1. Nieuwe Fable en Perfect Dark worden vanavond mogelijk getoond

Nieuwe Fable en Perfect Dark worden vanavond mogelijk getoond

De Xbox Games Showcase wordt om 18:00 uur uitgezonden

Analist Daniel Ahmad hint mogelijk naar nieuwe Fable- en Perfect Dark-games die vanavond getoond kunnen worden.

Ahmad, die op Twitter door het leven gaat als ZhugEX, is analist bij Niko Partners en al geruime tijd werkzaam in de game-industrie. Hij hint dan ook regelmatig naar mogelijke nieuwe games en aankondigingen.

Op Twitter praatte hij gisteren over de Xbox Games Showcase die vanavond wordt uitgezonden. Daarbij vallen twee woorden in zijn tweet op: 'fabled' en 'avowed'. Fans hopen dat het gebruik van het woord 'fabled' er op wijst dat Microsoft vanavond een nieuwe Fable onthult.

Sommige gamers hebben voor het woord 'avowed' de connectie met Perfect Dark gelegd. Wanneer spelers in Perfect Dark faalden in een missie, werd de agent-status aangegeven als 'disavowed'.

Ahmad staat er om bekend grapjes te maken die achteraf niet kloppen, maar journalist Grubb benadrukt hetzelfde te hebben gehoord. Ook insider Imran lijkt het gerucht ook te bevestigen.

Microsoft zendt vanavond om 18:00 uur Nederlandse tijd de Xbox Games Showcase uit. Verwacht wordt dat het bedrijf vooral first party-games voor zijn aanstaande Xbox Series X-console toont.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Eigenlijk geloof ik niet meer in een nieuwe Fable, maar man, dat zou Xbox toch wel enorm sieren.
 • @Robskeee

  Ik geloof wel dat er een nieuwe Fable kan komen, ik geloof alleen niet dat ze van plan zijn de Fable te maken waar ik op hoop ; eentje die in lijn staat met het eerste en tweede deel. Want sinds deel 3 hebben ze het hele Fable format proberen te vernieuwen met onnodige zaken (waarom een koning worden? Waarom een soort multiplayer achtige game? Waarom eenn spinoff voor Kinect?).

  Ik hoop dat, mocht er een nieuwe Fable komen, ze gewoon weer het volgende pad inslaan ; je bent een nieuwe jonge recruit voor de helden academie die na zijn training Albion intrekt om daar zijn levenspad te belopen. Hoe je dit doet, op welke manier, goed of kwaad is volledig aan jou.

  Oftewel, ik hoop dat ze de eerste 2 Fable-games (het liefst de eerste) als fundament gebruiken voor deze. Dus geen online shit, stomme gymmicks of andere vernieuwingen die de reeks niet nodig heeft
 • @benjaminben Volledig met je eens wat betreft Fable 1 en 2. Ik als Fable fan heb 1 en 2 meerdere keren volledig uitgespeeld maar Fable 3 kan mij niet bekoren. Er word gespeculeerd dat deze aankomende Fable 'als die überhaupt komt' story based is. En niet online.
  bron: https://www.gamesradar.com/fable-4-release-date-news-rumours

  Ik vind het een beetje te mooi om waar te zijn en geloof er niet echt meer in, maar ik hoop stiekem vanavond op wat chickin kickin fable nieuws.
 • @Robskeee

  1 en 2 zijn inderdaad fantastisch maar ik vond 3 ook best wel leuk hoor. Niet zo leuk als 1 en 2 maar het koning worden en pandjes/dorpjes kopen en daar aan verdienen vond ik eigenlijk best wel leuk.
 • @Triforcehero Misschien heb ik Fable 3 niet de kans gegeven die het verdiende. Bij 2 vond ik het ook leuk om alle huizen en winkels te kopen en daarna oneindig veel geld te verdienen haha.
 • @Robskeee

  Fable 3 voelde ook niet af, de te korte ontwikkeltijd spatte er af.

  Maar net als jij durf ik ook niet te hopen op HET Fable-nieuws waar ik op wacht. Ik gok dat ze de naam van de franchise gaan gebruiken voor iets waar zowel jij als ik niet op zitten te wachten. Een story-based SP-game die terug gaat naar de roots zou echt fantastisch zijn. Teken ik voor ;)

  Het kopen van huizen en winkels in 2 was dan wél weer tof. Maar dit kwam omdat het geïntegreerd was in de rest van de gameplay. Het smolt samen in het geheel zonder er een apart onderdeel van te maken. In 3 werd het runnen van een stad echt een onontkomenlijk groot onderdeel van de game zelf. In 2 was het een optie. Maar laten ze het helemaal weg dan ben ik hier niet rouwig om.

  Wat 3 wél goed deed was de terugkeer van de gescripte tussenfilmpjes. Die miste ik in 2, daarin werd het verhaal en haar dialogen grotendeels tijdens het spelen van de game uit de doeken gedaan (net als in RDR 2 tijdens paardrijden hele verhalen worden gedeeld). Beleef ik zelf als minder intens.
 • @Triforcehero

  Weet je, het koning zijn was ook zo slecht nog niet. Was best uniek en had zijn charme. Maar wat ik dan denk is ; had hier een andere game van gemaakt, waarom Fable hiervoor gebruiken? Ik ben gek op Zelda, en ook op shooters. Maar ik zit er niet op te wachten om in een volgende Zelda vanuit first-person Hobgoblins af te schieten met een staf of boog.

  Fable hoeft niet meer te zijn dan het is ; een lekkere RPG, in een bijzonder aangename setting, gevuld met leuke quests en tal van keuze mogelijkheden op verschillende vlakken. Meer hoeft niet, meer wil ik niet.
 • @benjaminben
  Helemaal mee eens. Vernieuwing is leuk, maar blijf bij je concept. Een nieuwe Fable in originele stijl doet mij in ieder geval twijfelen om toch ook een Xbox te kopen.
 • Zou vet zijn doe daar een nieuwe Banjo Kazooie of de remake van de eerste 2 delen bij en Xbox is voor mij klaar
 • @smaakmaker

  En wat nu als ze niks laten zien met als hoofdreden Corona Kaas?
 • @benjaminben

  Dan krijgen ze straf van mij haha 😜
 • @smaakmaker
  hahahaha, goedzo :P
 • PD vond ik persoonlijk 1 van de minste Rare games in het N64 tijdperk, dus daar zit ik niet echt op te wachten. Rare kan zich beter focussen… op bv…. BANJO! XD

  Een nieuwe Fable game lijkt me wel echt heel vet!
 • @PietS.

  Denk niet dat als Banjo Kazooie en perfect dark terugkeren Rare er zelf aan werkt dat zullen andere studio's zijn. Rare is druk met Sea of thieves en Everwild.
 • @PietS.

  Meh. Heb liever dat een andere studio zich met deze topfranchises bezig houdt. Wat uit de stal van Rare komt is sinds de Xbox360 echt om te janken.
 • @Ramirez Sea of thieves ook? Met 15 miljoen spelers denk ik toch wel dat het iets meer is als 'om te janken'.
 • @Robskeee

  1 zwaluw maakt nog geen zomer. Bovendien sales zeggen eigenlijk niks over kwaliteit.

  De oude Rare was gewoon een veel betere studio. Sinds de overname van Microsoft is het echt downhill gegaan vind ik.
 • @Ramirez

  Sea of thieves is nu echt een hele vette game. Alleen die game is te vroeg uitgebracht maar met al die gratis updates is het echt een goede game. En een groot succes 15 miljoen spelers hoorde ik gisteren. Dus Rare lijkt weer een beetje de oude te zijn.
 • @smaakmaker

  Het Rare van nu lijkt echt 0% op het oude Rare, dus je kunt beter stellen dat het nieuwe succes nu begint te komen.
 • @PietS.

  Maar het oude rare heeft ook wat mindere games gemaakt vergeet dit niet.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren