1. Among Us is 'verreweg de meest populaire game ooit'

Among Us is 'verreweg de meest populaire game ooit'

Op basis van maandelijkse spelers

Volgens onderzoeksbureau SuperData had Among Us in november 2020 ongeveer een half miljard spelers. Dat blijkt uit hun eigen cijfers.

Met dat aantal is Among Us volgens SuperData 'verreweg de meest populaire game ooit qua maandelijkse spelers'. In de multiplayer party-game moeten spelers allerlei taken voltooien, terwijl sommige spelers dit juist proberen te dwarsbomen. De game heeft grote successen bereikt tijdens de coronapandemie.

Opvallend genoeg heeft Among Us volgens SuperData relatief weinig geld verdiend, omdat de mobiele versie gratis te spelen is. Op pc kost de game 4 euro, en die pc-versie was van augustus tot november verantwoordelijk voor 64 procent van de inkomsten, terwijl slechts 3 procent van de spelers daadwerkelijk op pc spelen.

Mogelijk is dat in december veranderd: Among Us kwam deze maand uit op Nintendo Switch en werd in een dag tijd de bestverkochte game in de eShop.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

  • Bizar hoe zo'n kleine game zo populair kan zijn.
    Ach ja, deze game is daarom ook klein naar fijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren