1. Cyberpunk 2077 om kwaliteit volledig met hand gemaakt

Cyberpunk 2077 om kwaliteit volledig met hand gemaakt

De wereld van Cyberpunk 2077 is vooral een verticale wereld

Ontwikkelaar CD Projekt Red heeft tijdens een interview gemeld dat de gehele wereld van Cyberpunk 2077 met de hand is gemaakt. Dit zegt de lead cinematic animator, Maciej Pietras, volgens Gamerant.

Tijdens een recent interview werd aan Pietras gevraagd hoe groot de wereld van de Cyberpunk 2077 ging worden. Pietras zei daar moeilijk antwoord op te kunnen geven. In Cyberpunk 2077 zijn er volgens CD Projekt Red veel gebouwen die spelers kunnen betreden en waar zich allerlei verschillende activiteiten afspelen. Op de gestelde vraag zei Pietras het volgende:

"Als we Cyberpunk 2077 vergelijken met The Witcher 3, dan was de laatstgenoemde titel qua lengte erg groot. Het was een open wereld gemaakt van natuurlijke landschappen. Het reizen van het ene naar het andere punt kostte veel tijd, omdat je vooral aan het paardrijden was, maar ook omdat het een game was die horizontaal erg uitgerekt was. De wereld van Cyberpunk 2077 is vooral een verticale wereld met overal gebouwen. Hiermee is het voor ons moeilijk om een metrische vergelijking te maken. De game biedt de mogelijkheid om vele gebouwen te betreden. Wetende dat alles met de hand is gemaakt, zijn wij ervan overtuigd dat kwaliteit met handgemaakte creaties bovenaan staat. Niets is procedureel in de wereld van Cyberpunk 2077. Hierdoor wordt de stad van Night City, dankzij de verticale structuur, erg groot."

Cyberpunk 2077

Met het bieden van vele activiteiten in gebouwen die handgemaakt zijn, wordt de indruk gewekt dat CD Projekt Red veel waarde hecht aan het implementeren van details in zijn games.

Er is momenteel nog geen releasedatum bekend voor Cyberpunk 2077. De game staat gepland om uit te komen voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

  • Hoop nu eigenlijk dat hij alleen voor de next gen gaat komen. Vaak als ze en current en next doen dan zitten ze vast aan de restricties van de current. En met next gen only niet.
  • @BrutalRage

    Nieuwe IP…afzetmarkt van 100+ miljoen…
    Simpelweg al in ontwikkeling nog voor de devkits bestonden…
    Uhm, deze komt gewoon op deze gen. Maar CDPR heeft gezegd de komende 3 jaar 2 AAA RPGs uit te willen geven, dus wees maar gerust.
  • Ik hoop dat CDPR dit keer wel de devs eerlijk betaald voor hun werk als 'alles' met de hand is gemaakt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren