1. Indie Live Expo 2020-livestream bevat veel nieuwe indiegames

Indie Live Expo 2020-livestream bevat veel nieuwe indiegames

Tientallen games aangekondigd en trailers getoond in erg lange livestream

Afgelopen zaterdag werd de Indie Live Expo 2020-livestream gehouden, waarin allerlei nieuwe games werden getoond en aankondigingen werden gedaan.

Naast compleet nieuwe games werden er ook releasedata en nieuwe trailers voor al aangekondigde games onthuld. Zo kondigde de Japanse studio Gemdrops de tweedimensionale actiegame Cogen: Sword of Rewind aan, dat ergens dit jaar naar pc, PlayStation 4 en Switch komt. De soundtrack is gemaakt door Motoi Sakuraba, de componist van Valkyrie Profile, de Tales of-games en Star Ocean.

Een andere game die werd aangekondigd is Craftopia, een online multiplayer, openwereld survivalgame die naar Steam komt. De Early Access begint in juli, maar er worden ook al een klein aantal uitnodigingen voor de alfa uitgedeeld. In Craftopia maken spelers hun eigen wapens en leren ze zichzelf moves aan om te gebruiken in gevechten. Daarnaast maakt men ook gebouwen en voertuigen. De game moet extreem veel vrijheid aan spelers bieden.

GameTomo en GameCrafterTeam kondigde Nimbus Infinity voor Steam en consoles aan - welke consoles is nog niet bekend. Dit vervolg op de mecha-actiegame Project Nimbus moet wederom veel gevechten en slagvelden bevatten, van woestijnen tot asteroïdengordels.

Het tijdens de presentatie aangekondigde Sumire no Sora is een narratieve game die zich op één dag afspeelt in een Japans dorpje. Hoofdpersonage Sumire krijgt een lijst met opdrachten van een speelse geest in de bergen en moet voor de nacht deze lijst afwerken. Er is nog geen releasedatum bekend.

Natuurlijk waren er nog veel meer aankondigingen, waaronder de Steam-releasedatum van Azure Striker Gunvolt 2 (22 juni), nieuwe gameplay van pc- en Switch-game Picontier en een grote aankomende update voor Gensokyo Night Festival. De gehele stream is hieronder te zien.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren