1. Alles over Star Wars: Jedi Fallen Order – Overleef de Dark Ages

Alles over Star Wars: Jedi Fallen Order – Overleef de Dark Ages

Verhaal, personages, gameplay en de wereld

Afgelopen weekend onthulden Electronic Arts en Respawn Entertainment Star Wars: Jedi Fallen Order. Lees hier wat we tot nu toe van de game weten, waaronder over het verhaal, de personages, de gameplay en de wereld.

Verhaal Star Wars Jedi: Fallen Order

Sinds EA de licentie voor het maken van Star Wars-games bezit zijn alle (console)games officieel onderdeel van de canon, dus ook Jedi: Fallen Order krijgt officieel een plekje in het overkoepelende universum. Fallen Order speelt zich af in de Dark Ages, de periode tussen Star Wars Episode 3: Revenge of the Sith en Episode 4: A New Hope. Darth Sidious heeft Anakin Skywalker getransformeerd in Darth Vader en de uitvoering van Order 66 is in volle gang. Order 66 is uiteraard het teken dat alle Jedi in het universum moeten worden uitgeroeid, zodat de Sith zegevieren.

Star Wars Jedi: Fallen Order

De jonge Jedi Cal Kestis overleeft de massamoord en houdt zich schuil als lid van het Scrapper-gilde. Deze groep houdt zich bezig met het demonteren (lees kapotsnijden met laserstralen) van grote ruimteschepen op de planeet Bracca. In de trailer zien we hoe Cal opgaat in de massa en constant over zijn schouder kijkt, bang om ontdekt te worden. Dit gebeurt dan ook aan het begin van de game, waarna de Jedi op de vlucht slaat en gedwongen wordt zijn training weer op te pakken.

Het verhaal van van Jedi: Fallen Order wordt onder andere geschreven door Matt Michnovetz, die medeverantwoordelijk is voor het verhaal van animatieseries Star Wars: Rebels en The Clone Wars. Ook Chris Avellone, die eerder werkte aan Knights of the Old Republic, Fallout New Vegas en Divinity Original Sin 2, maakt onderdeel uit van het schrijversteam.

Personages Star Wars Jedi: Fallen Order

Cal is overduidelijk een nieuw personage in het Star Wars-universum. Volgens Respawn is de jonge Jedi getraumatiseerd door Order 66 en wordt hij gedwongen zijn nachtmerries onder ogen te zien. De rol van het personage wordt vertolkt door Gotham-acteur Cameron Monaghan.

Star Wars Jedi: Fallen Order

Naast Cal is de vermoedelijke antagonist van de game onthuld: Second Sister. Zij maakt deel uit van de Inquisitor Order, ook wel bekend als een elitegroep Jedi-jagers. Het personage behoorde eerst tot de Jedi, maar werkt nu onder leiding van Darth Vader en krijgt Cal blijkbaar op het spoor. Zoals duidelijk wordt uit de trailer is Second Sister krachtig genoeg om het ruimteschip van Cal en zijn compagnon te stoppen, dus staat spelers een waardige tegenstander te wachten in de game. De slechterik is trouwens niet geheel nieuw, in de Marvel-comic Darth Vader: Dark Lord of the Sith 19 is ze al geïntroduceerd.

Jedi: The Fallen Order bevat ook nog minstens twee zijpersonages. BD-1, oftewel Buddy Droid, is een van Cals ‘beste vrienden’ tijdens zijn reis. BD-1 bezit verschillende handige vaardigheden, zoals een schijnwerper die je tijdens de game kunt upgraden. Een leuk detail is dat de stem van de robot wordt ingesproken door Ben Burtt, de man die vrijwel alle legendarische Star Wars-geluiden ontwierp. Het tweede zijpersonage uit de trailer heet Cere, een ex-Jedi die Cal begeleidt op zijn training. Cere wordt tot leven gebracht door actrice Debra Wilson, maar verder is er nog niets over haar gedeeld.

Gameplay Star Wars Jedi: Fallen Order

Helaas kregen we tijdens de onthulling van Fallen Order geen gameplay-beelden te zien. Gelukkig vertelde studiohoofd Vince Zampella het een en ander over de gameplay, waaronder over het vechtsysteem. Hij noemt Jedi: Fallen Order een ‘meleegame met bedachtzame gevechten.’ De officiële productpagina van de game licht enigszins toe dat dit slaan, pareren en ontwijken inhoudt, in lijn met geruchten dat Respawn elementen van Dark Souls leent. In een interview met IGN vertelt regisseur Stig Asmussen dat de game geen stealth-gameplay bevat.

Star Wars Jedi: Fallen Order

Daarnaast speelt het vrijspelen van Force-krachten een grote rol in de game om ‘obstakels te overwinnen’. In de trailer zien we mogelijk al een kracht, namelijk dat Cal over muren kan rennen. Mogelijk neemt ontwikkelaar Respawn een aantal van dit soort elementen uit Titanfall over. Tijdens de livestream gaf regisseur Stig Asmussen een ook kleine hint over de lightsaber van Cal, die ogenschijnlijk centraal staat. De lightsaber ‘groeit en verandert’ op de een of andere manier tijdens de game, wat ongetwijfeld onderdeel van de gameplay is.

Hoewel de nadruk op vechten lijkt te liggen, bevat de game ook ‘exploratie’ en puzzels. Tot slot benadrukt Respawn dat de game geen multiplayer-modus en microtransacties bevat: ‘Ik weet dat we bekendstaan om multiplayergames, maar dat is niet alleen wie we zijn. Jedi: Fallen Order is een verhaalgame,’ aldus Vince Zampella.

Wereld Star Wars Jedi: Fallen Order

Star Wars Jedi: Fallen Order is een semi-openwereldgame. Dat houdt in dat de game geen open wereld bevat, maar ook niet geheel lineair is. Spelers krijgen ‘de vrijheid om te kiezen wanneer ze waar naartoe gaan’. Daarnaast openen Force-krachten en andere vaardigheden nieuwe paden in omgevingen, wat mogelijk betekent dat de game Metroidvania-elementen bevat.

Star Wars Jedi: Fallen Order

Over de locaties in de game zelf is weinig bekend. De omschrijving van de spelwereld stelt dat Fallen Order ‘oude bossen, rotsachtige gebieden en spookbossen bevat’. Ook weten we al dat de planeet Bracca een rol speelt, waar Cal zich vermoedelijk aan het begin van de game schuilhoudt. Bracca is een regenachtige en grauw ogende planeet in de Mid Rim, waar uit bedrijf genomen ruimteschepen van de Clone Wars naartoe worden gebracht.

Releasedatum en edities Star Wars Jedi: Fallen Order

Star Wars Jedi: Fallen Order verschijnt op 15 november voor PlayStation 4, Xbox One en pc. De pc-versie wordt beschikbaar op EA’s Origin-platform. Momenteel is nog onbekend wat de verschillen zijn tussen de Deluxe- en standaardeditie van de game. Volgens community manager Jay Ingram zijn er in ieder geval nog geen plannen voor dlc na de release.

Nog even wachten

Bovenstaande is wat we tot nu toe weten over Star Was Jedi: Fallen Order. Hoewel de trailer is gerenderd in de Unreal Engine, kunnen we echte gameplay-beelden tijdens de aankomende E3 verwachten. EA houdt dit jaar geen eigen persconferentie, dus houd InsideGamer in de gaten voor meer info en hands-on impressies!

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

  • Ik word steeds enthousiaster over deze game. Lijkt een beetje in de lijn te liggen van Jedi Outcast en Academy, en misschien wel wat van the Force Unleased. Heerlijk weer eens een SW game te kunnen spelen om het verhaal, lekker in je eentje. Al dat multiplayer gedoe is niets voor mij. Deze komt bij mij op dag 1 op de deurmat! ;-)
  • @Monojaxx
    Same here. Volgende week Days Gone en Rage 2 kijk ik ook erg naar uit maar naar deze titel nog het meest.
    Hier ook Day 1!
  • Wil heel graag wat gameplay zien :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren