1. Amazon stelt mmo New World uit naar lente 2021

Amazon stelt mmo New World uit naar lente 2021

Game was eerder al uitgesteld naar deze herfst

Amazon Game Studios heeft zijn aankomende mmo New World uitgesteld naar de lente van 2021.

Begin dit jaar werd het spel al uitgesteld van mei naar augustus dit jaar in verband met het coronavirus, maar dit blijkt uiteindelijk dus ook niet haalbaar te zijn.

"Toen we de feedback die we de afgelopen maanden van onze alfaspelers hebben gekregen analiseerden, zagen we wat spelers leuk vinden aan de game en dat ze er meer van zouden willen zien", aldus regisseur Rich Lawrence op de website van New World. "We willen er vooral voor zorgen dat onze fanatieke spelers genoeg mid- en endgame ervaringen hebben terwijl ze door Aeternum reizen."

New World is een sandbox-mmo die zich afspeelt in een fictieve zeventiende eeuwse Amerikaanse kolonie. Uniek is dat de setting is geïnspireerd door hoe het er echt aan toeging in Noord-Amerika in die tijd, maar dat veel van de legendes en mythes uit die tijd echt zijn in de game. Spelers kunnen alleen, maar ook gezamenlijk bouwen aan een eigen beschaving.

Amazon Game Studios gaf eerder dit jaar zijn eerste release uit, de free-to-play shooter Crucible. Het spel wist niet genoeg spelers te trekken en kreeg negatieve kritieken, waarna de ontwikkelaar besloot de volledige release terug te schroeven naar een gesloten bèta.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren