1. Toekomstige Star Wars-games komen onder de Lucasfilm Games-noemer te vallen

Toekomstige Star Wars-games komen onder de Lucasfilm Games-noemer te vallen

Een nieuwe overkoepelende naam voor ontwikkelaars van Star Wars-games

Vanaf nu worden alle toekomstige Star Wars-games onder het merk 'Lucasfilm Games' gecategoriseerd.

Het bedrijf kondigde dit aan via StarWars.com. "Lucasfilm Games is nu de officiële identiteit van alle games van Lucasfilm", zo wordt gemeld. "De naam omvat de rijke catalogus aan videogames van het bedrijf met het oog op de toekomst".

De naam lijkt geïnspireerd te zijn door de oude naam van LucasArts. Tot 1990 werd het bedrijf Lucasfilm Games genoemd. Het lijkt daarbij om een vergelijkbare situatie te gaan als bijvoorbeeld PlayStation Studios en Xbox Game Studios, waarbij diverse ontwikkelaars onder één merk werken.

De afgelopen jaren gaf Electronic Arts de Star Wars-games uit, waaronder Star Wars Jedi: Fallen Order, Star Wars Battlefront en het vervolg en Star Wars: Squadrons. De games werden ook door teams van EA ontwikkeld. Het is niet duidelijk wat deze aankondiging voor de toekomst van EA en het Star Wars-merk betekent - het is waarschijnlijk dat de uitgever Star Wars-games blijft maken.

Er werden geen nieuwe Star Wars-games aangekondigd. Wel kan Lucasfilm Games op Facebook en Twitter gevonden worden. Volgens Disney moeten er diverse aankondigingen via deze pagina's gedaan worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren