1. Amazon op zoek naar schrijvers voor The Lord of the Rings-serie

Amazon op zoek naar schrijvers voor The Lord of the Rings-serie

Ook Peter Jackson is benaderd

Fangroep The One Ring meldt dat Amazon actief contact op heeft genomen met verschillende schrijvers en regisseurs voor hun The Lord of the Rings-televisieserie. Onder andere hebben ze gesproken met Peter Jackson, de regisseur van de originele filmreeks en de The Hobbit-trilogie.

The One Ring is een website opgezet en georganiseerd door Lord of the Rings-fans. De website krijgt updates van Amazon over de productie van de televisieserie. Amazon heeft twee jaar gekregen van mensen die in het bezit zijn van rechten voor The Lord of the Rings om productie van de serie te starten, dus er is een zekere tijdsdruk.

Gisteren gaf J. Michael Straczynski, de man die verantwoordelijk of medeverantwoordelijk was voor Babylon 5, Crusade, Jeremiah en Sense8, graag aan de serie wil werken. Straczynski is een groot Lord of the Rings-fan en hij leest de boeken naar eigen zeggen eens in de twee jaar uit. Bovendien schreef hij ooit een paper voor de hogeschool volledig in het Elfs.

In zijn tweet adresseerde hij per ongeluk "uit gewoonte" Netflix in plaats van Amazon maar hij herstelt zichzelf gauw op Twitter.

Volgens The Hollywood Reporter wordt verwacht dat de productie van de serie ruim 1 biljoen dollar zal kosten. Dit is exclusief de 250 miljoen dollar die Amazon moest betalen om gebruik te maken van het IP van The Lord of the Rings. Bovendien stond er in de overeenstemming dat de serie minstens vijf seizoenen moet lopen. Volgens Amazon-hoofd Jeff Bezos wordt dit "de nieuwe Game of Thrones". Verder hebben ze toestemming gekregen materialen van de films te gebruiken.

De televisieserie zal verhalen van Tolkien volgen die plaatsvinden voor de gebeurtenissen van The Fellowship of the Ring, het eerste deel van de filmtrilogie en het eerste deel in het boek. Dat liet Amazon in november weten in een blog post. Ook bevat de deal de mogelijkheid voor een eventuele spin-off serie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

  • Als de rijkste man op aarde hier een succesvolle serie van wil maken, dan denk ik dat het gaat lukken. Ik ben heel erg benieuwd.
  • Ik zal me is aanmelden.
  • Hopelijk gaat dit een succes worden !
  • Die vent van Tolkien lijkt best leuk te schrijven, ideetje?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren