1. Verbod op verkoop illegale software van GTA Online

Verbod op verkoop illegale software van GTA Online

Take-Two verliest 500.000 dollar aan inkomsten

Een Amerikaanse rechter heeft een man een bevel opgedragen om te stoppen met het verkopen van illegale software. De software zou spelers helpen vals te spelen in GTA Online.

De rechter heeft donderdag uiteindelijk een bevel gegeven aan de verkoper van twee soorten software, David Zipperer. Zipperer werd door Take-Two aangeklaagd na het verkopen van de software zonder toestemming van het bedrijf. Deze software gaf spelers de mogelijkheid om vals te spelen in het spel en daardoor de spelers een oneerlijk voordeel te geven.

De twee soorten software in kwestie zijn Absolute en Menyoo. Beide mods worden bestempeld als zogenoemde 'trainers' die spelers de mogelijkheid bieden om in-game parameters aan te passen. Alhoewel deze software in de single player-versie gratis is, moest er voor de online versie betaald worden. Met deze oneerlijke voordelen voor spelers in GTA Online claimde Take-Two op z'n minst 500.000 dollar te hebben verloren aan inkomsten.

Met het bevel van de rechter wordt Zipperer een verbod opgelegd om de software te verkopen. Take-Two werd in het gelijk gesteld, omdat de rechter ervan overtuigd was dat de ontwikkelaar kon aantonen dat de verkochte software van Zipperer verantwoordelijk was voor het inkomstenverlies van Take-Two. Zo werd dan ook de straf van een voorlopig bevel als 'geschikt' beschouwd aangezien Zipperer de kosten niet zou kunnen betalen en ook werkloos blijkt te zijn.

Het is niet de eerste keer dat de ontwikkelaar achter deze mods voor de game aan heeft gezeten en zegt ook te blijven doorgaan met het nemen van juridische acties. Take-Two Interactive heeft dit jaar meerdere mods voor GTA Online aangepakt die het evenwicht van de game in gevaar zou brengen. Zo werden vorig jaar Menyoo en Force Hax geforceerd om te stoppen en kwam OpenIV tot een halt na een juridische bericht van Take-Two.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

 • Als of die pay too win shit ze nog niet genoeg geld in het laadje schruift XD

  Maja het is hun goed recht ik zou ook gaan klagen als ik een half miljoen mis.
 • Omdat het zo duur is allemaal, zijn mensen eerder geneigd vals te spelen. Uiteraard is het niet goed te praten, maar ik begrijp het wel.
 • @insi de gamer
  Je kunt ook gemakkelijk best veel geld verdienen door bijvoorbeeld de Bogdan Act 2 Final te grinden. Moet je welliswaar ook een soort van ''glitch' voor gebruiken maar dat is gewoon een kwestie van je game optijd sluiten.
 • @awesomedude3

  Weet je dat je ene fout melding krijg wanneer iemand je wilt quoten? Het zegt dat er teveel hoofdletters in de post zitten lmao .
 • @san5324
  Ja daar was ik mij van bewust, en mijn naam maakt het er dan ook niet beter op.
  Om jouw andere bericht te antwoorden; ja, althans ik meen dat die nog werkt.
  Als je de tijd en energie er in wilt steken is het aan te raden om de eerste twee doomsday heists vrij te spelen. Act 2 geeft je net iets meer dan één miljoen per keer. De tijd van de heist duurt gemiddeld 12:30 (vanuitgaande dat je de Paleto Bay Facility hebt), en dan is er het voordeel dat je daar maar twee personen voor nodig hebt ipv de originele vier.
  Maar ik denk persoonlijk dat R* de niet moeite gaat nemen om dit te patchen omdat er dan een hele grote groep stopt met spelen.

  Er is overigens een website "gtalfh" waar je per categorie en platform mensen kunt zoeken. Houd alleen wel rekening met potentiële 'scammers'.

  Mocht je nog iemand zoeken voor hulp dan kun je mijn gewoon een bericht op PSN sturen. Nickname is het zelfde als op IG.
 • @awesomedude3

  Ik heb al heel lang geen gta meer gespeeld man, ga ook niet meer beginnen. Heb gisteren nino kuni 2 gekregen van m'n kleine dictator (wifey) voor Chinese valentijns dag.. Lol waren mijn super mooie bloemen die ik eerder gestuurd had toch nut gehad ;p ik zit wel heel erg op rdr2 te wachten man . Heists daar zullen hopelijk episch worden .
 • @awesomedude3

  werkt de final heist glitch nog? Dat je de swat auto kunt nemen (wanneer je op de motor stapt) en dan met de complete buit de heist haalt en dan dat de host 0% neemt en de game afsluit wanneer de boot onder de brug vaart?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren