1. Alles over Pokémon: Let’s Go Pikachu en Let’s Go: Eevee – Nostalgische instapgames

Alles over Pokémon: Let’s Go Pikachu en Let’s Go: Eevee – Nostalgische instapgames

Pokémon: Let’s Go Eevee en Let’s Go Pikachu komen op 16 november naar de Nintendo Switch. Tijdens een persconferentie in Tokio onthulden The Pokémon Company en Game Freak de gloednieuwe games en een hoop details. Lees hier alles wat we weten over dit nostalgische Pokémon-avontuur.

Let’s Go Pikachu en Evee zijn de eerste delen van een nieuwe serie binnen de Pokémon-franchise en staan los van de hoofdgames. De Pokémon-games die vorig jaar tijdens de Nintendo Direct zijn aangekondigd verschijnen in 2019 op de Switch en zetten de lijn van Sun & Moon voort. Dat is voor veel fans een geruststelling, want Let’s Go Pikachu en Eevee zijn vooral ontwikkeld voor nieuwkomers die Pokémon (her)ontdekt hebben tijdens de gigantische hype die Pokémon Go voortbracht.

Pokémon Let’s Go: Eevee

Terug naar de basis

Dat betekent niet dat rpg-liefhebbers niets te zoeken hebben in de games. Ten eerste brengt de nieuwe serie spelers terug naar Kanto, de regio waar het allemaal begon. Let’s Go Pikachu en Eevee zijn sterk geïnspireerd door Pokémon Yellow, die de verhaallijn meer dan de voorgaande delen baseert op de anime en bovendien Pikachu achter de speler laat aanlopen. Een eerste blik op de regio maakt ons in ieder geval enthousiast over het uiterlijk van de spelwereld. Het ziet er allemaal lekker vertrouwd en kleurrijk uit, en de personages lijken qua gezicht en animaties eindelijk iets meer persoonlijkheid te hebben.

Hoewel het niet expliciet is vermeld, lijkt het erop dat de game zich inderdaad in de toekomst afspeelt. Behalve de originele 151 pokémon, bevat de game namelijk ook hun stijlvolle Alolan-vormen uit Sun & Moon. De trailer hint wellicht zelfs naar een nieuwe pokémon uit de achtste generatie, maar dat is slechts speculatie. Een toevoeging waar fans al sinds HeartGold en SoulSilver om vragen wordt ook ingewilligd, namelijk dat een pokémon uit je team je volgt in de wereld. Sommige exemplaren zijn zelfs zo groot dat je op ze kunt rijden, in plaats van hidden machines, terwijl Pikachu of Evee rustig op je schouder blijven zitten. Je partner kan overigens niet evolueren, kennelijk om een hernia bij je trainer te voorkomen.

Pokémon lets go rennen

Let’s Go Evee en Pikachu zijn net als de andere spellen role playing games, maar wel versimpelde versies hiervan. Willekeurige ontmoetingen in het gras zijn bijvoorbeeld verwisseld voor zichtbare pokémon, waardoor je ze kunt vermijden, en vechten lijkt een minder grote rol te spelen dan voorheen. Ogenschijnlijk kun je wilde pokémon enkel vangen en gebeurt het beurtelings vechten tegen andere trainers. Uit de beelden blijkt dat het traditionele systeem tot genoegen van veel gamers intact is gebleven, hoewel het nog onduidelijk is in hoeverre statistieken een rol spelen in de game. Wel heeft regisseur Junichi Masuda bekendgemaakt dat spelers gewoon weer online kunnen vechten.

Pokémon Go-integratie

De namen van de games zijn uiteraard niet zomaar gekozen. Let’s Go Pikachu en Evee nemen een hoop elementen van zeer succesvolle mobiele game over, waaronder het 'handmatig' vangen van pokémon. Ontmoetingen met wilde pokémon zijn hetzelfde ontworpen als in Pokémon Go, met als verschil dat spelers met de Joy-Con moeten zwaaien om een pokémon te vangen. De bewegende cirkel rondom de pokémon is ook aanwezig en bepaalt de kans op succes. Nintendo heeft zelfs een nieuwe accessoire voor de games aangekondigd: de Pokéball Plus. De kleine Pokéball bootst de ballen uit de games na en bevat een analoge stick voor de overige besturing. Daarnaast kun je er pokémon in bewaren en ze mee op stap nemen, waarschijnlijk om ze omhoog te levelen of om de show te stelen op dakfeestjes.

Voor het eerst in de geschiedenis van de franchise bevatten de aankomende Pokémon-games ook een lokale multiplayer-modus. Door een tweede Joy-Con-controller te schudden wordt een tweede speler in de wereld getoverd, die de ander kan bijstaan tijdens gevechten of bij het vangen van pokémon. De trailer laat bijvoorbeeld zien hoe twee personen samen een bal naar het scherm gooien en een grotere kans hebben om de pokémon te vangen. In de toekomst vinden we hopelijk ook uit of je online ook zo naadloos samen met een vriend of vriendin door de wereld kunt wandelen, iets waar we stiekem op hopen.

Pokémon lets go clefairy

Zoals verwacht kunnen de Switch-games ook interactie met Pokémon Go hebben. Door middel van bluetooth kunnen spelers bijvoorbeeld pokémon naar Let’s Go Pikachu en Eevee sturen, maar helaas niet andersom en enkel Kanto-pokémon en hun Alolan-vormen. Wel wordt het mogelijk om ‘cadeaus’ beide kanten op te delen, waarvan we vermoeden dat het gaat om spullen die beschikbaar zijn in beide games. Over verdere functionaliteiten is nog weinig bekend, maar vooralsnog ben je spekkoper als je een complete verzameling hebt in Pokémon Go.

Let’s Go

Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee zijn een meesterlijke zet van Nintendo, want de naamsbekendheid van de serie in combinatie met de mobiele game, resulteert waarschijnlijk in duizelingwekkende verkoopcijfers. Voor ‘hardcore’ Pokémon-fans oogt de game tot nu toe kleurrijk en nostalgisch, maar ook erg versimpeld. Anderzijds zegt Game Freak dat er genoeg diepgang te vinden is voor ervaren spelers, en anders verschijnen er in 2019 de games waar we eigenlijk op wachten.

Pokémon: Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee verschijnen 16 november 2018 voor de Nintendo Switch. Wie kies jij?

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

 • Ookal ben ik ietswat negatief over deze game, ik moet wel toegeven dat de coop, Pokémon die je volgen en de pokeride erg toffe toevoegingen zijn.
 • @blue_blade_3 Ik ga gewoon alleen maar rondrijden op Onix.
 • @Jack O
  Ik op Charizard rondvliegen!
 • @blue_blade_3
  Juist! Bekijk de positieve kanten! ;P
 • @Piet S.
  Kan ik ook wel hoor. Ik vind veel dingen alleen wel jammer. Maargoed ik ben ook maar 1 mens:p
 • Vind dit een makkelijke en tegelijkertijd vieze manier om in te haken op de GO successen. De koppeling met phones is wel weer iets nieuws waar meer mee gedaan zal worden.

  Slim ja, wordt het een succes ja, vind ik het leuk; NEE.
 • @Richh
  JAAAWELLLLL!!! Leuk man! ;D
 • Het eerste wat ik dacht was: 'Wat ziet dit er tof uit!!!'. Daarnaast vind ik de features waarbij je Buddy weer achter je aanloopt, het co-op systeem en het verschijnen van wilde Pokemon op de map echt hele goeie dingen. Wat ik wel jammer vind is dat je niet vecht met wilde Pokemon, maar alleen met trainers. Ik ben dan ook heel erg benieuwd hoe je in deze game je Pokemon gaat levellen.

  In ieder geval… DIKKE HYPE! Alles staat al in bestelling, hahaha
 • @Rickachu
  Jup, hier ook! Ik ben ook hyped! ;D

  Levellen kun je denk ik gewoon doen door te vechten met trainers en ik denk ook dat trainers vaak revanche matches willen. Vergeet daarnaast de E4 ook niet!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren