1. Bevrijd City 17 in Half-Life: Alyx

Bevrijd City 17 in Half-Life: Alyx

De game komt in maart 2020 uit

De eerste trailer van virtual realitygame Half-Life: Alyx is zojuist uit de doeken gedaan door Valve.

Geruchten over het spel deden al jaren de ronde en op 18 november maakte Valve eindelijk bekend dat de vr-game op 21 november onthuld zou worden. Half-Life: Alyx is volgens Valve de eerste titel in een reeks 'flagship vr-games' die speciaal voor SteamVR worden ontwikkeld.

Het verhaal van Half-Life: Alyx vindt plaats tussen de gebeurtenissen van het origineel en Half-Life 2 en plaatst spelers in de schoenen van Alyx Vance. Alyx werd geïntroduceerd in Half-Life 2 als de rechterhand van protagonist Gordon Freeman.

In Half-Life: Alyx staat Alyx samen met haar vader, Eli Vance, aan de basis van het verzet tegen de Combine, een buitenaardse ras, die de aarde heeft bezet. Alyx en Eli hebben in het geheim hun wetenschappelijke activiteiten voortgezet en hebben zo een ontdekking gedaan waarmee ze City 17 willen bevrijden uit de handen van de Combine.

Volgens Valve is Half-Life: Alyx volledig met virtual reality in het achterhoofd gemaakt en maakt de gameplay daar optimaal gebruik van. Bovendien werkt het spel met diverse vr-headsets, waaronder Rift, Vive en Windows Mixed Reality.

Een exacte lanceringsdatum ontbreekt nog, maar Half-Life: Alyx is in elk geval vanaf maart 2020 verkrijgbaar en is vooruit te bestellen op Steam.

De trailer is hieronder te bekijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Brian Artiles Govita Hardcore Bioshock-fan en vindt de Xbox 360 de beste console ooit.

Reacties

 • Trouwens.

  Ik lees dat Mensen die Index hebben
  Die de spel gratis krijgen.
 • Ziet er zo leuk uit.

  Eindelijk iets van valve en niet raar ook hebben ze vaker al doorgegeven eigenlijk.

  Half-life 1 was game evaring dat niet word onderbroken door cutscene maar je wek een verhaal kon vertellen.

  Half-life 2 laat kracht van fysiek engine zien.

  En deze half-life laat zien hoe leuk vr kan zijn (denk ik)

  EINDELIJK ZEG VALVE..
 • Wat jammer dat ze hier geen volwaardige HL3 van hebben gemaakt, zodat iedereen kan genieten van deze game. Wat ziet dit er super mooi uit en dit brengt me helemaal terug naar de beste en mooiste FPS ooit!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren