1. Fan gemaakte Xbox Series X-render gebruikt door AMD tijdens CES-presentatie

Fan gemaakte Xbox Series X-render gebruikt door AMD tijdens CES-presentatie

Misleidende vertoning van aansluitingen

AMD heeft tijdens hun presentatie gebruikgemaakt van een video die een nep-render van de Xbox Series X weergeeft.

Dit geeft de hardwarefabrikant toe in een verklaring aan The Verge. De informatie en de render van het apparaat zijn niet afkomstig van Microsoft zelf. Sterker nog, het 3D-model is ontworpen door een fan. Het ontwerp is namelijk van een 3D-modelmarktplaats genaamd TurboSquid.com gehaald.

"De beelden van de Xbox Series X die tijdens CES zijn vertoond, zijn niet afkomstig van Microsoft zelf. De vertoning is dus niet accuraat en de verschillende features en ontwerpen zijn niet representatief", bericht AMD.

De getoonde render toont een ethernetpoort, een optical audio-uitgang, twee USB-C-poorten, twee HDMI-poorten en een two-pin (C8)-stroomaansluiting. Een van de HDMI-poorten moet 8K-resolutie ondersteunen. 8K speelt dit jaar een grote rol tijdens CES en wellicht dat dit de reden was dat AMD ervoor koos om dit 3D-model te tonen tijdens hun presentatie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Update: Fake. ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren