1. Alle games zijn straks welkom op Steam

Alle games zijn straks welkom op Steam

Nieuw beleid van Valve uitgelegd

Valve bepaalt straks niet meer welke games wel of niet op Steam mogen staan.

Op games die de wet breken na of "gewoon trollen" mogen straks alle games geplaatst en verkocht worden op Steam. Volgens Valve's Erik Johnson kwam er discussie binnen het bedrijf nadat Valve visuele verhalen met volwassen thema's van Steam afhaalde. Toen ook Active Shooter, een game waarin spelers een school overhoop schieten, eraf werd gehaald en dat kritiek opleverde, werd het tijd voor een discussie. "De discussie zorgde ervoor dat we de tijd namen om te kijken wat we doen, waarom we het doen en hoe we het beter kunnen doen."

"Als je een speler bent, dan zouden wij niet mogen bepalen wat voor content je wel en niet kan spelen", aldus Johnson. "En als je een ontwikkelaar bent, zouden wij niet mogen bepalen wat voor content je mag creëren."

Hoewel dit er voor zorgt dat er nog veel meer games naar Steam kunnen komen, zou dit de online winkel ook nog immenser en verwarrender kunnen maken. En daarbij, concludeert Johnson, "gaat Steam straks games hebben die je haat, waarvan je niet wilt dat ze bestaan."

Volgens Johnson zal er op de korte termijn weinig veranderen qua wat er op Steam verschijnt, maar wanneer de nieuwe tools van het bedrijf af zijn, wordt deze nieuwe regelgeving ingezet.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • "gaat Steam straks games hebben die je haat, waarvan je niet wilt dat ze bestaan."

    Er staat een game op Steam en die heet FF13. Ik vind het een vreselijke game…. dus moet hij weg ? Nee, andere vinden de game leuk.

    Ze moeten al de echte rotzooi uit Steam schoppen. Wat een niet werkende bagger staat er tussen.
  • Ze konden naar mijn mening beter ook een betere versie van Steam Greenlight introduceren.
    Waarbij het gratis is om een game te plaatsen, maar het vervolgens geld kost wil je het verkopen. Op dit moment betaal je om een game überhaupt te plaatsen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren