1. Amerikaanse Sony-site laat mensen PlayStation 5 reserveren

Amerikaanse Sony-site laat mensen PlayStation 5 reserveren

Een Amerikaans adres om naar te verschepen is nodig

De Amerikaanse website van Sony PlayStation neemt sinds gisteravond reserveringen aan voor de PlayStation 5.

Iedereen kan met zijn of haar PlayStation Online ID zich aanmelden voor een reservering - al kan er maar één console per persoon worden gereserveerd. Vervolgens maakt men kans om in de toekomst een uitnodiging te ontvangen waarmee de PlayStation 5 aangeschaft kan worden. De gekochte console moet dan wel naar een Amerikaans adres verscheept worden. Als dat niet mogelijk is, wordt de reservering geannuleerd.

Het is niet bekend of Sony een soortgelijke actie voor Europa gaat opzetten. Ook is nog niet bekend wanneer de PlayStation 5 precies uitkomt en hoe duur hij wordt. De console moet ergens eind dit jaar in de winkels komen te liggen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Waarom wachten ze (Microsoft en Sony) toch zo lang met het bekend maken van de prijs? Is het nou écht in je voordeel als je kunt zeggen dat jij als laatste de prijs bekend gemaakt hebt? Of gaat Microsoft écht wachten tot Sony zijn prijzen bekend gemaakt heeft om daar vervolgens €100 onder te duiken?
 • @Rickieboy649
  "Of gaat Microsoft écht wachten tot Sony zijn prijzen bekend gemaakt heeft om daar vervolgens €100 onder te duiken?"

  Ja dat denk ik wel. En omdat Sony er net zo over denkt als Microsoft is de reden waarom het zo lang duurt.
  Moet je nagaan; Fabrikant X heeft net zijn console voor € 600 aangekondigd en dan komt fabrikant Y met een console met dezelfde specs die € 500 kost.
  Dan lijkt die tweede ineens spotgoedkoop.

  (Dit is overigens exact de strategie die Sony gebruikte direct na de Saturn launch)
 • @mole28
  Zou het zijn? Het lijkt mij dat als Xbox met een "krachtigere" console komt en daarnaast een degelijke launch bundel dat zo'n gat nog te overbruggen valt. Vanuitgaande dat de standaard prijs niet bijzonder hoog ligt.
 • @AWESOMEDUDE3
  Je hebt Gamers zoals wij die precies weten waar ze naar op zoek zijn, en ouders die een console voor hun kinderen kopen. Die kijken dan naar wat het goedkoopst is.
  Voorbeeld: een neef van mij had voor zijn kinderen een ps3 gekocht toen de ps4 al een paar jaar op de markt was. Simpelweg omdat die veel goedkoper was. ;)
 • @mole28 het wordt dan interessant om te zien wie het eerst zwicht en de prijs bekend gaat maken. 😂 Ze zullen toch een keer die prijs bekend moeten maken.
 • @Rickieboy649
  Tja het begint een beetje treurig te worden deze staredown. Ik geef credits aan de partij die gewoon uiteindelijk lak heeft en gewoon naar buiten komt met een prijs.
  MS zou nog het makkelijkst gewoon kunnen beginnen. Drop gewoon 499 dan is niemand totaal aan het flippen en als Sony onverhoopt 399 pakt voor de disc versie (wat ik me niet kan voorstellen) dan gooi je er als MS zijnde gewoon 2 jaar gratis gamepass bovenop en sta je er nog steeds ok voor qua pakketprijs.
 • @xevulutionx ja, eigenlijk begint het inderdaad een beetje triest te worden. Het wordt gewoon een gevalletje “wie heeft de grootste”. Ik denk dat je meer punten scoort door te laten zien dat je gelooft in je product en schijt hebt aan wat de concurrentie doet. Niet dit soort kinderlijke spelletjes.
 • @Rickieboy649

  Sony heeft geleerd van ps3 en zal dit nooit nogmaals laten gebeuren.
 • @san5324
  haha ja klopt alleen MS heeft geleerd van de xbox one en zal het ook niet nogmaals willen laten gebeuren. tada daar is ie de staredown. Ik zie ze er bijna toe in staat om in het pas in oktober te droppen.
 • @xevulutionx

  Hahaha ja dat is een serieuze mogelijk.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren