1. Alles van de PlayStation State of Play op een rijtje

Alles van de PlayStation State of Play op een rijtje

Monster Hunter World: Iceborne-dlc, Riverbond en veel meer

Heb jij de PlayStation State of Play gemist en heb je geen zin om hem terug te kijken? Geen zorgen, wij zetten alle aankondigingen voor je op een rijtje.

Monster Hunter World: Iceborne-dlc

Op 6 september komt de Monster Hunter: World-dlc Iceborne uit op consoles.

Het gaat hierbij om de Xbox One- en PlayStation 4-versies van de game. De pc-versie van de uitbreiding moet later in de winter volgen. In de State of Play-presentatie van Sony vannacht werd een nieuwe trailer getoond. Na State of Play zond Capcom tevens een livestream met meer informatie over de uitbreiding uit.

Iceborne speelt zich af direct na de verhaallijn van Monster Hunter: World. Met de uitbreiding worden een nieuwe quest rank, monsters en gebieden geïntroduceerd. Producent Ryozo Tsujimoto liet eerder weten dat de uitbreiding ongeveer dezelfde grootte heeft als de oudere 'G'- of 'Ultimate'-edities.

Riverbond

Riverbond is een hack en slash-game die een handgemaakt avontuur combineert met een verwoestbare pixelwereld. Je kan ervoor kiezen om alleen te strijden tegen grote bazen of samen met je vrienden. De ontwikkelaar belooft een grote wereld om te ontdekken met veel schatten en verschillende wapens. De game wordt deze zomer beschikbaar voor PS4, Xbox One en pc.

Predator: Hunting Grounds

Deze asymmetrische multiplayer-game moet een zeer bijzondere ervaring bieden. Een aantal spelers zit in het fireteam en wordt opgejaagd door de Predator uit de Predator-films. Terwijl het Fireteam bezig is met bepaalde voorwerpen bemachtigen en bepaalde doelwitten uitschakelen, jaagt de Predator op de soldaten.

De speler die deze rol vervult kan gebruikmaken van Alien-achtige technologie om de spelers uit het Fireteam zo snel mogelijk uit te schakelen. "Het maakt niet uit dat je een van de speciele eenheid bent. Als de Predator op je jaagt, ben je bang", zegt een van de makers van de game in een blog over de game.

MediEvil

Nog even wachten tot oktober en dan kunnen we ook MediEvil spelen. Sony heeft tijdens de State of Play nieuwe beelden van de remake getoond. MediEvil is een actie-avonturengame waarin spelers het verhaal volgen van Sir Daniel Fortesque, waarin hij de invasie van antagonist Zavok probeert tegen te houden. De remake van MediEvil verschijnt exclusief op PlayStation 4 en ondersteunt 4K.

Away: The survival series

Deze game is gebaseerd op natuurdocumentaires. Het is de bedoeling dat je als vliegende buidelrat natuurlijke vijanden en natuurrampen overleeft. Vlucht voor een bosbrand of verstop je voor hyena's, vlieg van boom tot boom en vergeet ondertussen niet te genieten van de mooie wereld. Geen idee wat je kan verwachten? Check dan hieronder de trailer.

Final Fantasy 7 Remake

Square Enix heeft nieuwe gameplay van Final Fantasy 7 Remake getoond. Er gingen al een aantal dagen geruchten dat een nieuwe video van FF7 Remake in de presentatie getoond zou worden.

Het is voor het eerst dat de remake getoond wordt sinds de onthulling op PSX 2015. Sindsdien is de game bij Square Enix in ontwikkeling, maar werd er zeer weinig informatie naar buiten gebracht. Wel is bekend dat de game in episodische vorm op PlayStation 4 moet uitkomen, maar het is niet duidelijk of dat inmiddels nog het geval is.

Aan het einde van de nieuwe trailer wordt gemeld dat er in juni meer volgt. Aangezien Sony geen persconferentie op E3 houdt, maar Square Enix wel, wordt er mogelijk daar nieuwe informatie rondom de game gegeven.

Limited edition ps4

Tot slot kondigde Sony een Limited Edition PlayStation 4 Slim aan. De consle bevat een 1TB-harde schijf en is metaalgrijs. De console wordt deze zomer uitgebracht ter ere van de Days of Play, een evenement in juni waarbij veel games en PS4-modellen in de aanbieding gaan. Verwacht wordt dat het model 299 euro gaat kosten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Niet echt iets waar ik direct heel blij van wordt. Misschien MediEvil. Het origineel kan ik me nog heeeeel vaag herinneren. Volgens mij had ik daar een demo van gekregen toen ik de ps1 kocht.
 • AWAY lijkt me wel erg vet!
 • Was geen perfecte state of play maar wel een awesome state of play.

  Predator : Hunting grounds en Away : The Survival series spreken mij echt aan. En Final Fantasy VII heeft mij weer gelijk helemaal gehyped
 • Hier kan Nintendo nog van leren.
 • @CyberFl

  Fanboy. :O
 • @CyberFl

  Mja Nintendo doet het heel erg goed met die directs. Maar tja Sony probeert ook gewoon weg niet het succes van Nintendo te kopiëren ze doen hun eigen ding en idee en die voeren ze goed uit namelijk recht toe recht aan.
 • @CyberFl

  Vind je?

  Eerlijk gezegd vond ik dit maar een matige vertoning. Om te zeggen dat Nintendo hier van kan leren vind ik raar, want beiden geven in de meeste gevallen een goede presentatie.

  Sony zal zich nu mogelijk bezig houden met het concentreren op de nieuwe generatie, maar eerlijk gezegd vond ik dit geen reden voor een Play of State. Maar iedereen zijn ding, misschien zitten er voor jou games tussen waar je al lang naar uitkeek of op hoopte. In dat geval ben ik blij voor je!
 • Toch maar magertjes.

  Medievil is sowieso een leuke game om te spelen in oktober. Knappe stijl. Voor de rest heb ik niet echt iets dat me aanspreekt.

  Ook dat hele vliegende eekhoorn-verhaal lijkt me wat vreemd en een nieuwe predator game is ook gewoon… meh. De enige reden waarom er geen grote titels tussen zitten is volgens mij omdat Sony bezig is met de next-gen console en de bijhorende exclusives.
 • @Mister Frowdo

  FF7 remake geen grote titel? :O
 • @Fukushu

  Ik heb zelf niet zoveel met Final Fantasy en zoals je zelf al aangeeft is het een remake. Daarmee wil ik niemand zijn plezier ontnemen, maar ik denk dat de meesten hier toch hoop hadden om wat beelden te zien van nieuwe exclusives. Als jij daar blij mee bent is dat natuurlijk fantastisch nieuws voor jou, het was alleen maar mijn persoonlijke bevinding.

  Langs de andere kant wisten we ook ergens op voorhand dat de kans klein was om echt nieuwe games te zien op 10 minuten tijd. Eender hoe, daar zullen we binnenkort hopelijk meer over te zien krijgen.
 • @Mister Frowdo

  O, het heeft niets met mijn kijk op een game te maken of een game groot is in de games wereld :) En ik denk niet dat het uitmaakt of de game een remake is, zeker in deze instantie. De wereld ontplofte figuurlijk toen de remake aangekondigd werd. Dat zou wel moeten aangeven hoe erg er naar de remake wordt uitgekeken en door hoeveel mensen wereldwijd. Dat is het enige wat ik wilde zeggen;) Het hoeft zeker niet ieder zijn ding te zijn.
 • Als iemand die de PS4 de betere console vind met de betere exclusives is dit maar, Meh… Niets boeiends
 • Baal ervan dat er weer niets van the last of us 2 is getoond.
 • Misschien is dit een beetje te…… maar het lijkt wel alsof Playstation zijn power kwijt is… Oké, er komt nog een Last of Us 2, maar daarna houd het wel op volgens mij he ??? Of vergeet ik iets….

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren