1. Amazon komt met eigen gamestreamingdienst

Amazon komt met eigen gamestreamingdienst

Mogelijk volgend jaar al nieuwe streamingdienst

Amazon werkt haar plannen uit om een eigen gamestreamingdienst te gaan lanceren. Amazon wil op deze manier eigen games streamen via mobiele apparaten. De dienst verschijnt mogelijk volgend jaar.

Met het gebruiken van de eigen netwerkomgeving heeft Amazon de potentie om te concurreren met bedrijven als Microsoft en Google. Met de nieuwe dienst kunnen spelers op mobiele apparaten grote games spelen zonder de benodigde game-discs. Amazon gaat de software van de games plaatsen op krachtige computers in datacentra, waar de games vervolgens gestreamd worden naar de mobiele apparaten.

Met deze manier van het aanbieden van games kunnen klanten van Amazon die niet in het bezit zijn van gameconsoles toch gamen. Wanneer er vergeleken wordt met platformen, zoals Netflix en Spotify, kan een nieuwe gamestreamingdienst spelers de mogelijkheid bieden om met een abonnement meerdere AAA-games te spelen.

Zoals eerder benoemd is Amazon niet het eerste bedrijf dat werkt aan een eigen gamestreamingdienst. Zo zei Microsoft afgelopen oktober te werken aan een eigen dienst genaamd Project xCloud en kondigde Google in dezelfde maand Project Stream aan waarmee gebruik wordt gemaakt van dezelfde streamingtechnologie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Laat die opschudding maar komen.

  De focus gaat van power naar content. Nintendo komt hier sowieso als winnaar uit.
 • @Newgamessuck
  Als Nintendo hun games naar de platforms van Google, Microsoft en Amazon brengen wel ja, anders niet. De online service van Nintendo is nog steeds van een bijzonder laag niveau vergeleken met de concurrentie.
 • dacht dat ze al Twitch ownen en nu een andere streaming platform lol fix twitch eerst maar
 • @DrakeDrago
  Dit is een dienst om games zelf te spelen. Bij Twitch kijk je naar anderen die gamen. Ander concept dus.
 • Het streamen van games blijf ik vanwege de vertraging vreemd vinden. Maar voor de "mainstream" misschien acceptabel.
 • Dit zou weleens een concurrent kunnen worden voor Project X Cloud van Microsoft. De dienst van Google zie ik niet zo snel slagen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren