1. De allereerste Fire Emblem-game wordt naar de Switch gebracht

De allereerste Fire Emblem-game wordt naar de Switch gebracht

Speciaal fysiek pakket komt ook beschikbaar

De allereerste Fire Emblem-game komt naar de Switch. Dat heeft Nintendo aangekondigd.

Fire Emblem: Shadow Dragon & the Blade of Light verscheen oorspronkelijk in 1990 in Japan en is nooit in het Westen uitgekomen. De Switch-versie komt vanaf 4 december beschikbaar via de eShop. Het spel is maar tot 31 maart 2021 verkrijgbaar, daarna verdwijnt hij weer van de Shop.

Nintendo geeft ook een speciale 'Fire Emblem 30th Anniversary Edition' uit. Dit fysieke pakket bevat naast een downloadcode voor de game onder andere een replica van het NES-doosje, een replica van de NES-cartridge en een artboek.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hè schooiers, ik meende dat hier die Nes en Snes applicatie voor was? Gaan we alsnog games van deze consoles uitbrengen om voor te betalen? Dit was er net een waar ik interesse in had, IPV al die onbekende troep die we er elke keer bij krijgen. Ik emuleer hem wel, gaat ws toch weer een tientje kosten deze port.

  En dan ook weer expres schaarste creëren, lekker bezig Nintendo.
 • @benjaminben die apps krijg je toch alleen bij een abbo? Nu kan je deze los aanschaffen. Da's toch fijn.

  Maar die tijdelijke aanschaf is echt bullshit, inderdaad…
 • @BertdeVries
  Ik vind Nintendo wel steeds smeriger bezig met dit soort praktijken. Zelf heb ik er geen last van, want dit soort spul koop ik toch niet, maar het is wel erg gierig wat ze doen.
 • @blue_blade_3

  Ja sinds ze de E-shop hebben durven ze wel hoor.

  Ik heb niet totaal geen interesse in, want het lijkt me geen reet aan, maar dat tijdelijk beschikbaar stellen is wel een frats waar ik niet van houd. Laat de mensen lekker kopen wanneer ze willen. Dit zal mensen meer drang geven m snel te kopen.

  Laat ze maar eens een AAA-titel uitbrengen dit jaar die we nog niet eerder hebben kunnen spelen.
 • @BertdeVries

  Tjah, maar zo'n abo kost geen ruk. En dit gaat ws zwaar overpriced worden. Ben er ook echt achter gekomen dat je deze games voornamelijk door nostalgie koopt. Het echt spelen van deze doe ik weinig. Vandaar dat die app zo mooi werkt ; het kost geen ruk maar geeft je wel de mogelijkheid om oude titels te herspelen. Ze brengen hier alleen veel onbekende meuk op uit. En dan is er een keer toffe game en dan mogen wij daar extra voor gaan betalen.

  Had dan de optie bij de speler gelaten ; neem een abo en speel hem via de app, of koop hem voor wat meer geld gewoon los.
 • @benjaminben
  Op de eshop kost de game 6 euro. Dat zijn ze helaas vergeten te vermelden hier in dit bericht.

  Voor de rest sluit ik me aan bij de meningen hier.
 • @ShadowhunterrX

  Dank, die prijs valt mij mee, maar dan nog vind ik dit best wel een bullshit actie. Helemaal wanneer je een service als de Nes-app hebt.
 • @benjaminben

  100% zeker dat hij ook (nadat deze tijdelijke actie voorbij is) in online nes app komt. Maar dan zonder de extra features die er nu bij zitten.

  Dat gezegd te hebben. Ik vind dit ook geen slimme actie van nintendo. 6 euro voor een niche game. Voor het geld hoeven ze dit niet te doen. Ben er van overtuigd dat dit eerlijk bedoeld als een fan service is, maar het is gewoon niet slim aangepakt en zulke reacties als jij (terecht) geeft is het gevolg.

  Wat ze hadden moeten doen is een simpele vertaalde port in de app zetten en deze deluxe port meegeven in die collectors edition. Financieel maakt dat voor nintendo echt niet uit voor zo een niche NES game. Dan hadden ze zulk soort reacties vermeden. Soms is er gewoon iets mis met hoe MNintendo goed bedoelde dingen aanpakt.

  Als nintendo deze week bekend maakt dat na maart de game in de NES app verschijnt is de damage control nog te vermijden. Ik zou tegen Nintendo zeggen. Doen! Kost niks en is prima voor je imago.

  Nu iig 100% zeker dat mother next is.
 • @Newgamessuck

  Das haast nog smeriger ; trouwe fans nu laten betalen en hem straks voor niks op de app ploffen. Ik zou mij genaaid voelen 😝

  Zelfde als de SM3D collectie; ik wil hem graag maar vind 60 wat pittig. En het creëren van schaarste uit eigen arrogantie en geldwolverij staat mij ook erg tegen. Heb alle 3 de games namelijk fysiek liggen voor hun betreffende consoles. Nintendo toont sinds de Switch een ander gezicht. In het verleden waren zij enorm klantgericht, de oogjes lijken nu steeds meer naar t geld te kijken . Jammer.
 • @benjaminben

  Mario collectie had goedkoper gemogen, maar dit fire emblem gebeuren heeft 100% zeker niks met geld te maken. Verdienen ze geen drol aan zo een niche NES titel. Het is een onverstandige keuze gewoon.
 • @Newgamessuck

  Ook niet aan de fysieke versie die enkel uit een doosje en een download-code bestaat? Het is een bedrijf hè, het wil winst maken. Waarom zou Nintendo al deze moeite doen om er zelf niets aan te verdienen en vervolgens ook nog een zooitje fans tegen het harnas in te jagen? Dit klinkt gewoon niet logisch. Aan de online versie wordt sowieso verdiend (niet veel), want dit kost hen amper wat.

  Je kunt games gewoon gratis op de e-shop ploffen, dit gebeurt geregeld (niet eens zozeer FTP, maar ook games van ontwikkelaars die iets willen promoten of wat te vieren hebben). Dus stel Nintendo released deze game puur om zo graag een jubileum te vieren met de fans, dan kunnen ze hem ook gewoon gratis online gooien. Niet zo moeilijk. Want ze verdienen er, volgens jouw redernatie, toch geen klap aan.

  Maar gezien er toch geld voor gevraagd wordt, lijkt mij wel dat er een plan achter ligt. Een dom plan, maar een plan.
 • @benjaminben

  Dit verdient echt geen drol. Dit is echt een fan service, fire emlem is super niche. Wat ze verdienen is ongeveer break even met de kosten in dit geval. Of denk jij echt dat dit miljoenen gaat verkopen? Al zou het 1 miljoen halen (wat het echt bij verre niet gaat doen) is het maar 6 miljoen euro omzet wat echt peanuts is. De imago schade alleen al is meer waard dan dat.

  Het is geen slimme keuze. Dat is de enige juiste conclussie.

  Als we het over mario collectie gaan hebben ben ik het met jou eens, maar dit is echt 100% alleen een fanservice dat ze verkeerd aanpakken. Er werken bij de planning van nintendo een aantal wereldvreemde mensen. Ook aandeelhouders storen zich hieraan. Geen aandeelhouder die verwacht dat Nintendpo hier een slaatje uit moet slaan (wat onmogelijk is zelfs)
 • @Newgamessuck

  behoorlijk wereldvreemd dan, Fire Emblem is trouwens niet meer zo niche als dat het ooit was hoor. Op de Switch zijn er inmiddels al 2 games binnen de franchise verschenen en die hebben het beiden niet slecht gedaan (vooral Three Houses deed het verrassend goed, het is geen 3D Mario of Zelda maar toch).

  En nee, ik ben het met je eens dat ze hier niet enorm aan verdienen. Maar als fanservice vind ik het eerder een klap in het gezicht dan dat je de fans ermee tegemoet komt. Dus óf die knakkers zijn idd echt totaal wereldvreemd zoals jij zegt, óf er is hier een groter doel waar wij geen weet van hebben (maar die zich niet richt op de klant).
 • @benjaminben

  Weekendje over nagedacht en ik ben eruit waarom ze er geld voor vragen.

  Zoals je weet ben ik ervan overtuigd dat dit echt een fanservice is. Al is het alleen voor de reden dat dit echt alleen maar pinda's oplevert.

  Deze enige reden die ik kan bedenken is dat de game redelijk verouderd is en Nintendo/het fire emblem team niet wilt dat mensen onbekend met fire emblem kennis maken met het ip door deze verouderde game.

  Fire emblem is een opkomend ip en het team wilt dat mensen hier op de beste manier kennis mee maken. Ken je de game niet ga je geen 6 euro betalen voor een nes game en zul je ook niet kennis maken met de ip op deze manier.
 • Toch mooi dat ze het gratis in hun nes app gooien. O nee wacht….

  Wtf Nintendo

  Leuk voor die paar extra maar wacht wel op de free versie.
 • opgelicht.avrotros.nl
 • Wéér?! En ze komen hier nog mee weg ook..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren