1. Alle versies van Minecraft vereisen straks een Microsoft-account

Alle versies van Minecraft vereisen straks een Microsoft-account

Ook de Java-editie van de game

Ongeacht op welk platform mensen Minecraft spelen, is er straks een Microsoft-account nodig om de game op te kunnen starten.

Dat laat ontwikkelaar Mojang weten in een blogpost. Het hebben van een Microsoft-account zou veiliger zijn vanwege de tweestapsverificatie. Daarbij zorgt het er ook voor dat alle Minecraft-games op pc onder één account vallen. Ook de Java Edition van Minecraft heeft een Microsoft-account nodig. Tot voor kort stond deze versie los van alle andere edities.

Spelers die nog geen Microsoft-account hebben hoeven niet meteen nu een account aan te maken, maar begin 2021 is het wel verplicht. Nieuwe spelers wordt wel meteen gevraagd een account aan te maken. Spelers van de Java-versie blijven nog wel afgezonderd van andere spelers, dus behalve de verplichting van de account heeft het voor nu geen merkbare gevolgen. Alle spelers krijgen wanneer ze inloggen met hun Microsoft-account ook een speciale in-game cape.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Dus ook direct een Xbox-account en GamerTag? Wel een manier om spelers te binden aan het ecosysteem. Misschien zijn zo achievements ook mogelijk op andere platformen.
  • Geen rare actie, ik heb zowiezo Bedrock en Java. Dus voor mij geen enkele moeite.
  • Slimme zet .. zoveel mogelijk mensen binden aan je ecosysteem
  • Op de Switch heb ik het al met mijn Xbox account gelinkt.
  • Fantastisch nieuws!
  • Dit is hetzelfde als wat facebook doet met oculus. Dikke bullshit. Ik speel geen Minecraft ofzo, maar het voegt totaal niks toe als je verder geen xbox gamer bent en zorgt wel dat ze info van je hebben.
  • @robertflappie

    Zo creëer je natuurlijk automatisch Xbots.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren