1. Amazon Game Studios-werknemers tijdens E3 ontslagen

Amazon Game Studios-werknemers tijdens E3 ontslagen

Meerdere projecten geannuleerd

Op de laatste dag van E3 afgelopen donderdag heeft Amazon Game Studios tientallen werknemers ontslagen.

Dat meldt Kotaku. De werknemers die zijn ontslagen zouden hebben gehoord dat ze zestig dagen hebben om intern een andere positie te vinden. Ook zouden er diverse nog onaangekondigde games zijn geannuleerd.

Amazon bevestigde het nieuws later aan Kotaku. "Amazon Game Studios heeft zijn teams gereorganiseerd, waardoor er prioriteit komt te liggen op de ontwikkeling van New World, Crucible en nieuwe, onaangekondigde projecten die we in de toekomst willen onthullen. Dit is onderdeel van de reguliere cyclus waarin we onze middelen gelijkstellen aan onze lange termijn prioriteiten."

Vorig jaar annuleerde Amazon Game Studios ook al de ontwikkeling van de moba Breakaway. Zoals hierboven gemeld werkt het bedrijf in ieder geval nog aan Crucible en New World. Crucible is een online multiplayergame met arena-elementen en New World een sandbox-rpg die zich afspeelt in een fictieve zeventiende eeuwse Amerikaanse kolonie.

Amazon game studios

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren