ook naar de console. De game komt op 3 september uit en is nu al verkrijgbaar op Xbox One en PS4. Eerdere geruchten over een Switch-versie van de rpg Ni No Kuni blijken ook te kloppen, het spel verschijnt op 20 september.

Verder zitten er andere third party-games die al eerder waren aangekondigd in de sizzle reel, waaronder Doom Eternal, The Elder Scrolls Blades en The Sinking City.

Lees hiet het complete nieuwsbericht.

DAEMON X MACHINA KOMT OP 13 SEPTEMBER NAAR DE SWITCH

Nintendo heeft tijdens de Nintendo Direct-presentatie Daemon X Machina aangekondigd voor Nintendo Switch. De game verschijnt op 13 september exclusief voor de Switch.

Daemon X Machina wordt geproduceerd door Kenichiro Tsukuda, de man achter Armored Core 2 en 3. Yusuke Kozaki, de character designer van No More Heroes en Fire Emblem, helpt ook een handje mee. Ook Shoji Kawamori neemt deel aan de ontwikkeling. Hij staat tevens bekend om de Armored Core-reeks en heeft ook diverse mechs ontworpen voor anime.

Daemon X Machina verschijnt op 13 september exclusief voor Nintendo Switch.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

SQUARE ENIX MET TRIALS OF MANA BEGIN 2020 NAAR SWITCH

De klassieke SNES-rpg Seiken Densetsu 3 komt begin 2020 onder de naam Trials of Mana naar de Switch. Dit maakt Nintendo bekend tijdens de Direct-presentatie van E3.

Het spel is een vervolg op Secret of Mana en is nooit buiten Japan verschenen. De game volgt drie helden die proberen de legendarische Mana Sword te pakken te krijgen om zo de God Beasts die de wereld willen vernietigen tegen te gaan.

Collection of Mana, een verzameling van eerder verschenen Mana-games, komt later vandaag uit op de Switch.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

En verder...

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Aangezien dit het juiste topic is om reacties te plaatsen m.b.t. Nintendo’s E3 Direct, even een copy + paste:

  Een aantal leuke dingen gezien.
  Info over en/of beelden van Link’s Awakening, Cadence of Hyrule (komt al bijna uit!), Luigi’s Mansion 3, Astral Chain, etc.
  Spyro, Lucky, The Witcher en TES ook tof!

  Maar net toen ik de hoop bijna had opgegeven kwam het:
  BK incl. muziek, levels & andere elementen in Smash (dit zet de ‘sequel/remake deur’ op een kier) en een officiële aankondiging van de nieuwe 3D Zelda (BotW sequel)!

  De laatste 5 à 10 minuten waren (voor mij) meteen de beste van de hele E3!
  Zelda is in ieder geval een hele dikke, vette aankondiging (en BK in Smash natuurlijk ook)! null
 • Digital Foundry noemde het waanzin deze week als CDProjekt het überhaupt zou proberen want het kán gewoon niet zeiden ze.

  En daar is ie. Witcher3. Wauw!

  Goede direct. Botw2 zal wel 2021 worden maar wat ziet dat er goed uit!
 • @casartelli

  Ik heb diezelfde video gezien. Maar de conclusie was totaal anders dan jij verwoord.
 • Was qua nieuwe aankondigen echt wel matig. Ook teren ze op de Switch iets te veel op Zelda en Mario. Maar Banjo in Smash heel tof en Zelda tof. Maar waar was Retro studios,Bayonetta 3 etc. Krappe voldoende wel beter dan de rest maar die waren helemaal bedroevend. Nintendo had helemaal kont kunnen schoppen en heeft dat maar deels gedaan.
 • @Wonderboy32
  Ongeveer 4 maanden geleden bekend gemaakt dat Retro met metroid prime 4 is begonnen. Verwacht je nu al iets te zien ? We zitten niet in de SNES tijdperk waar je in 1 jaar een game kon uitpoepen.
 • @ShadowhunterrX

  Dat klopt, maar waar is dat mysterieuze project?

  Nu kan het zijn dat die game nog niet af was, en dat metroid prime 4 nu voorrang heeft. Mast retro was voor MP4 nog ergens anders mee bezig en die game had ik wel verwacht.
 • @ShadowhunterrX
  Had het over het project na dkctrf en voor prime 4. Of hebben ze 5 jaar niks gedaan.
 • the dark crystal gewoon, haha ultimite nostalgie. de film staat nu net op netflix voor labyrinth and never ending story liefhebbers.
  nieuwe zelda = zo fijn
 • Net aangekondigd in de threehouse dat Mario maker 2 WEL online met vrienden kan. Gaan ze er last minute inbouwen door de feedback. Heel blij mee.
 • @Newgamessuck

  Serieus?
  Dat is minstens net zo mooi nieuws als sommige van de direct aankondigingen.
  Mooi dat ze ook naar de feedback luisteren
  En ik vermoed dat het inbouwen van die optie niet eens zo lastig is.
  Voor mensen die weten wat ze doen dan he.
  Maar toch mooi.
  Dit is ook mooi nieuws.
 • @Newgamessuck

  Dat gaat een hoop review punten schelen, schat ik zo.
 • @Newgamessuck
  Dat mochten ze van mij tijdens de Direct aankondigen! Bedankt voor 't posten. Erg prettig nieuws.
 • Genoeg keuze kwa nieuwe games. Zelf geen fan van Zelda Breath of the wild, wel leuk dat ze erop verder bouwen. Astral chains blijft lekkah lekkah en het RPG geweld op de switch mag blijven duren. The Witcher 3 wil ik zeker proberen, zelfs full price. Dat verdiend deze studio gewoon.
 • Ik vond de direct matig, maar goed genoeg de E3 te crushen. Zegt wat over hoe slecht de E3 was.

  De direct had enkele uitschieters zoals Zelda botw sequel, banjo en ……. ja een hoop gewilde 3rd party Ports die meer dan welkom zijn, maar geen show bangers zijn.

  Hoopte stiekem op een pikmin, Mp trilogie, ori of een andere verrassing.

  Ach van een afstandje bekeken. Tot december heeft Nintendo genoeg titels om de switch interessant te houden. Ik kijk uit was ze voor 2020 nog meer in petto hebben.
 • De duidelijke winnaar van de E3 dit jaar! Had echt gedacht dat Microsoft het zou worden maar die schieten niet eens raak bij een open goal..
 • @rippert https://i.imgur.com/PimMPWh.gif
 • Komende half jaar in ieder geval smm2 en Zelda. Als Astral Chain goed ontvangen wordt die ook. Luigi’s mansion zal denk ik begin december komen. Dus genoeg te doen. Misschien koop ik contra of tw3 nog tussendoor of een andere indietitel en op de ps4 komt ook nog genoeg uit.

  Okee ik had graag een nieuwe mk of Metroid of Mario gezien, maar het is toch prima zo. Ook nog een nieuwe Zelda.

  En ik acht de kans vrij groot dat Nintendo er in het najaar nog wat titels uitknalt in een direct.
 • Enige wat voor mij echt interessant was, was de aankondiging van de nieuwe Zelda. De nieuwe Pokemon vind ik vooral door de opblaas vormen steeds meer tegenvallen.
  Had gehoopt op een mooie compilatie aan nieuwe indies, maar weinig van gezien (heel eventjes de opvolger van Hollow Knight welke meer aandacht verdient).
  Beste nieuws kwam blijkbaar na de Direct, nu blijkt dat je wél met vrienden MM2 kunt spelen.
  Dat sommigen dit een betere show vinden dan die van Microsoft kan ik niet helemaal begrijpen.
 • @Gaaiz

  Heel simpel:
  Aankondigingen als een BotW sequel en BK in Smash overschaduwen andere aankondigingen/ander nieuws nogal snel.

  Daarnaast mag iedereen z’n eigen mening hebben m.b.t. wat hij/zij het beste vond natuurlijk.
 • @Piet S.
  Zelda ben ik het mee eens, maar een character in Super Smash? Kom op..
  En enkel Zelda kan voor mij echt niet op tegen Halo. Laat staan met alle andere content en natuurlijk de presentatie van Cyberpunk met Keanu Reeves.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren