1. Alleen Grid voor Stadia krijgt nieuwe multiplayer-modus

Alleen Grid voor Stadia krijgt nieuwe multiplayer-modus

‘Gewoon niet mogelijk op andere consoles’

Alleen GRID voor Google Stadia krijgt een multiplayer-modus die tot wel veertig auto’s ondersteund. De modus is exclusief voor Google's nieuwe gamestreamingdienst en niet beschikbaar op consoles.

GRID komt niet gelijk met de lancering van Google Stadia naar het platform, blijkt uit de lijst van games die eerder bekend is gemaakt. De game racet zichzelf echter later een weg naar Stadia en heeft een nieuwe multiplayer-modus, die alleen beschikbaar is voor het platform van Google.

grid

In een interview met WCCFTech gaat Mark Green, hoofd ontwikkeling voor GRID, in op de multiplayer-modus en de reden waarom het alleen op Google Stadia beschikbaar is. De vraag vanuit WCCFTech was wat de grootste verschillen waren van het ontwikkelen van een game voor Stadia in verhouding tot andere consoles. Mark zegt daar het volgende over: “Misschien was het grootste verschil het streamen, maar ook de mogelijkheid van Stadia om razendsnel met andere Stadia te praten. Dit maakt het mogelijk om een nieuwe multiplayer-modus te ontwikkelen voor GRID Stadia met 40 auto's tegelijkertijd op de weg, iets wat gewoon niet mogelijk is op andere consoles.”

Green zegt ook aardig verrast te zijn door de connectie snelheid van de controllers. Hij zegt dat race-games extreem gevoelig zijn voor vertraging bij de controller en dat je dat niet voelt wanneer je op de Stadia speelt. Verder meldt hij dat het spelen van de game op Stadia niet anders voelt als op pc en dat GRID er top uitziet in 4K.

De Google Stadia is vanaf 19 november beschikbaar, GRID op Stadia volgt later.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

 • Goed meteen een reden om Stadia een cold shoulder te geven. Opfucken met exclusieve bende
 • @Zorewin had je dat ook gezegd bij een PS4 exclusieve
 • @P3rf3ctdark007 ben namelijk een Xbox one gamer
 • @P3rf3ctdark007 nee want pc gaming is niet verdeeld, tenminste was niet tot dat Epic mongool begon te doen, thank god voor torrents
 • @Zorewin is toch tof dat ze gebruik maken van een technische feature die niet mogelijk is op een ander platform? misschien dan eerder Grid een cold shoulder geven omdat ze te cheap zijn om een dedicated server te kopen.
 • Ik ben om hoor.

  GRID multiplayer, altijd al willen spelen!
 • Dus met andere woorden.

  GRID op Google Stadia maakt gebruik van Google`s dedicated servers waardoor het mogelijk is om 40 auto`s in een potje en daar betalen we geen cent voor ! Op de Consoles en PC komt deze modus niet omdat we lekker goedkoop P2P gebruiken. Bedankt voor jullie Xbox live en PS+ centen sukkels.
 • Alsof dat alleen met Stadia mogelijk is. Kijk naar Battlefield, Call of Duty en bijvoorbeeld PlanetSide, waarvan de laatste honderden spelers tegelijk laat spelen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren