1. Amazon waarschuwt dat het niet alle PlayStation 5 pre-orders kan nakomen

Amazon waarschuwt dat het niet alle PlayStation 5 pre-orders kan nakomen

Spannende tijden voor gamers

Amerikanen die via Amazon de PlayStation 5 hebben gereserveerd, ontvangen de console mogelijk niet op lancering.

Dat blijkt uit een e-mail die de site naar alle Amerikanen die de PS5 via Amazon hebben besteld hebben ontvangen. In de e-mail staat dat het bedrijf men "alvast wil laten weten dat je dit item mogelijk niet op de dag van release ontvangt door de grote vraag".

Amazon laat in de e-mail wel weten dat het "alles eraan doet om het item zo snel mogelijk aan je te leveren". Het is niet bekend of dit ook voor bestellingen geldt die via Amazon.nl zijn gedaan.

Afgelopen weken kon de PlayStation 5 wereldwijd worden gereserveerd. Doordat de pre-orders vrij plotseling live gingen, vielen veel gamers buiten de boot. Ook in Nederland en België hebben pre-orders binnen enkele minuten hun max bereikt. Winkelketen Game Mania had al maandenlang pre-orders staan en heeft klanten gebeld om aan te geven of ze kans maken op een PS5 op lancering. Bol.com gaf via social media aan dat iedereen die de console heeft kunnen reserveren, hem op lanceringsdag krijgt.

PlayStation 5 komt op 19 november uit in de meeste landen ter wereld, waaronder Nederland en België. In een aantal landen, waaronder de VS en Japan, komt de console op 12 november uit.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wat maken Sony en Nvidia er toch een rommeltje van… Kijken of Microsoft het met de XSX beter kan doen.
 • @CerandoX.nl Dat gaat sowieso beter omdat er niemand hard voor loopt, dat is al duidelijk. Er zijn mensen die nu pas 1e op de lijst staan ergens bij een MM.

  Helaas is het de schuld van de retailers die pagina's open laten staan zodat mensen het kunnen bestellen, en achteraf niet kunnen nakomen.
 • @Snake_NL
  Och man.. "Niemand loopt er hard voor".
  Typische reactie weer. De vraag is uiteraard minder, maar dit is wel weer een echte "Snake reactie". Pre orders gaan de 22e pas open, en er is behoorlijk wat vraag naar.
 • @Gaaiz

  Hoezo had ik het anders moeten formuleren? Komt uiteindelijk op hetzelfde neer. Als ik zei “minder vraag naar” zou je als nog moeite ermee hebben. “Minder vraag naar” “niemand loopt er hard voor”. Maakt allemaal geen donder uit want het is wat het is. En dan kan Robskee wel iemand een klein kind noemen, maar dit zijn de feiten.

  Hoef niet alles naar jullie “standaard”. Te formuleren zodat jullie je er beter bij voelen…onzin. Pre-orders kunnen al langer geplaatst worden, en het verschil is werkelijk dat sommige nauwelijks pre-orders hadden voor Xbox en een heleboel voor de PS5. Dus een grote vraag is er zeker niet.
 • @Snake_NL
  Minder vraag naar en niemand loopt er hard voor zijn twee compleet verschillende definities.
  Dus ja, minder vraag naar had bijvoorbeeld een stuk beter gestaan.

  Het hele punt van je bericht is echter laten zien "hoe slecht Xbox het nu al doet" volgens jouw vage feiten. Wat is daar het nut van?
  Waarom nu al zoveel negativeit en de console war hier aanzwengelen?
 • @Gaaiz man man, wat kan jij je druk maken. Feit is….volgende week heb jij een XSX, dat kan ik je wel garanderen.
 • @Snake_NL
  Oh, maak je geen zorgen. Zo druk maak ik mij niet, maar ik kan begrijpen dat dat via tekst zo over komt.
  Dat ik de Series X in huis krijg hoop ik ook vrij zeker van te zijn. Gelukkig zijn scalpers hier nog niet zo'n groot issue..
  De PS5 gun ik nog even aan anderen, waaronder jou.
  Welterusten alvast!
 • @Snake_NL klein kind blijf je toch he.. kom op zeg.
 • @Robskeee wat is zo kinderachtig aan zijn reactie? Hij heeft een goed punt
 • @Liquidshake
  Tja haha Gaaiz is weer eens Gaaiz.
  Kan er maar niet tegen dat Xbox over het algemeen niet van dezelfde populariteit geniet. En valt dan over bewoording..
 • @WinNow
  Dat het niet de zelfde populariteit geniet boeit me weinig. Ik geniet net zo goed van de PS4 games die ik speel, waar zat pareltjes tussen zitten.
  Wat ik wel "storend" vind is de manier van uiten en ondertoon in berichten als deze. Waarom voelen sommige mensen toch zo'n drang om hun keuze/platform te verdedigen door de alternatieven af te kraken? Dan kan ik weleens over (onterechte) bewoording vallen ja..
 • @Gaaiz Dat…verdedigen he…lees je eigen bericht, want dat doe je nu namelijk zelf haha.

  Je doet nu net alsof iemand je heeft gebeten. Je maakt er namelijk zelf een “console war” van door over een woordje heen te vallen en helemaal in de stress te schieten.
 • @Snake_NL
  Ja.. Dat is toch wat woorden doen? Anders kun je alles wel verdraaien.
  En in de stress schieten maak je er ook zelf van. Maak je maar geen zorgen..
  Verdedigen doe ik inderdaad, maar niet door de PS4/Switch in een negatief daglicht te zetten. En dat is nou hetgeen wat regelmatig in je berichten voor komt.
  Ik zie zelfs bijna geen berichten van je dat je ergens positief over bent, zoals bij een reveal van een game.

  Maarja.. Blijkbaar ben ik nu de gebeten hond.
 • @Gaaiz

  Snake's reacties bestaan altijd uit twee componenten:
  1. verdedigende woorden voor Sony;
  2. aanvallende/snerende opmerkingen tegen Xbox.

  Het mag geen verrassing heten van welke partij onze slissende vriend fan is.

  Verder zou ik me inderdaad niet zo druk maken om zijn woorden. Hij is daar namelijk niet zo goed mee. Dat blijkt o.a. ook wel uit zijn spelling/zinsopbouw, daar is ook nu weer bijzonder weinig aandacht aan besteed.

  @Snake:
  Lekker makkelijk, zonder enig bewijs zeggen dat de eerste pre-order pas deze week is gezet bij een of andere, niet verder gespecificeerde mediamarkt en dat als ultiem bewijs aandragen dat er geen vraag is naar de XSX. Een addertje onder het gras…

  Ik ken ook iemand die bij BCC werkt en die nog geen enkele PS5 pre-order heeft binnengekregen.

  See what I did here?
 • @barton
  Dat is niet zo relevant als we het over feiten hebben. We hebben het over dat landelijk de vraag en dus de pre-orders van de ps5 aanzienlijk hoger liggen. De Poll die in dit artikel wordt aangehaald: https://www.insidegamer.nl/artikel/q-n-a-hoe-staat-sony-er-dit-najaar-voor-met-de-ps5/ is als bewijs te gebruiken, ongeacht of na te trekken of deze mensen wel of niet daadwerkelijk hebben besteld.
 • @barton
  Welke bcc is dat? Ik wil wel een Ps5 als ie nog bestelbaar zou zijn.

  Feit is wel dat iedereen hier zijn favoriet verdedigd. Dat doe ik ook, en snake ook. Piet en ramirez doen dat bij Nintendo.
  Gaaiz, robskee en jij doen dat weer bij Xbox.
  Maar we gunnen elkaar alles voor de rest. Oh wacht,
  Meta verdedigd ubi en AC. Bijna vergeten 🙃🤪
 • @barton Mooi bericht Barton, doen we verder natuurlijk niks mee. Leuk dat je BCC zegt, maar die neemt sowieso geen pre-orders aan, dus je hele argument kan de prullenbak in. Bij media markt en Game mania kon je je al bijna een jaar op de lijst zetten, en heb van genoeg mensen gelezen over verschillende fora (zelfs in het buitenland), dat lijsten voor Xbox zowat leeg waren, waardoor je dus prima een console kan hebben volgende week.

  Dus ja (niemand) "men" loopt er dus niet hard voor en dat is een feit. Heb je zelf nooit opgelet op je eigen opmerkingen die je weleens maakt? Je bent anders zelf meestal aanwezig met een enkel opmerking om effe iemand aan te spreken, waarna je nergens meer aanwezig bent.
 • @Snake_NL

  Haha mooi, eerst bewust een kutopmerking plaatsen, en daarna heel verontwaardigd en onschuldig reageren op de reacties die je oogst.

  Snakie, ik vind je een beste kerel en geniet van je PS5, maar kap eens met deze ongegronde en kinderachtige comments. Niet nodig, we hebben allemaal een gemeenschappelijke hobby hiero, laten we de focus daar lekker op leggen. Niet op dat Ajax Feyenoord gedoe. Bah
 • @benjaminben Kut opmerking of gewoon feiten? Het veranderd niet als ik het anders formuleer.

  Ik zal het voortaan eens doen, kijken of diezelfde mensen nog steeds in de stress schieten om bepaalde woordkeuze.

  Maar het moge wel degelijk duidelijk zijn, dat de populariteit hier een heel stuk minder is, en dat kan je zeker wel herleiden naar de winkels die al een jaar lang pre-orders aannamen van beide consoles.
 • @Snake_NL

  Formulering doet enorm veel, dat weet jij ook. Niet zo naïef doen graag.

  En feiten;' Niemand er hard voor loopt'. Onderbouw ; wat is hier feitelijk aan? Jij kent kennelijk iedereen en hebt iedere gamer hierover gesproken? Als dat zo is dan zul je mij niet horen, dan heb jij het namelijk feitelijk bij het juiste eind.

  We gaan het allemaal zien. Kan mij er niet zo druk om maken eerlijk gezegd. Hoop dat iedereen straks tevreden iset hun keuzes. Hoop op een mooie console generatie.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren