1. Alienware gaat strijd aan met Nintendo Switch met handheld-pc

Alienware gaat strijd aan met Nintendo Switch met handheld-pc

Het heet Concept UFO

Alienware, een subdivisie van Dell, heeft tijdens CES een prototype voor een draagbare pc getoond. Het design is vergelijkbaar met de Nintendo Switch. Het prototype, met de naam Concept UFO, is een handheld Windows 10 gaming-pc.

Sherri L. Smith, een medewerker bij Tom’s Guide, kreeg de kans om een uur lang met de Alienware Concept UFO te spelen. Het eerste wat opvalt is het herkenbare ontwerp van Concept UFO: de console lijkt sterk op de populaire Nintendo Switch, maar dan met Windows-software.

Alienware Concept UFO

Dell stelt dat hoewel het design duidelijk geïnspireerd is door de Switch, het echt voelt als een Alienware-product. Concept UFO is een slag groter dan de Switch en voelt volgens Smith steviger aan. Het omhulsel is gemaakt van aluminium en heeft joy-cons die losgekoppeld kunnen worden. De knoppen en sticks hebben ook een vergelijkbare positie, zo zitten de analoge sticks enigszins diagonaal van elkaar. Het scherm heeft een diagonaal van 20,32 cm (8 inches), de Switch heeft een diagonaal van 15,74 cm (6,2 inches).

Sommige spelers vinden dit wellicht te groot voor een handheldconsole. "We hebben er vertrouwen in dat de grootte waarop we nu zitten goed is voor het concept", stelt Daniel Tosh, een medewerker bij Alienware. "Als hij kleiner was geweest dan hadden andere onderdelen, zoals de grootte van de batterij, hieronder geleden."

Gamers reageren positief op het concept. Zo stelt iemand dat als het mogelijk is om Steam-, Origin- of Blizzard-games te spelen via een externe opslag, hij de console zeker gaat aanschaffen. Alienware reageert daarop met 'Je zou onoverwinnelijk zijn.'

"Dit wordt een volledige pc, waardoor het de eerste in zijn soort is. Het apparaat maakt gebruik van Windows-software. Het is een pc met een unieke stijl", zegt Watkins, manager van cocnumentenproducten bij Dell. De specifieke hardware-details zijn overigens nog niet bekendgemaakt, omdat het product nog in de ontwikkelingsfase zit. Concept UFO kan op drie manieren worden gebruikt: handheld, gedocked of met behulp van de kickstandaard achterop.

In een tweet van het officiële Alienware-twitteraccount staat dat er vanavond om 19:00 uur Nederlandse tijd meer wordt bekendgemaakt over Concept UFO.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

 • Uurm nice maar als het geen stand-alone OS is maar Windows lijden de games hier dan niet onder qua optimalisatie?
 • Grappig om te zien hoe Nintendo zeer regelmatig een inspiratiebron is voor anderen.
  Verder geeft dit maar weer eens aan hoe belangrijk exclusives zijn. Wat nou als Switch games ook speelbaar zouden zijn op de PC en dus op dit apparaat? DAAAAAG hardware sales. :)
 • @Piet S.

  Uiteindelijk kijkt iedereen gewoon af bij zo'n beetje iedereen. Want ook de Switch is gewoon een combinatie van allerlei dingen die eerder al door anderen zijn gedaan.
 • @Shuckles

  Maar wel een unieke combinatie. Dat (de Switch) is dus ook iets "nieuws".
  Dit ding neigt meer naar de term 'rip-off'.
 • @Piet S.

  Maar onder die logica zou elke console sinds de eerste Atari een Rip-off zijn natuurlijk.

  Het feit dat dit ding op Windows runt voegt behoorlijk wat nieuwe functionaliteiten toe.
 • @Shuckles

  Daar ben ik het niet mee eens. Veel consoles onderscheiden zich door uiterlijke kenmerken en/of functionaliteiten. Als de Switch er niet was geweest, dan was dit ding er hoogstwaarschijnlijk ook niet geweest.

  Ik natuurlijk voegt het nieuwe functionaliteiten toe. Het zou eruit zien als dat niet zo was, haha.
 • @Piet S.

  Nouja de switch lijkt weer op de Psp en die weer op andere handhelds.

  Maar ik snap je punt wel een beetje.

  Ik zie dit niet direct iets als een musthave
 • @Luigi1985

  Ik vind 'lijken op' wel even iets anders dan dit. Dit ding heeft detachable "joy-con" die je vast kunt maken aan een tussenstuk om een controller te creëeren (linkje in mijn comment op laatste pagina)… Dat gaat toch wel een beetje te ver hoor… :'-D
 • @Piet S.

  Zal mij een zorg zijn. Als dit een soort Switch is, met betere kwaliteit, heel graag. Haal ik hem in huis.

  Ik vind de Switch leuk, maar weinig games voor mij.
 • @DopieJopie1

  Daarom ook mijn comment m.b.t. exclusives. :)
 • @Piet S. Ja piet, het is wel duidelijk dat je op Nintendo geilt
 • @Liquidshake

  Wederom een nietszeggende reactie van jouw kant. Dank voor je inbreng! :)
 • Dit gaat geen goedkoop dingetje worden heb ik het idee. Wel tof trouwens.
 • @benjaminben Er wordt door sommige geschat tussen de 500 en 1000, maar als deze console pc games met hoge kwaliteit kan draaien, dan wil ik dat er wel voor neer tellen ten opzichte van een 1200-1500 voor een game-pc. Maar er is helaas nog niks bekend over de daadwerkelijke prijs.
 • @dagmardg

  Ik ook! Echt vet dit.
 • Mijn OCD trekt de hoekigheid van dit apparaat echt niet..
 • @WvA ja dat kan ik wel begrijpen, persoonlijk heb ik er niet zo'n last van (zolang het maar symetrisch is). Ik vraag mij alleen af hoe lekker 'ie in de hand vast houd, met al die hoeken zeg maar.
 • Interessant, maar het afgrijselijke design heeft me al afgestoten…
  Daarnaast zie ik dit niet zomaar goed werken. PC-games zijn natuurlijk nooit voor één soort hardware geoptimaliseerd. Daarom moet dit apparaat een flink stuk sterker zijn dan de Switch om dezelfde resultaten te behalen.

  Ten eerste is het vandaag de dag amper mogelijk om een handheld zodanig veel sterker te maken. Ten tweede wordt het product veel te duur wanneer je alles uit de kast trekt en het toch voor elkaar krijgt.

  Blijft boeiend en ga hem in de gaten houden, maar ik houd rekening met een flop.
 • Concurrentie altijd goed
 • Mocht deze console wel alles kunnen draaien wat een PC kan en wel goede specs heeft. Dan kan dit echt een geduchte concurrentie van Nintendo worden. Zo zijn ineens third party games niet meer zo aantrekkelijk om op de Switch uit te brengen.
  Zijn genoeg spellen die je dan kan vergelijken met elkaar om zo een goede conclusie te trekken. Nintendo zal dit met veel interesse volgen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren