1. Alle PS5-pre-orders van MediaMarkt.nl verstuurd op lancering

Alle PS5-pre-orders van MediaMarkt.nl verstuurd op lancering

CoolBlue krijgt 2000 consoles

Iedereen die op 17 september een PlayStation 5 via de website van MediaMarkt heeft gereserveerd, ontvangt de console op 19 november.

Dat meldt gamejournalist en Gamer.nl-redacteur Ron Vorstermans op Twitter. Dat betekent dat alle online PS5-bestellingen die op 17 september zijn gemaakt, doorgaan, zo meldt de keten aan Vorstermans. Volgens de winkelketen waren de consoles binnen een kwartier uitverkocht.

De woordvoerder laat daarnaast weten dat men in de MediaMarkt-winkels op dit moment nieuwe pre-orders aanneemt. Het gaat dan wel om leveringen na de PS5-lancering van 19 november. “Wij vertellen duidelijk dat zij niet bij de eerste levering zitten en dat de uitlevering plaatsvindt op chronologische volgorde. De weken en maanden na releasedag zullen nieuwe batches met voorraad binnenkomen.”

Tot slot heeft Vorstermans via andere bronnen vernomen dat de webwinkel Coolblue op lancering tweeduizend exemplaren van de PlayStation 5 aanbiedt: duizend stuks van de disk-editie en duizend stuks van de digitale editie zonder diskdrive. De webwinkel heeft expres geen reserveringen geopend.

Eerder liet Bol.com al via social media weten dat iedereen die een PlayStation 5 of Xbox Series X op de dag dat de pre-orders live gingen heeft gereserveerd, de consoles op de dag van lancering zelf ontvangen. De PlayStation 5 verschijnt op 19 november in de Benelux, de Xbox Series X en Series S op 10 november.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik heb hem weliswaar "fysiek" besteld in de mediamarkt maar wel op 17 september dus ik ga er van uit dat ik hem ook gewoon 19 november op kan halen.
 • @Meta_coola Ik denk dan dat coolblue de enigste kans nog is om een ps5 of xbox te bemachtigen op release dag heb jij ff geluk 😉
 • @Meta_coola
  Lekker man, AC Valhalla in volle glorie spelen. Nice!
 • Goed om te horen, heb weliswaar een XSX gepre-orderd, maar gun iedereen een PS5 op de launchdag.
 • @CerandoX.nl

  Ik sta helaas nog op de wachtlijst bij de gamemania.
 • Nu nog hopen dat dat ook geldt voor de Series X.. Ik had pas na een half uur bij Mediamarkt gepreordered omdat de Microsoft site bleef hangen. Had ook bij Wehkamp een poging gedaan, maar die werd na twee dagen door Wehkamp geannuleerd..
 • @Gaaiz
  Huh ik dacht dat je al geslaagd was. Het kan zijn dat ik er 1 over heb. Geen idee welke kant van Nederland je woont? Ik regio Dordrecht. Maar mocht het een probleem zijn er een te bemachtigen dan kan die van mij gewoon weg voor de reguliere prijs tenzij mn broer van gedachten veranderd.
 • @xevulutionx
  Super tof! Zal het onthouden. Nee, ik zat er helemaal klaar voor om 09.00 en toen ging er van alles mis.. Ach ja. Ik ga er maar van uit dat de Mediamarkt op tijd zal leveren. Dit hebben ze telefonisch "bevestigd", maar ik vertrouw het niet helemaal.
 • Lekker Ron. Bel je Bol.com ook ff om te vragen hoe het met de Xbox pre-orders zit?
 • Pfff… online kun iig nog niet pre orderen. Ik heb em vorig jaar oktober gepreorderd bij de gameshock… Was niet handig want die is niet eens zeker van 3 PlayStations. Ben de 7e in de rij… en online en fysiek was ik 17september te laat… was meteen uitverkocht. Ik wacht nu wel gewoon… pak wel een XSX met gamepass voor the time being…
 • hmmm ik vermaak mij nog prima met mijn Switch en PS4 (holy fuck de backlog), ik wacht alles even af. Heb het idee dat MS deze generatie nog wel eens de beste keuze voor mij kan zijn. Plaats mijn bestelling wel over een paar jaar wanneer alles goedkoper en duidelijker is, i can wait ;)
 • @benjaminben

  Ja dat heb ik dus ook, niet dat ik nog een paar jaar wacht overigens. Ergens volgend jaar wil ik wel een nieuwe console halen. De Xbox serie S vind ik wel heel erg verleidelijk, maar kan beter niet voor de goedkopere versie gaan.

  Eigenlijk zou ik steeds voor de ps5 gaan, maar laatste maand neig ik ineens meer naar de Xbox en waarom geen idee.
 • @DefenseForceNL

  Je gaat er mss spijt van krijgen als Microsoft weer afkomt met te weinig exclusieve games, maar voor 3th party games, is het wel een goede keuze.
 • @LosPilotas
  Bijna veertig first party ontwikkelteams. Aan de hoeveelheid zal het komende generatie niet liggen. Komt vooral neer op smaak lijkt me.
 • @That Mr Awesome

  Afgelopen generatie hadden ze al 23 studios en er kwam (bijna) niks uit. Ben dus wel benieuwd of dat nu gaat veranderen. Ik denk dat Microsoft meer op de gamepass gaat gokken. Ik hoop wel dat ondanks die keuze er dan wel een hoop fist party titels bij zitten. (voor de Xbox liefhebbers onder ons dan) ik als PlayStation liefhebber weet nu al dat ik iig niks te kort kom.
 • @TommieNL
  Ik hoor dit zo vaak, maar vind dit onterecht. Er zijn een heleboel topgames uit gekomen, maar bij de PS4 zijn er simpelweg een stuk meer (vooral singleplayer) goede exclusieve titels uitgekomen.
  Dat iedereen dat vertaalt naar "er zijn geen exclusives op de Xbox One" is natuurlijk onredelijk. Laat staan dat men "tekort kwam" aan games.

  En het mag inmiddels wel duidelijk zijn dat 't beleid van Microsoft volledig om is gegaan na faalhaas Don Mattrick. Er komt genoeg aan, maar het heeft lang geduurd om de schade in te halen.
 • @TommieNL
  Over welke periode heb je het dan precies? Want als ik het goed heb, had Microsoft aan het begin van de generatie 5 first party studio's.

  343, Rare, Turn 10, Mojang en The Coalition. Allemaal studio's met één team (Rare misschien 2?). Bethesda wordt pas komende maanden afgerond en dan zitten ze inderdaad op de 23 die jij noemt, maar veel studio's dus met meerdere teams. En juist door de focus op gamepass zullen ze om de maand daar iets moeten toevoegen. Die mankracht hebben ze nu.

  Maar als je nu goed zit bij PlayStation heb je inderdaad de zekerheid dat ze die AAA blockbusters blijven afleveren, dat doen zij als geen ander. Denk ook niet dat Xbox dat type games snel gaat benaderen.
 • @TommieNL
  Nee ze hadden geen 23 studio’s. Nu hebben ze 23 studio’s waarvan sommige studio’s meerdere ontwikkelteams hebben en waarvan sommige studio’s aan het bouwen zijn aan twee teams, zoals Playground Games.
 • @That Mr Awesome of kwaliteit.
 • @LosPilotas

  Dit is bijvoorbeeld een reden waarom ik altijd even afwacht. Ik wil eerst zien welke identiteit beide consoles door de jaren heen gaan krijgen ; welke games, welke services, welke hardware, hoe lang is de life-span van de eerste versie etc. Daarna bepaal ik wel welke console ik in huis haal. Dit heb ik afgelopen generatie ook gedaan (De PS4 pas gekocht bij de release van de Switch, er was toen een weekend dat het apparaat van Sony 100 euro goedkoper was voor enkele dagen), en dit beviel mij goed.

  Voor mij is het trouwens ook best belangrijk wat de Fable-franchise gaat worden, wat de nieuwe game van Rare gaat worden en hoe exclusief Bethesda straks te werk zal gaan. Daarbij blijf ik de Xbox mooier vinden, maar ook de controller blijft in mijn ogen toch wel de beste ooit gemaakt. Wat een prettige lay-out en dito knoppen en triggers.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren