1. AMD: 'Tekorten next-gen consoles houden eerste helft van dit jaar aan'

AMD: 'Tekorten next-gen consoles houden eerste helft van dit jaar aan'

Pas in de tweede helft van dit jaar krijgt AMD meer capaciteit

Chipfabrikant AMD verwacht dat de tekorten aan exemplaren van de PlayStation 5 en Xbox Series X in de eerste helft van dit jaar aanhouden.

Lisa Su, de CEO van AMD, liet tijdens het aankondigen van de cijfers van het laatste kwartaal van vorig jaar weten dat de chips die het bedrijf maakt voor de next-gen consoles en game-pc's niet snel genoeg gefabriceerd kunnen worden. In de tweede helft van het jaar moet er extra capaciteit beschikbaar komen voor het leveren meer chips. 

Su laat weten dat het vooral om het lagere segment van de pc-markt gaat, maar dat de next-gen consoles hier ook de dupe van zijn. Wereldwijd zijn zowel de PlayStation 5 als de Xbox Series X nog altijd niet of nauwelijks verkrijgbaar. Tijdens nieuwe leveringen aan online winkels zijn exemplaren binnen enkele minuten weer uitverkocht.

AMD laat daarnaast weten dat het in 2020 een recordomzet heeft gedraaid met ruim 9,7 miljard dollar. De omzet lag afgelopen jaar daardoor met zo'n 45 procent hoger dan in 2019. Er werd in 2020 een totale winst van 2,49 miljard dollar geboekt.

xbox

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hmm slechte zaak. Ik werd van de week wel door de Gamemania gebeld over mn PS5-reservering. Ze hebben nu toch maar gevraagd welke console de voorkeur heeft: digitaal of disc. Ik vermoed dat ze meer digitale hebben gekregen.

  In ieder geval zat ik niet bij de eerst volgende levering (die geloof ik deze week is) en ze wisten niet wanneer er dan weer een zou komen en wat ze dan binnen krijgen.

  Geduld dus nog ff
 • @Luigi1985

  Bij mij net hetzelfde, gwn geduld hebben. De games zijn nog te schaars, zoveel missen we momenteel niet hoor. Heb wel net een oculus Quest 2 gekocht, dus daar ben ik nog lange tijd zoet mee.
 • @LosPilotas

  Ja klopt. Ik heb wel erg veel zin om met Demons Souls aan de slag te gaan. Maargoed als dat bijv maart wordt is er ook geen man over boord. Op dat moment is er toch nog geen game uit die ik verder echt graag wil spelen.
 • @Luigi1985

  GAME mania heeft er 2200 gekregen

  https://www.techtastic.nl/gaming/nieuwe-playstation-5-voorraad-drop-bij-bol-com/
 • @san5324

  Oh ben benieuwd. Zijn best veel filialen en ik woon in een grote stad, was laat enz.
 • @Luigi1985

  Ik denk nog steeds dat de beste kans mediamarkt is.. De vestiging in rdam centrum krijgt iedere keer rond de 400 consoles.

  Komen er veel binnen daar.
 • @Luigi1985

  Ik woon in een klein dorpje met maar 1 game mania, dus ben wel benieuwd hoelang ik nog moet wachten, met mijn pre order van 19 oktober 😆
 • @LosPilotas

  Die van mij dateert van 20 november, dus ik vermoed dat jij m eerder krijgen zult. Anders zou het niet zo heel eerlijk zijn he?

  Ik las van de week ergens onder een youtubefilmpje dat iemand in Zeist daar nr. 61 op de lijst was en m deze week zou krijgen.

  Maarja.. ik heb natuurlijk geen idee hoe die consoles over de winkels verdeeld worden.
 • @Luigi1985

  Goh mij maakt dat niet zoveel uit hoor als jij em eerder krijgt 😆, zolang je er maar plezier mee hebt.
 • @LosPilotas

  haha weet ik… ik heb in ieder geval nog niks gehoord..
 • Ik ben wat dat betreft blij niet al te veel tijd voor gaming te hebben. Hierdoor heb ik nog een lekkere backlog die mij niet mee laat doen aan het 'buy at release'. We wachten fijn de prijsverlagingen in de toekomst even af ;)
 • zoveel mis je toch nog niet heb de ps5 sinds release en speel alleen maar ps4 games op demons souls na maarja ook al 100% dus is de lol er ook wel weer vanaf whahaha
 • @BiohazardJP

  Was dat een evil laugh? 😂
 • Ik wacht wel lekker tot ze normaal beschikbaar zijn. Geen haast.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren