1. Alles over het vierde seizoen van Apex Legends: Assimilation
Apex Legends
100% hot!
1 member volgt dit
0 members willen dit
2 members hebben dit

Alles over het vierde seizoen van Apex Legends: Assimilation

World’s Edge in puin

Precies een jaar geleden schudde Respawn Entertainement het battle royale-genre op toen het plots Apex Legends op de markt bracht. Nu, 365 dagen later, is de game niet meer weg te denken en maken we ons op voor alweer het vierde seizoen. Om ervoor te zorgen dat je niet onvoorbereid de chaos induikt, hebben wij alles over het vierde seizoen op een rijtje gezet.

De sluipmoordenaar Revenant

Traditiegetrouw wordt er bij het inluiden van een nieuw seizoen een nieuw speelbaar personage geïntroduceerd. De langverwachte sluipmoordenaar Revenant treedt in de voetsporen van Octane, Wattson en Crypto en wordt als vierde nieuwe Legend aan de game toegevoegd. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Twee weken geleden kondigde de ontwikkelaar nog aan dat krachtpatser Jimmie ‘Forge’ McCormick zijn opwachting in de Apex Games zou maken. Dat bleek echter een list van om spelers op het verkeerde been te zetten. Zo werd er een video vrijgegeven waarin Forge op brute wijze werd vermoord door een mysterieuze robot genaamd Revenant.

Dat Revenant een sluipmoordenaar is, zien we ook terug in zijn vaardigheden. Zo kan de robot hoger klimmen dan andere personages en sneller lopen in gehurkte houding. Daarnaast beschikt hij over een apparaat dat niet alleen schade kan aanrichten , maar ook vaardigheden kan blokkeren. Dan is er nog zijn speciale aanval, Death Totem, die behoorlijk uniek is. Wanneer deze totem wordt geplaatst, is het gehele team namelijk voor een gelimiteerde tijd onsterfelijk. Als iemand wordt omgelegd terwijl de totem actief is, wordt deze persoon simpelweg opnieuw tot leven gebracht.

World’s Edge in puin

Het vierde seizoen van Apex Legends loopt tot 5 mei en wordt opgedeeld in twee delen. Het eerste deel wordt uitgevochten op de map van het vorige seizoen, World’s Edge, hoewel hier wel een en ander aan veranderd is. De wereld ligt namelijk volledig in puin doordat Hammond Robotics een gigantisch bouwwerk heeft geplaats in het midden van de map, genaamd de Planet Harvester. Een machine die alle energie en grondstoffen uit planeten trekt en deze transporteert via een gigantische straal. De wereld is door deze constructie op verschillende plekken aan het barsten en overal waar je kijkt vind je lava en rotsblokken. Zo ook in de populaire landing zone Capitol City, dat in tweeën wordt gesplitst door een rivier van lava. Verder is er een nieuw gebied opgedoken dat spelers kunnen verkennen, genaamd Survey Camp.

Op 25 maart verschuift het speelveld naar de originele map van Apex Legends, King’s Canyon. De kans is groot dat ook deze map overhoop is gehaald en lang niet meer zo vertrouwd voelt als voorheen. De laatste keer dat we King’s Canyon stroomde deze vol met buitenaardse wezens omdat iemand zo nodig de Repulsor Tower moest opblazen. Ja, we hebben het tegen jou Crypto.

The Sentinel

Een nieuw Apex-seizoen is natuurlijk niet compleet zonder een nieuw wapen. Deze keer wordt er een uniek sluipschuttersgeweer aan de battle royale-game toegevoegd, namelijk de Sentinel. Dit wapen is in staat om een shield battery te absorberen en deze om te zetten in speciale kogels die bijzonder effectief zijn tegen schilden. Deze kogels maken wel een opvallend geluid en laten bovendien een onmiskenbare straal achter, dus dat is een duidelijk nadeel van het wapen. Daarnaast kost het een gehele shield battery om dergelijke kogels te creëren en krijgen spelers slechts negentig seconden om schoten te lossen.

De komst van de Sentinel introduceert tevens een nieuw soort munitie, sniper ammo. Voorheen verbruikten afstandswapens als de Longbow, de Triple Take en de Charge Rifle enkel heavy of energy ammo, maar nu niet meer. Voortaan verbruiken snipers hun eigen munitie en zijn er bijpassende magazijnen te vinden. De G7 Scout is echter een uitzondering, deze werkt nog altijd op light ammo en ziet daarbij af van zijn titel als sluipschuttersgeweer.

Battle pass, beloningen en andere tierelantijnen

Ook het grinden begint weer opnieuw met de komst van de vierde battle pass. Ditmaal kunnen spelers honderd tiers vrijspelen. Zoals gebruikelijk zijn er verschillende cosmetische items te verdienen in de vorm van emotes, (weapon) skins, charms, Apex Packs en laadschermen. Dat kost spelers 950 Apex Coins, oftewel 10 euro. Het is ook mogelijk om de battle pass-bundel aan te schaffen voor 2800 Apex Coins. Het enige wat spelers echter daarbij extra krijgen is een 25 tiers voorsprong op de rest.

Bovendien krijgen spelers die deze week inloggen speciale beloningen om te vieren dat de game een jaar bestaat. Zo krijgt iedereen een loyalty badge toebedeeld. De vorm van deze badge is afhankelijk van de eerste keer dat ze de game een slinger gaven. Daarnaast wordt er een dagelijkse XP boost uitgedeeld aan iedereen die online komt en ontvangt elke speler een speciale weapon charm.

Een tweedelig seizoen betekent ook een tweedelig ranking-systeem. In andere woorden: twee mogelijkheden om tot de beste van de wereld te behoren (of van je straat, het is maar waar je ambities liggen). Weet je het toch voor elkaar te boksen om bij de beste vijfhonderd van de wereld te behoren, word je bekroond tot Apex Predator. Voor beide periodes geldt overigens dat er aparte seizoensgebonden beloningen verdiend kunnen worden. De battle pass blijft wel gedurende beide periodes geldig.

Het vierde seizoen van Apex Legends – Assimilation – is reeds speelbaar op pc, PlayStation 4 en Xbox One en eindigt loopt 5 mei ten einde.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Pfff ik kan het pas zondag uitproberen.
  • @CyberFl Maar, het is het wachten zeker waard. Gaaf seizoen man! Alleen word je echt dood gegooid met Revenants.. opzich logisch natuurlijk.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren